Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drobní červíci?

Od: edita odpovědí: 4 změna:

Dá se to prosím identifikovat?

Drobní červíci?
Drobní červíci? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

male*
hodnocení

2x

Fotka je nečitelná.

Pokud se kouknete na google, tak si zadejte ,,kožojed,, jestli podle vyobrazení nenajdete nějaké shody s tím, co máte doma.

To jenom můj odhad podle tvaru.

Jinak rozlišujete červíka od larvy?

Zde také kožojed - skudci.com/...

edita
hodnocení

Děkuji.

Popravdě – moc to rozlišit neumím. Ale byli na hromádce a po "šťouchnutí" se začali rozlézat, což mě vedlo k laickému názoru, že to budou nějací červící, neboť jsem předpokládala, že larvy by se třeba kroutily, ale nelezly by...

Lepší foto nemám, protože jsem myslela, že jsou to nějaké drobky, a když se to začalo hýbat, lekla jsem se, zamačkala to kapesníkem a teprve pak to fotila :)

Ještě jsem teď našla, že by mohlo jít o larvy rušníka.

Ať kožojed nebo rušník – když pominu hygienické hledisko a nepříjemný pocit, mohou mi nějak ublížit? Většinou se píše, že ne, ale lidé v diskusích je spojují s poštípáním, vyrážkami a třeba se svědivými problémy na kůží ve vlasech...

male*

Ne,ne nic Vám neudělají, nelezou na člověka. Udělají škodu leda na věcech, kobercích, knihách, oblečení, dlouho nepoužívaných matracích.

Prostě kde se nedělá pravidelný úklid - grunt tam mají klid a množí se.

Stačí místo vysát, vytřít a za 14 dní zkontrolovat, opět uklidit a potom třeba za měsíc opět kontrola.

Dříve se obrok malovalo, byla kamna na tuhá paliva a výmalba byla potřeba obnovit. Dnes se tak často nemaluje a ten grunt se nedělá, kdy se odtáhly skříně ode zdi a zvedl koberec /pokud byl/.

edita
hodnocení

Tak děkuji. A byl by k něčemu třeba ATAK - fumigator, který jsem našla, nebo ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]