Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čí jsou to stopy?

Od: ivetabryndova odpovědí: 17 změna:
17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

Nebo něco takového :-D

Ano, kuna. Stopy jsou hodně podobné kočičím, ale s výraznými otisky drápků. Plus pátý prstík.

google.cz/...

doplněno 24.11.18 10:24:

Kuny s kočkami se většinou tolerují. Zaznamenala jsem jediný krvavý útok na kočku a to bylo sotva odrostlé kotě. Neútočí na nohy, ale přímo na krk. Po nohou jdou většinou jiné kočky. Ty totiž nechtějí zabít, jen citelně zranit. M.

ivetabryndova
hodnocení

Já si taky myslím, že je to kuna. Pouze nevím, zda je kuna schopna utočit na mojí kočku.Když jí nechám přes noc venku, něco jí útočí na zadní nohy. Serve sí to srst i s kuží a prokousne jí to nohu. Už se to stalo 5 x. Kulhá, bojím se, abych o ní nepřišla. Už jí držím dva měsíce v noci doma, Pak mi uteče a zase je servaná a pokousaná.:(

host

I velikostí to odpovídá stopě kuny, liška má jinak tvarované došlapové polštářky

majsterjoe*
hodnocení

4x

Podle mě kuna. nebo něco takového.

alena*
hodnocení

0x

Dobrý den

myslím, že to stopy kuny nejsou.

Jsou příliš velké, ale především kuna takto nechodí. Skáče tak, že má přední 2 a 2 zadní stopy vedle sebe, ale 50-90 cm vzdálené.

Máme ji na chalupě,

alena*
hodnocení

0x

Kuna nám sežrala odrostlá koťata. Vpodstatě jen hlavy. Stejně tak na zahradě 2 dospělé veverky.

ivetabryndova
hodnocení

Kočku raději od podzima přes noc držím doma. Poslouchala jsem zvuk, co to zvíře vydává / něco jako hrdelní vrčení / a pak jsem poslouchala nahrané zvuky na internetu, připadalo mi to nejblíže jezevci. Známá na druhém konci vesnice měla jezevce na zahradě, tak nevím. Radila jsem se s myslivcem a tem mi říkal tchoře. ;)

72mona3*

Jezevec ne, sice to je pěkná lasice, ale moc velká. Ty stopy jsou ve velikosti kočičích otisků.

Takže možná i ten tchoř. Přiznám se, že ten mě vůbec nenapadl. U nás už nejsou. Možná jsou kuny moc velká konkurence a lépe se přizpůsobují. Tak buď a nebo. Podle stop je rozlišit nedokážu. M.

liska5

Na tchoře mi ty stopy připadají velké, on má drobnější tlapky. Já tam vidím drápy a takové má jezevec. Náš pes se s ním jednou utkal a od té doby se jezevec neukázal. Jenže to nebylo na sněhu, takže stopy žádné, jen sousedka, tvrdila, že viděla jezevce.

72mona3*

Je tam na obrázku k porovnání krabička zápalek...

liska5

*zmateny*Nebo mne napadl mýval. Měl by se vyskytovat u nás už na více místech. U nás jsou v bývalých ruských kasárnách. A to jsme severní podhůří. Jinak té zelené krabičky od zápalek jsem si všimla, jen ten jezevec jsem myslela, že může být i menší exemplář

72mona3*

Mývala vám taky vyvrátím ;) Stopy by byly větší s delšími prstíky. Jeho zadní tlapka dosahuje velikosti až 12 cm (chovzvirat.cz)

liska5

Dívala jsem se na ty delší prstíky, ale když už se zvažuje všechno, co tu běhá, tak jsem ho zařadila mezi adepty.

My jsme jednou nachytali neznámé "strašidlo", že byl připraven foťák s bleskem a když se něco šustlo, cvaklo se tím směrem do tmy a zvíře bylo vyfoceno. Tehdy šlo o nočního ptáka. To píšu proto, aby paní případně zkusila i tuhle metodu.

72mona3*
hodnocení

0x

V odkazech jsou i velikosti tlapek.

chovzvirat.cz/...

chovzvirat.cz/...

U jezevce ne. chovzvirat.cz/...

Ono se říká, že správné řešení bývá to nejjednodušší ;)

liska5

Mono, nejspíš to asi ta kuna bude. Těch je tu hodně. S ní jsem kdysi bojovala, a nakonec jsem ji přiklopila plastovým kýblem v koutě u domu. Taky mne přivolaly skřeky. Ale kocour jí unikl. Pak jsem zas řvala já, ona pod tím šíleně vyváděla. Prašivinu měla rozsáhlou, tak se to řešilo s veterinářkou.

72mona3*

Jo s tou divočinou je potíž, když se stěhuje k nám domů. ;) S kunami jsme si také užili, ale jsou to jen ojedinělé případy. Kurník nechávají na pokoji, jen kradou vejce, která objeví venku. A ovoce. Ve velkém :-D

hodnocení

0x

Při pohledu zdálky možná kuna, při pohledu zblízka něco jako orangután. Ale nejsem si jistý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]