Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Granule pro psa

Od: janak* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, můžete mi doporučit kvalitní granule pro psa? Případně čím své pejsky krmíte (granule, konzervy).

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Brit Care bez obilnin, cca 330kc dvě kg pro jorkširka. Dostává masíčko nebo srdíčka, granule žere jen občas :) Jinak myslím, že řešit výrobce je zbytečné, v této cenové relaci to stejně vyrábí všichni stejně, důležité je složení. Kdo někdy viděl jak a z čeho se dělají uzeniny a masné výrobky, tak si je nikdy nekoupí ani nepozře, protože to všichni vyrábí stejně :))
maruskaa

a je to krmivo brit opravdu tak dobré? Prototže když jsem se dívala na obsahy tak mi vyznívá jako dobrá volba. i recenze na internetu jsou docela pěkné..

hodnocení

1x

Jaká rasa-jak je velký, jak je starý, jakou má fyzickou aktivitu?

Archiv se stejnou otázkou

andreaan*
hodnocení

1x

My krmíme granulemi Brit Care hypoalergenní. Náš pes je schopný sežrat plnou misku jak mu chutnají, ale samozřejmě dávkování hlídáme.

hodnocení

0x

Krmím granule Brit Care, konzervy ani omylem.

re4zon
Konzervy ani omylem proc? Existuji konzervy podstatne kvalitnejsi nez jsou granule Brit...

Brit nikdy, nedávno jsem se setkala s paní, která nesla k anšemu veterináře plakát s Britem a tak jsem se jí ptala na názor a řekla mi, že tam dělá, ale svému psovi by je nikdy nedala. Podívejte se na internet, zadejte Vaše ,pozadavky a určitě dobré najdete, já vždy volím podle množstív masa a bez obilovin a mnoho psů nesnáší kuřecí. Nejlepší jou krmiva zahraniční., zejména kanadské.

72mona3*

Proč ne Brit? Dáváme, bez obilovin, vyhovuje. Mrkněte se na psikrmivoradce.cz/... a při rozkliknutí jednotlivých "britek"se dočtete i složení (kontroverzní přísady jsou označeny). M.

Jednak ta paní, dyž dělá ve výrobě, tak ví o čem, mluví. Za druhé 12 kg granulí do tisícovky mi plipadá dost levné. Prémiové granule hodnocené v mezinárodníchj testech vyjdou 2 kg na 350 až 500

72mona3*

Granule Brit jsou popisovány jako průměrné (bez alergenů!), nikoliv podřadné *nevi* a co? Hlavně je důležité, že neobsahuje škodlivé látky. A že tam paní dělá? Já znám lidi, co dělají ve výrobě (pro lidi) a taky by si nekoupili to, co vyrobí.

re4zon
Brit care je prumer, zadna hruza ani zazrak. Kvalitni granule stoji 1200+ podle typu a stesti na akcni cenu. 100kc/kg je hranice vyrobitelnosti kdyz to ma za neco stat. Stejne tak podprumerne granule muzou stat i 3000 za 10 kg. Uvedomte si, ze to je obchod jako kazdy jiny, neni to jen o cene.
panickadominika*

To mi teda přijde jako zvláštní přístup, takový "jedna paní povídala".. a kvůli tomu značku odsoudit.. nějaké argumenty neuvedla? Já mám s těma konzervama dobrý zkušenosti, nevidím na tom nic špatnýho a podobný názory ignoruju, pokud nejsou doplněný nějakýma argumentama. Podobně můžu sama zhanit kde co.

katules*
hodnocení

0x
používám granule značky Brit, s příchutí kachny ve 12kg balení, snad ti to pomůže v rozhodnutí :)

hanka123*
hodnocení

0x

Brit Care je na prd.. Lepší je Brit Carni Love..

ilunoska
hodnocení

0x

Koukala jsem se po internetu a našla jsem spoustu firem a nevím čeho všeho.. jen prostě co, tak nevím co je lepší... máte názor? Zkušenost prosím? Nerada bych zbytečně utrácela

re4zon
A co jste konkretne hledala? Canvit dela doplnky. Takze bud pokus o reklamu, nebo musite rict co shanite...
A jestli myslite ty granule nutrican, tak za ty prachy jakz takz, ale zazrak to teda neni. Kukurice, psenice, kureci tuk. Napiste velikost psa a rozpocet na mesic. A myslete na to, ze usetrene penize date ve stari za veterinu, pokud nebudete mit stesti.

hann
hodnocení

0x
My krmíme granulemi Applaws, jiné už fena nechce - nad Britem nam ohrnula nos.. +domácí vařená strava

hodnocení

0x

Mám, za téměř 40 let třetího psa. Prvním dvěma jsem vařila a téhle, v březnu jí bude 14 let, dávám granule. Ani jeden ze psů nedostával nějaký potravinový doplněk nebo vitaminy. Ani jeden nikdy nevypadal, že by mu něco chybělo. ;) Navíc, v kvalitních granulích je vše, co pes potřebuje.

