Nejste přihlášen/a.
Fotka je nečitelná.
Pokud se kouknete na google, tak si zadejte ,,kožojed,, jestli podle vyobrazení nenajdete nějaké shody s tím, co máte doma.
To jenom můj odhad podle tvaru.
Jinak rozlišujete červíka od larvy?
Zde také kožojed - skudci.com/...
Děkuji.
Popravdě – moc to rozlišit neumím. Ale byli na hromádce a po "šťouchnutí" se začali rozlézat, což mě vedlo k laickému názoru, že to budou nějací červící, neboť jsem předpokládala, že larvy by se třeba kroutily, ale nelezly by...
Lepší foto nemám, protože jsem myslela, že jsou to nějaké drobky, a když se to začalo hýbat, lekla jsem se, zamačkala to kapesníkem a teprve pak to fotila
Ještě jsem teď našla, že by mohlo jít o larvy rušníka.
Ať kožojed nebo rušník – když pominu hygienické hledisko a nepříjemný pocit, mohou mi nějak ublížit? Většinou se píše, že ne, ale lidé v diskusích je spojují s poštípáním, vyrážkami a třeba se svědivými problémy na kůží ve vlasech...
Ne,ne nic Vám neudělají, nelezou na člověka. Udělají škodu leda na věcech, kobercích, knihách, oblečení, dlouho nepoužívaných matracích.
Prostě kde se nedělá pravidelný úklid - grunt tam mají klid a množí se.
Stačí místo vysát, vytřít a za 14 dní zkontrolovat, opět uklidit a potom třeba za měsíc opět kontrola.
Dříve se obrok malovalo, byla kamna na tuhá paliva a výmalba byla potřeba obnovit. Dnes se tak často nemaluje a ten grunt se nedělá, kdy se odtáhly skříně ode zdi a zvedl koberec /pokud byl/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.