Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Dne 21.10. 18 mi umřel morčík Pišta. Byl to skinny a bylo mu teprve něco málo přes 3 roky. Pořád se zdál být zdravý ale v den smrti už od rána nevylezl a jídlo od večera měl pořád nesnězené, což bylo divné. Taky už snad vůbec nevylučoval a měl potíže s dýcháním (takové škitavé dýchání, hodně při něm napínal svaly). Když jsem se ho dotkl, už byl chladný, což mě vyděsilo, ale pořád byl živý. Ke konci ještě naposledy vyběhl ven, pak na pár vteřin vykvíkl, jakoby ho něco najednou hrozně zabolelo. Pak se vrátil do domečku a chvíli tam zas ležel, párkrát ještě kousnul do okurky, poděkoval a zas si lehnul. Po chvíli sebou několikrát škubnul a pak lehnul na bok do pelíšku, kde vydechnul naposled...
Bohůžel jsem si všiml pozdě že se něco děje a asi bych ho stejně nestihl zachránit, ale chtěl bych alespon odhadnout kvůli čemu to bylo. Četl jsem o různých nemocích, které by odpovídaly, ale ještě se ptám vás, jestli vás něco napadá.
A taky mi v posledních pár týdnech přišlo že zhubnul, nepřišlo mi to výrazně ale lopatky byly výrazněji vidět.
Morčátka mají celkově zdravotní problémy. Nevím, jak je to u bezsrstých, ale délka života se uvádí kolem pěti let. Jenže celkem dost jich zemře mnohem dříve. Mívají různé cysty, abscesy. Z ničeho nic přestanou žrát, aniž se zjistí příčina. Co bylo konkrétně tomu vašemu, to už nezjistíme.
Je jen na majitelích, kteří si včas všimnou změny a nebanalizují ji. Jakmile morčátko přestane přijímat potravu, může být už pozdě. M.
Vykašli se na hledání příčiny, to už ho stejně nevrátí. Naš Rokyšek se musel nechat uspat, začal šíleně hubnout a vet konstatoval po nějakých testech nemoc jater. Léčení stálo víc jak několik morčat a bylo nejisté, morčák měl 4 roky. Bála jsem se k tomu velkému pořídit mimčo ale zde mi dodali odvahu a je to super. Balů a maličký Damiánek si rozumí a vnučka už morče neoplakává. Ta šup najdi chovatele a utíkej pro nové, pomůže to zapomenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.