panickadominika*
hodnocení

0x

Snažím se dávat kvalitní granule, hodně doplňuju masíčkem a občas psím salámkem nebo konzervičkou... plus kosti s velkým kloubem na okus, to miluje

gabriiella
hodnocení

0x

Za mě jsou momentálně nejkvalitnější granule n&d. Před rokem jsem kupovala od značky orijen, acana taky není špatná. Oboje jsou bez obilovin a s vysokým podílem čerstvého masa. Teď jsme přešli na ty n&d a jsou taky super, asi ještě lepší, než předchozí, ale ne nijak zásadně, spíš jsem chtěla zkusit změnu :) najdete je přímo jako superprémiové, podle toho jsem se řídila a pak ještě hledala na internetu více info :)

floro*
hodnocení

0x
Otazka kvality granuli neni tak jednoducha. Jak chcete hodnotit kvalitu? Vetsina zde uvedenych argumentu jsou pouze subjektivni dojmy panicku. Jestli psovi chutnaji nebo ne neni otazkou kvality, ale i ty nejlevnejsi a obsahove nejhorsi muzou stravnikum neuveritelne chutnat, zalezi jen na tom jsk dobre jsou dochucene. Dale pak rozhodovani ovlivnuje reklama a tzv. proflaknutost znacky.
Co my jako panickove muzeme sledovat je nutricni hodnota a slozeni. Je vhodne si neco malo nastudovat. Neni urcite potreba do hloubky vyzivu, ale aspon zacit asi tim jakou roli hraji ve vyzive psa maso, obiloviny, rostliny, doplnkove vitaminy a mineraly a vubec zpracovani a vyroba. A pak podle tohozacit hledat. Na netu existuji srovnavace, kde velmi dobre analyzují obsahove slozeni.
Dnes, jak se rika, je trendem se co nejvice priblizovat jejich prirozene strave, tak jak by se stravovali ve volne prirode. Ale opravdu jde jen o trend nebo je to ta spravna esta?
Takze vzdy by maso melo byt v prevaze. Ale ne jen cista svalovina, take vnitrnosti, kuze, kosti. Protoze vlk sezere vsechno, kolikrat kdyz ulovi ovci, tak si vsimete, ze nekdy sezere jen vnitrnosti. Pak se do granuli pridavaji plnidla, ktere zvetsuji mozstvi a to obiloviny, ryze, brambory, aby to bylo komercne zajimavejsi tak bataty, dyni apod. A pak pridatne suroviny jako bylinky, popelovina, mineralni latky, vitamíny. Co se tyce rostlinne slozky granuli, tak ten vlk prave konzumaci vnitrnosti casto a ve velkem prijima i natrvenou rostlinnou potravou. Ale urcite to neni ve velkem jeden druh plny skrobu, ale ruzne druhy trav a bylin.
No a pak konzervanty aby to nezluklo a vydrzelo, casto to byva umely vit. E. V zadnem pripade by nemely obsahovat barviva (psovi je uplne jedno jestli jsou granule zlute, hnede nebo zelene), sul a dochucovadla (ty napovidaji, ze granule nejsou chutove a proto nebudou ani obsahove v poradku).
A toto se tyka i konzerv a kapsicek.
No a pak vy jako majitel si musite nastavit, kolik chcete za granule utratit, jake mate plemeno, vek, jak je pes aktivni ci na neco haklivy, jak maji byt granule zpracovane (extrudaci ci lisovanim). Zda budete krmit jen granule, ci doplnovat syrovym ci varenym masem. A podle toho vybirat.
Ja treba se rozhodla, ze krmit budu syrove maso s granulama a proto pro me byla jasna volba znacka Yoggies. Pred timto psem jsem krmila psa hypoalergennimi Brit, ale casem jsem je take musela z duvodu alegie vymenit. Protoze ono slovo hypoalergenni nic nezarucuje (zalezi na co je pes alegicky - zda na psenici nebo kureci maso ci jine). Ja mam v okoli pse s prokazanou alergii na kureci a jehneci maso, s alergii na lepek, dokonce s alergii na vsechny druhy masa krome rybiho a ten zije jen na rostlinnem zradle a morskych rybach.

Nic ve zlém, ale srovnávat psa a vlka je zhruba stejné jako srovnávat šimpanze a člověka.

floro*
Jo, to mate pravdu, to dneska uz nejde, ale porad je to pes a ne popelnice. A porad nevidim duvod, proc by se pes mel krmit psenici nebo bramborama ci ryzi.
Tento problem (nakrmeni psa) je celkem tezke shrnout do par vet, jen jsem chtela rict, ze hledat granule na zaklade doporuceni nekoho, ze "Memu psovi chutnaji" je trochu mimo.

Proč popelnice. Obiloviny nebo brambory v přiměřené míře, tam máte jako zdroj sacharidů.

Máme tu zkušenost, že když Dorka dostala hodně kvalitní granule, pak se drbala až do krve. Koupala jsem, nekoupala, ačkoliv nic v kožíšku nebylo, odblešila jsem, odčervila, pelech zrenovovala. Až se mě kdosi zeptal na granule. Pokorně jsme se vrátily k Royalkám a je klid s parádním hovínkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]