Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes mé přítelkyně je na mě agresivní

Od: riviera odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám problém. Pes mé přítelkyně je na mě agresivní . Povím vám celý příběh.

Když jsme se seznámily bydlela u sebe v bytě, a měla psa jako štěně je to cca pul roku zpět. Psovi je cca 1,3 let. Tehdy jsem si ho moc nevšímal obcas pohladil atd a nijak jsme si sebe já se psem nevšímali. Venku byl strašně agresivní na ostatní psi a na některé lidi. Což přetrvává do teď. Jakmile s ním jdem ven tak štěká na každýho psa nebo člověka stylem uplného šílence. Ted bydlíme spolu asi 2 měsíce . Vztah a bydlení s přítelkyní je super jen ten pes... Přítelkyne psa celou dobu samozřejmě rozmazlovala pes je na ní fixovanej je to německý špic střední. Furt chodí za ní atd. Na povely skoro neposlouchá jen když se zařve na něj (od pána cože je přítelkyne ) nebo když neco chce. Umí sedni dej pac když neco chce tak lehni a nebo nesmíš a zustan. Ale není to nikdy stoprocentní . jeho chování venku vuči ostatním lidem a neposlouchání a nárokování si jsem nenechal jen tak. První dny ač víám že bych neměl tak jsem mu dal přes čumák a přes zadek ( nebojte jen výstražně ) abych ukázal dominanci . Dal jsem mu místo vedle v pokoji na dece a kupodivu byl trochu poslušnější i venku . Poslouchal ne dobře ale trochu víc jo i mě. Nejevil žádné agrese., Jen venku na ostatní psi. Jenže začal čurat doma a i kakat. tak samozřejmě jsem byly naštvaní jsem na něho nadával ukazoval že nesmí . Vždy sem ho vzal a ukazal mu na ten exkrement a řekl nesmíš. Okey zatim bvylo vše fajn. Poté si ho přítelkyne brala do postele a donutila mě že bude s náma v obyváku. Že nebude tolik kálet a močit. A ono to zabralo z části . Když se mu neco nelíbí tak stejne vymočí . Byl u nás spal pod postelí ale přítelkyne ho neustále rozmazluje , Když chci aby odešel z postele tak začíná vrečet, přátelkyně řekne at jde a neposlechne musí ho sundat rukama. Minule jsem šel do práce a byl pod postelí a když dem pryč zamykáme doma v obyváku aby nevykálel . Tak hochci dostat z podpostele a on mě kousně. Bohužel ujeli mi nervy tak sem mu dal přes čumák. Poslední dobou když mu řeknu at de na místo kam před tim chpodil normálně když jsme mu řekl .. tak na mě vrčí div nezautočí . Přítelkyne jen řiká at ho nechám ale kousl mě už 3krát a vidím jak se to stupnuje. Když ležíme hned jde k nám k přítelkyni. Chi ho odstrčit a on vrčí. Přítelkyně jako jeho pán mu nic neřekne. Což vidím jako problém. Ted když vymočí a vemu ho a ukážu mu že nesmí tak po mě okamžitě vyjede . Má nekdo podobníé zkušenosti? nebo víte příčinu . Sry za pravopis .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

Popravdě, pokud vaše přítelkyně nezmění přístup, těžko s ním něco zmůžete. Ale i tak můžete zkusit s ním víc pracovat, trávit aktivně čas. To jste měl už od mala. Tak nějak si vás zařadil jen jako osobu přítomnou, ne nadřazenou a vaší přítelkyni si nárokuje. Snaží se vás usměrnit, ať si nevyskakujete.

Takže prvně více aktivity. Celkově. Venku nejen chodit, ale i zaměstnat. Vy, ne přítelkyně. Házet míčky či klacky, cvičit do zblbnutí přivolání, sednout, lehnout, zůstaň. A odměny. Klidně přehánět. Být důsledný. Na daném povelu musíte trvat. Aby viděl, že když poslechne, je to pro jeho dobro.

Pokud po vás vyjede, nemusíte ho mlátit, stačí ho chytit za kůži, přitáhnout si ho k obličeji a důrazně, bez křiku cedit mezi zuby: co to je, nesmíš. Není podstatné ani tak co říkáte, jako vaše převaha, neústupnost, upřený pohled a že se nemůže stáhnout z vaší blízkosti. To zapůsobí mnohem víc, než jedna přes čumák.

Musíte se mu věnovat i doma, převzít iniciativu s krmením, občas ho jen tak přivolat a odměnit. Cvičit i povely. Určitě vám někdo poradí lépe, ale jak říkám, bez spolupráce vaší přítelkyně to bude hodně těžké, ne-li nemožné. Jo, netrestat, pokud už byla loužička (či bobek) vytvořena. Odvést psa jinam a uklidit. M.

hodnocení

3x

Rozmazlený, nevychovaný, žárlivý.

doplněno 27.11.18 13:52:

Idanova, za slovo dominance lidá schovávají svoji neschopnost vychovat psa nebo ho vychovávají podle rad podobných vašim. Nebude vám vaše představy rozmlouvat.

idanova*

Úplně vedle, pouze dominantní.

majetek
hodnocení

3x

Popsal jste to velice dobře.

Tak samozřejmě, to je boj o místo ve smečce a žárlivost. Postavení Alfa je na paničce i když o tom pochybuji a na druhém místě pejsek, který si hlídá svoji samičku. Vy jste prostě vetřelec a umocnilo se to přepuštěním psovi svého místa v posteli.

