Nejste přihlášen/a.
Nas vykastrovany kocour uz docela odesel z domova. Prebyva chudak nekde venku v nedalekem okoli, protoze jsem ho parkrat "chytil" a odnesl domu, kde jsem ho nakrmil. Ale kdyz jsem se blizil s nim k domovu, citil jsem jak se chveje a boji a zlovestne vrci. Doma pak byl jak sileny. Co se nazral, sapal se ven, vrcel a sycel. Neco mu tedy u nas vadi. Mame doma jeste dve kocky, ale ty zna a donedavna je ignoroval. Nebo muze tyt pricinou jeho strachu maly jeste nevykastrovany asi pulrocni kocourek od sousedu, co k nam obcas na zahradu zavita? Nebo nejak onemocnel...? Prosim poradte co se s nim deje, nechceme se smirit s tim, ze o nej prijdeme. Dekuji.
U psa se také chování dá zdůvodnit a napravit. Ale u kočky ne. Tam něco buď je nebo není. Znala jsem několik kocourů, kteří z domu utekli a odmítali se domů vrátit. Zvláště pak mi v paměti uvízl Zrzek, který 2x skočil z prvního vyvýšeného patra, jen aby byl svobodný. A to byl kočičák, kterého, jako malinkého odchovali na skleničce a dudlíku pro panenky. Uvědomuji si, že všichno to byli kocouři, mourci nebo jak se říká obyčejným kočkám, i když měli v předcích nějakou "ušlechtilou". Všichni byli vykastrovaní.
Vidívám, asi u tří oken, podél zdí, hranol se špalíky napříč, které slouží jako schody do bytu. Tak může kočka být volná a přitom mít domácí zázemí.
Kolem baráku máme hodně koček, které krmíme a ony si nás přivlastnily. Přitom každá je jiná. Jedna taky ráda bývala doma, ale teď se domů odváží jenom, když zůstane otevřené okno. Když okno zavřeme, propadne panice a kouká, kudy se dostat ven. Přitom je ochočená, můžete jí nosit, venku před člověkem neutíká. Takže se o kocoura starejte, dávejte mu venku misku s granulemi a vodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.