Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň, mám nladé nosnice a je problém zo znáškou , chované sú ,obilie ,pastva ,občas kukurica , chlieb, rožky ,tekvica, burgyňa, zemiaky , z 12Ks mám len 2-6 vajec a to len občas je nijaky parazid v chlieve ,čo by to mohol zapríčiniť?
Majú prístup aj k popolu tak sa prerabujú v ňom .
myslela som či nahodou netrpia nejakým parazitom ,keď tak zlenesú
Zkuste vašim slepicím dát do kurníku do místa, kam snášejí vejce jedno falešné vejce, tak zvaný " podkladek",(klikněte si na podtržený odkaz) aby si slepice myslela, že tam už jedno má a bude přidávat další, aby jich bylo víc a mohly se z nich vylíhnout kuřata. Pak nebudou zanášet na jiná místa, kde je nenajdete, ale kde by je mohla najít kuna, nebo by se prostě zkazily.
Viz také slepicar.cz/... , atd
Možná mají málo bílkovin (strava by tomu odpovídala). Dáváte jim i hrách nebo nějaké zbytky masa? Bílkoviny jsou pro snášku zásadní.
Drůbež rovněž nutně potřebuje sůl (s tou ale opatrně, denní krmná dávka by měla obsahovat cca 1%; já dávám raději o něco méně). Kukuřice není vhodná, dokud nejsou mrazy; nepřehánět to ani s bramborami. Obzvlášť, máte-li těžší typ slepic (mohou být tlusté a tím pádem omezit snášku).
Parazity musíte vyhubit, drůbež se tím oslabuje.
Tak já mám 4 slepičky, a každý den mám 4 vajíčka od té doby, co začaly snášet. Koupila jsem je letos v červenci jako mladé kuřice. Ale já jim teda bílé pečivo nedávám vůbec. Koupila jsem krmnou směs pro nosnice, pšenici, kukuřici celou a kukuřici mletou a mletou pšenici. Když byly na zahradě rajské, nebo okurky, tak jsem jim dávala nastrouhané a také krmnou řepu nastrouhanou. Ale to už nemám. Tak dávám každý den namíchanou tu krmnou směs, trochu mleté kukukuřice a celé zrno pšenice. Drcené skořápky vajec hodím každý druhý den, na to jsem předtím zapomněla a najednou jedna slepička snesla 3x vejce bez skořápky. Brambory nedávám vůbec. Leda by mi zbyly od oběda, ale to je málokdy. Ale kupuji vepřovou slezinu kočičkám a jednou jsem dala také slepicím na zušku a mohly se utlouct, jak jim to chutnalo. Tak teď kupuji i pro ně. 18 korun kilo sleziny, to je pakatel. Ale nedávám jim to každý den, tak 2x do týdne. nakrájím na kousky. jinak je pouštím na zahradu, ať si hrabou, zatím je ještě tráva. A vajíčka jsou velká a krásně žlutá. Někdy mám i dvoužloutková, ale to není myslím dobře. Prostě snáší pěkná vajíčka a jednou za čas najednou veliké vejce. Ale já nejsem odborník, slepičky jsem si pořídila letos poprvé v životě. Tak nevím, kdy přestanou snášet. A jak to bude v zimě. Já bych Vám doporučila koupit tu krmnou směs pro nosnice. Není zase až tak drahé, určitě se to vyplatí. A tu celou kukuřici si podle rad, co jsem zde dostala, nechávám na tu zimu. Tu pak teda budu vařit a mixovat, protože celou ji nespolknou. A ty parazity asi moje slepičky nemají. A jak jste na to přišla, že mají parazity? Myslíte tím ty čmelíky? Tak to snad ze sebe dostávají tím, že se "koupou" v té suché hlíně. Já to teda vidím, jak se zahrabou na zahradě do hlíny a peleší se v tom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.