Jinak, pokud by byl pes kvalitně veden, tedy výcvik, dostatečné venčení třikrát denně /ráno, odpoledne, v noci/, tak ze sebe bobek nevytlačí.

Věnujete se mu alespoň jednu hodinu denně na jedné velké procházce? Kdy se honí, běhá, pracuje se s ním?

Já jenom konstatuji, že pochybila slečna a pes je chudák.

A Vy agresivní, který neumí bez trestů žít se psem.

Pes potřebuje mantinely, výchovu s odměnou. Je to zkažený pes, který patří do rukou zkušeného cvičitele. Pes za to nemůže, zkazili jste ho vy. Pokud si chcete nechat, musíte s ním oba pracovat pod vedením odborného poradce. Není to tak těžké, jenom musíte opravdu každý den a pracovat jednotně.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. I já vás lituju. Není pravda, že pejsek je rozmazlený a není vychovaný. On je vychovaný dokonale, ale ne k tomu, co je žádoucí. Hezky to vystihl @ernie. Vaše přítelkyně udělala zásadní chybu: přistupovala k pejskovi jako k dítěti, ne jako k masožravé šelmě, kterou pes (i ten nejmenší) je. Tudíž z něj vychovala dokonalého vůdce smečky. Co je v očích člověka rozmazlování, je v očích psa podřizování se, ba přímo podlézání. A když přítelkyně tak vehementně pejskovi celý jeho život podlézala, on to tedy přijal a stal se vůdcem smečky. Proto se také chová agresivně ke všem, kdo se blíží k jeho majetečku (ne k milované paničce) - vaší přítelkyni. Ona je jeho kořist, o tu nesmí přijít, musí si ji uhlídat (je to pes). Na její vůli není brán zřetel. Jeho smečka je On + Jeho "majeteček". Vás vůbec nevzal na vědomí. A pokud už do jeho nory (bytu) vlezete, ukazuje vám, jak se tam nesmíte chovat a co je proti pravidlům slušného chování psů. Dokonce močí a stolicí označuje, co je jeho (ne vaší přítelkyně - jeho). ...tak jsem mu dal přes čumák a přes zadek ( nebojte jen výstražně ) abych ukázal dominanci. A tím jste právě prohrál. Ukázal jste, že si nevíte rady, že jste slaboch, který se musel uchýlit k agresi, kterou vám umožňuje vaše tělo, větší než jeho. A teď už s ním vy nesvedete vůbec nic. Vy už si ho můžete jen nevšímat. Všechno musí zařídit vaše přítelkyně. Ona mu musí ukázat (psychickou nadřazeností), že to je její nora, její smečka, vás tam chce a on se musí podřídit. Jinudy cesta nevede. Můžete začít s "výcvikem" přítelkyně. Např.: vy chcete do postele, je tam pes - požádáte přítelkyni, aby ho odkázala z postele, pak si tam lehnete vy. Nebo: jde se jíst, vy požádáte přítelkyni, aby vám dala jsko prvnímu, sníte pár soust, pak se přidá přítelkyně, až budete oba najedení (celé před zraky psa), teprve dostane on. Atd. Pejsek brzy pochopí, že se situace zmněnila a kdž to i přítelkyně pochopí, bude pokoj. Tak držím palce. Ida

hodnocení

1x

Prochcanej a prosranej kvartýr. Tam to u vás musí teda vypadat.

Takhle. Pokud čokl neucítí autoritu, tak tě má na háku a můžeš s ním dělat kousky, jaké chceš. Lehni sedni, z toho bude mít tak akorát prdel. Proč tam chčije. Prostě tě chce přechcat. Ano, značí si své teritorium, že on je tam pánem. Ty po kvartýru nechčiješ, tak tam pánem nejsi. A můžeš se i posrat. Prej "nesmíš", buhehe.

Autorita vůči psovi se naučit prostě nedá. Můžeš ho vycvičit, můžeš ho mlátit, ale nebudeš autorita. Takže pro tebe špatná zpráva.

S pár čoklama, o kterých každej tvrdil, že jsou děsní, na každého vrčeli, jeden dokonce pár lidí pokousal, jsem se seznámil a pak jsme byli v pohodě.

Čokl to vycítí, kdo je šéf. A ty to nejsi a nebudeš, Sorry.

hodnocení

1x

Celé by se to dalo shrnout do poznání: Vy nemáte rád psa a pes nemá rád vás. Navíc, žárlíte oba. Jestli to je tak, pak všechny rady jsou nanic. Až k sobě najdete cestu, problém zmizí. *palec*

panejo
hodnocení

1x

Tak to máte teda hodně těžké. Vaše přítelkyně si pořídila psa, ale k čemu, když se k němu neumí chovat, neví co takový pes potřebuje, že je třeba ho i vychovat. Pes si nesmí dovolit poručit pánovi, kde on se vysere a vymočí. Když vy psovi vyčiníte, že to nesmí doma dělat, bude to ještě horší, on vás bere jako cizího vetřelce. Toto mu musí vyčinit jeho panička. Jinak vás docela lituju, pobývat ve smradlavém bytě, docela to vidím na hádky a rozchod.

hodnocení

0x

Čemu se divíte?

Pes má hodnou paničku, která mu poskytuje všechny příjemnosti - a pak vás, který se mu nastěhoval do "jeho" bytu, na paničku mu sahá, zabírá mu místo v její posteli a ještě otravuje zákazy a příkazy. Tak se vás holt snaží vyštvat všemi způsoby, které umí, hezky to stupňuje - a podle chování vaší přítelkyně bych skoro řekla, že se mu to povede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]