Kos černý je částečně tažný pták, na zimu odlétají lesní kosi a jen část kosů městských. Ptáci z Čech a severní Moravy zimují u Atlantiku, jihomoravští kosi pak létají do Středomoří. Ze zimovišť se vrací na přelomu březnaa dubna a odlétá v listopadu.
Nikam, přes léto nám hnízdili na balkóně (letos poprvé). Jinak kosi jsou tažní ptáci a na zimu za normálních podmínek odlétají na jih. Pouze část těch, kteří jsou zvyklí žít v městské zástavbě a mají v zimě dostatek potravy, zde zůstávají.
Zdravím. Asi jsou všichni u nás na zahradě. Poctivě vyzobali všechna semena na magnolii. Máme i 3 okrasné jabloňky, a letos jsou obzvlášť obalené jablíčky (okrasnými, malými a trpkými). A jak proběhl první mrazík, jabloňky máme obalené i kosáky. Listí opadalo a jablíčka září do dálky. Ptáci si krmítek nevšímají, asi mají zatím potravy dost. Ida
U nás celkem jsou /Beroun/. V létě u nás na dvoře meli na pergole pod vínem hnízdo a vyvedli mladé. Nyní je vidím posedat hodně vysoko ve větvích, sedí zadumaně, asi vyhlížejí lepší časy.
jabraka*
Mám zahrádku po Dědem a tam je kosů hafo.Ale víc je strak.
Kosi zabíji letos nějaký virus (info na netu), nikam neodlétají na zimu. Vždy jsem jich měla plno na zahradě i v zimě. Letos ani jeden, je smutno bez nich.
72mona3*
Může být, ale to by si lidé všimli mrtvých těl, ne? Já viděla mrtvé dva za celý rok. Jednoho přejetého a druhého v době veder (možná se nedostal k vodě). M.
V Liberci v městské zástavbě jich je taky fůra. Zrovna tenhle týden obrážím s kočárem město a kosů jsou všude plné zahrady. Ale zdálo se mi, že mnoho z nich má výrazněji zbarvené zobáky, až do oranžovo-červena. Proč, nevím
Já bydlím mezi Ostravou a Havířovem, rodinném domě a každý rok touhle dobou se u nás pod jablonema pralo 20 kosů o potravu a letos ani jeden, už od léta je po nich amen. Doufám že se vrátí, bez jejich prozpevovai si ani neumím představit jaro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.