Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Četnost extrementů

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Kolikrát denně má pes kakat, pokud je zdravý, hovínka dobrá pevnější, jí předeúsané množství granulí, které mu chutnají, je na nějak nenormální, když jde většinou 3x, tj. při každém venčení?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, myslím, že to bude jako u člověka - kdo má rychlejší metabolismus ("spalování"), tak chodí také častěji. Můj pejsek kadil 1x za den na zahradě, ale na procházce (asi z rozrušení) klidně znovu. Důležité je, že to funguje a jde to dobře i pravidelně ven. Zdravím!

hodnocení

5x

Naše Kika a před ní Trixinka kakaly pravidelně 2x denně - ráno a odpoledne. Někdy se zadařilo i při večerním venčení, a když jsme jeli do lesa nebo jinam na výlet, tak z toho rozčilení taky.

72mona3*
hodnocení

4x

Můj chodí 2x denně. Procházky jsou tři. Hodně také záleží na míře pohybu i rozrušení. A určitě i na druhu granulí (či jiné stravy), někde jsem o tom četla, ale nevzpomenu si... M.

doplněno 30.10.18 21:27:

A pravdou je, že někdy zvládne bobek na začátku procházky i na jejim konci. Počítá se to jako jeden? ;)

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Většina dospělých psů baští 1x denně - v pozdním odpoledni, když přijdou majitelé z práce. Pokud jsou to granule, tak je vykadí taky naráz - 1x denně. Jsou-li kvalitní, je to malé množství, nejsou-li, pak je to cep jak hrom. Pokud má možnost lítat, "předkadí" si část toho zítřejšího, a to pak bývá měkčí šištička a 2. den jen ten zbyteček. Pokud ale baští víc druhů jídla - granule, maso, zeleninu, kadí každý materiál zvlášť - 3x, a to nejdřív strávené maso, pak zeleninu a nakonec granule. Je to zvláštní, ale je to tak. Mnohokrát jsem si to ověřovala a smíchala granule + maso + mrkev, a vyběhla tmavá šiška masa, pak při dalším venčení nahnědlá šiška s červenou mrkví a na potřetí homogenní granule. Když pejsek nemá možnost častějšího venčení (znám lidi, kteří jdou ráno na 5 minut na čurání a pak po práci na 1 delší procházku), pak jsou všechny 3 druhy při jednom přidřepnutí, ale jsou taky oddělené. Kdysi jsem o tom četla v odborné literatuře a na veterině to potvrdili. Takže pokud váš pejsek nemá průjem nebo hodně kašovitou hromádku, má trávení v naprostém pořádku. To jsem to s***í ale vzala vědecky *smich*. Ida

hodnocení

1x

Dorka většinou 2x denně. Když se nic neděje a hovínko je předpisové.

hodnocení

0x

Naše čubina chodí dvakrát denně. Ovšem když se jde na delší tůru, tak se rozlítá, protože jde na volno, tak i třikrát za tu tůru.

hodnocení

0x

Nemyslím si, že by to bylo mimo normál. Ale je dobré, pokud to jde, sledovat ... teď nevím jak to popsat... co jde ze psa, kvalitu exkrementu... a dále zdali žere. Tyto dvě činnosti, jakmile zahaprují, tak se se psem něco děje a člověk by měl reagovat. Nemluvím teď o např řidší stolici po vnitřnostech / já osobně krmím dost syrovým masem- srdce, jazyky, krky,../ kdy dojde k určitému přenastavení trávení, ale žraní a vyměšování velice rychle a jako první naznačí, že se psem není něco v pořádku.

hodnocení

0x

Dokud to tchýně zvládala, chodila se psem 2x denně na 5 minut (čůrat může na zahrádce). Teď už s ním chodím já a nastal zajímavý problém: pes se snaží dělat hromádku každých 200 m. Takže dlouhé procházky nelze:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]