Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát sokolníkem?

Od: adabo* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, co je potřeba k tomu, aby se člověk mohl stát sokolníkem? Vím, že jsou zapotřebí nějaké zkoušky, ale nemusím mít vystudovanou školu na myslivce, nebo tak?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Říká se, že sokolníkem se musí člověk narodit. Ale jinak platí, že sokolníkem se může stát každý, kdo dosáhl 18 let, složil myslivecké a sokolnické zkoušky a je členem myslivecké a sokolnické organizace. Podrobnější info např. zde:

mojesokolnictvi.estranky./...

haninka*
hodnocení

1x

Přesně tak, když jsem dělala mysl. zkoušky tak jsme tam taky měli sokolníka, páč je musel mít. A upozorňuji, že stát se myslivcem není žádná sranda, jak si většina společnosti myslí. Musíte mít odchozeno teď už nevím kolik procent přednášek, musíte mít zapsané praxe v "žákovské"atd.atd. A myslivecký kurz trvá přesně 1 rok. Začíná se v únoru a stojí to cca 6 000,- Kč. Jo a jestli nemáte myslivce v rodině nebo někoho známého se kterým můžete chodit do lesa a poznávat zvířecí hovínka, jako třeba trus jelena v létě a trus jelena v zimě, poznat okus a olup na stromech a další věci tak to budete mít hodně těžké. Já jsem na hovínkách málem vylítla. A jestli to myslíte vážně tak už se jděte někam přihlásit, my ve spolku už máme plno a adepty nepřijímáme. Takže jestli to nestihnete, tak další adeptský kurz bude v únoru 2014 a myslivcem a sokolníkem můžete teoreticky být až na jaře 2015.

doplněno 17.11.12 21:53:

Jo a jestli Vás nezajímají zbraně tak se na to vykašlete, protože balistika je poměrně těžká. Jinak náhodná otázka z loveckého střelectví: Jaké délky mají nábojové komory brokovnic? Popište brokovou hlaveň a co víte o jejím zahrdlení? Takže žádní sranda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]