Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám jeden velý problém.
4.8.2018 jsme si domů přivezli 4letého pejska plemene papillon.ASi po týdnu si zvyknul na mě a po 2 týdnech se z nás stali skvělí partáci..jenomže už je to skoro 4 měsíce co jsme si ho přivezli a on si pořád nechce zvyknout na zbytek rodiny.Pořád se jich bojí,říkali jsme si ,že to přejde,jenomže dneska jsem odjela na zápas a tím pádem jsem ho nemohla vyvenčit..Přijela jsem domů a rodiče mi říkají,že se jim doma 3krát počůral a když ho chtěl tatka dát do vany,tak se ho prý pokusil i kousnout..
Prosím o jakou koliv radu kterou by se to mohlo zlepšit,budu Vám moc vděčná..
Taková nebo velice podobná otázka tady už byla, není to tak dlouho. Také se jednalo o papilonka a neobvyklý přístup rodiny. Já nerozumím tomu, proč někdo místo venčení na vodítku, se snaží rvát psa do vany. Zvláště pak, když ví, že je to bázlivý pes. Vana pro něho musí být velice stresující. Pes se prostě bránil.
Můj pes také s nikým nechce, ale když já nemohu, vezme ho kdokoliv na vodítko a obejde dům. Nikoho by ani nenapadlo, rvát ji do vany, aby se vyčurala. Myslím si, že váš pes v podstatě bázlivý není, jen se členy vaší rodiny nemá dobré zkušenosti.
Prominte,ale byl venku na prochazce a pak byl celej spinavej od bahna,tak ho chteli rodice logicky umejt a ano,mame zkusenostia velke,
Někteří pejsci bývají hodně bojácní a trvá hodně dlouho, než si aspoň základně zvyknou na všechny lidi v domácnosti. Nevím, kde žil předtím a v jakých podmínkách...
Být vámi, přesunu část povinností na ostatní členy rodiny. Zrovna koupání je něco dost zásadního, to nemyslím. Ale krmení, procházky... Vy se držte poblíž, jen přihlížejte. Vás už přijal, teď musí pochopit, že i ostatní jsou mu k užitku. M.
Souhlasím, na vycházky ať s Vámi chodí i ostatní členové, vodítko si střídejte, povely, a běhání také.
Proč ho chtěl dát otec do vany? Když nebyl venku, tak snad neměl tlapky špinavé.
Z vany má každý pes strach, a i později tu nádobu prostě nemám rád, haf.
Miig - Nepsala
Jen, že vy jste s ním nebyla, vyčural se třikrát doma, taťka ho chtěl vykoupat...
Měli jsme pudlinku. Dali nám ji lidé, kteří se k ní nechovali hezky, zvlášť jejich pubertální syn. Když přišla k nám, byly jí necelé dva roky. Celý život si nesla vzpomínky na špatné zacházení. Bylo nutné se určitých pohybů, křiku nebo toho, čeho se bála vyvarovat. Jinak to byla moc fajn fenka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.