Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odchytit divokou kočku

Od: anaj* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den ,potřebovala bych poradit jak odchytit divokou kočku z důvodu kastrace.Kočka už se nechá alespon pohladit ,ale jiného pohybu se bojí a uteče.Zkoušela jsem jí dávat do jídla uspávací gel od pana doktora ,ale bohužel to na ní nijak nepůsobi.Sice byla malátnější ,alle jakmile viděla ,že se na ní chystám tak rychle procitla a byla fuč.Když by se mi zadařilo jí ulovit a strčit do přepravky tak ji nestihnu dost rychle zavřít.Už vyzkoušeno.Odchytovou klec nelze dát ,protože by se tam nastěhovali ti druzí kočičáci.Fakt bych potřebovala něco co bez problému sní a hned usne než zdrhne..nevíte prosím někdo o něčem nebo nějaké jiné řešení?Jsem zoufalá a už moc času nemám...Děkuji předem za jakoukoli odpověd...Jana

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vezměte si někoho na pomoc. Když se nechá pohladit, tak ji snad zvládnete dát i do přepravky.

anaj*
hodnocení

Bohužel se nechá pohladit jen ode mě a to jen u misky,když jim dávám krmení .Jak se někdo přiblíži zdrhne..:(

To je opravdu takový problém nalákat ji na krmení, pohladit a pak rychle čapnout za krkem? Chce to trochu síly, nesmíte se bát. Kočka je pak bezmocná. ;)

Viděl jste někdy z blízka divokou kočku? Tohle bych si dovolil možná ve vaťáku a silných rukavicích...

Pokud divoká kočka znamená toulavá kočka, tak viděl. Zajímalo by mě ale, proč to vůbec tazatelka řeší? Kdyby ji měla u domu, tak neřeknu, ale v cizím areálu, který se má ještě navíc rušit?

anaj*
Řeším to,protože mám kočky ráda a nechci aby se tam mnozily a nebyly zbytečně další koťata. Pokud bude možné chci je chodit dal krmit a je mi to jedno ,že nejsou moje .Přesně Vám bylo odpovezeno ,že není jednoduché chytit divokou kočku. Nejsem žádný posera ,už jsem jich několik známkla, ale tahle je exemplář.

hodnocení

1x

Nemáte v okolí nějaký kočičí útulek nebo zvířecí záchranku - tam by ty zkušenosti měli mít. Nebo zkuste poprosit městskou policii, zda by vám nepomohla.

anaj*
hodnocení

S útulkem nemám dobré zkušenosti a je to číča u nás v areálu kde pracuji a jsem z vesnice,takže městská nepřipadá v úvahu .:(.Mají nás rušit a já nechci aby se tam množily ,nakrmit je dojdu ,ale tabletky proti dětem jí nebudu už moc dávat.4 Holky už jsem zmákla ,ale tahle je dílo :( Ta skočila i proti obličeji ,když jsem šla krmit její koťata...

Stejně bych se u měšťáků zkusila poptat - třeba by udělali dobrý skutek.

hodnocení

1x
Pokud je to toulavá, zkuste se poptat mezi kolegy. Třeba se najde nějaký myslivec s malorážkou.
72mona3*
Odchytit, ne zlikvidovat.

Tazatelka nechce, aby se toulavé kočky nekontrolovaně množily. Tahle metoda tomu zabrání rychle, spolehlivě, humánně.

anaj*
hodnocení

No tak takhle jak mi radite, bych tuhle metodu použila ráda na některé lidi, ale rozhodně ne na zvířata...

hodnocení

0x
Postavit sklopec a v pohodě ji chytíte.

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý večer, pokud se nechá nakrmit a pohladit, tak nebude problém jí při krmení "chňapnout", dát jí do přepravky a rychle zavřít. Nesmíte kočičku pomalu hladit a naznačovat, že jí chcete vzít, ona to vycítí, lekne se a uteče. Je to o rychlosti. ;)

anaj*
No právě ta rychlost, už jsem ji měla 3x v přepravce, ale jakmile povolim stisk, abych mohla zavřít přepravku tak ona se tak neskutečně rychle vymrsti ven ,že ji nestihnu zavřít. Asi bych si musela tu ruku usednout a nechat ji tam s tou kočkou .
Potřebovala bych něco kam bych ji hodila a samo se to nějak rychle za ní uzavřelo..

hodnocení

0x
Nějak mě uniká smysl akce kastrování cizí kočky. Notabene v situaci na místě kde končím a odcházím.
A už vůbec nerozumím, že ji máš v kleci a uteče ti.
Příště ti prostě z klece nesmí utéci.

hodnocení

0x

Kočku jednou rukou do pytle (do starého povlaku na polštář, do velké plátěné tašky...) a stále ji držet. Druhou rukou těsně uzavřít a kočku pustit a ruku vytáhnout, až to bude bezpečné. Pytel s kočkou dát do přepravky, protože z látky by se brzy prodrápala ven.

anaj*
hodnocení

Taky už se mi něco podobného honilo v hlavě. Určitě to zkusím až se zase se mnou začne kamarádit. Teď je nedůvěřiva..děkuji

hodnocení

0x

V okolí Prahy jsou útulky, stačí najít kdo ji má ve svém rajonu a určitě pomůžou s odchytem. Používají i odchytové klece. Vím, že odchytávali i v areálu Poldi apd. Máme jednu kočku, Ocelku z Poldi. :)

Jak odchytit divokou kočku
anaj*
hodnocení

Jsem z vesnice a bohužel to jsou útulky hodně málo vstřícný .
Jinak máte krásného kocicaka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]