Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příroda, a její znaky oznamující tuhost zimy

Od: clintea odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, rád bych se Vás zeptal na Vaše poznatky, které jste zaslechly, třeba od Vašich babiček. Podle kterých, lze v přírodě vypozorovat tuhost následující zimy? Např. houstnutí srsti u "domácích mazlíčkú". Za Vaše příspěvky předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Myslím, že každý známe nějaké poznatky našich předků. Bohužel v dnešní době se již na ně nelze spoléhat. M.

doplněno 20.10.18 23:12:

Tak třeba letos, urodilo se toho hodně. Veverky nám běhají po zahradě a zahrabávají všude žaludy. To jsem ještě neviděla. Copak to může značit? ;)

ben®

72mona3 - to značí, že na jaře budou ty žaludy zase hledat, tak bude na zahrádce zase "veverkově" .

72mona3*

Ne. To znamená, že já budu běhat po zahradě a zasypávat dírky v trávníku *smich* Veverky jsou sklerotické, ty si nepamatujou, kam co zahrabaly. :)

clintea
21.10.18 18:58
hodnocení

Děkuji.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, např. se říká, že když se mravenci na podzim stěhují do větší hloubky pod zem, tak bude tuhá zima. Zdravím!

hodnocení

0x

Celý život sleduji jeřabiny a nikdy jsem se nespletla, když zůstávají plody dlouho na podzim, zima tuhá nebude. Mluví se i o cibuli,když jde snadno loupat, zma tuhá nebude.

fram
hodnocení

0x

"Přešacení zvěře": Jakmile srny vymění letní béžovou srst za zimní do šeda, zima je tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]