Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystrašené morče

Od: lizzieslife odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebuju radu ohledně zvířete. Nedávno mi umřelo morče na nádor. Bylo mu 5 let. Byla to hrozná stráta nejen pro mě. Mám ještě jedno morče. Oba byli kluci a ti se moc nemusí a opravdu se moc nemuseli, ale za ty 3 roky si na sebe zvykli. Neměli se moc rádi, ale byli jako bratři. Jenže tedy ten starší umřel.

Tento mladší mi připadá zvláštně. Není nijak nemocný, ale připadá mi vystresovaný. Jako by nevěděl, co se stalo. Prostě jakoby ten starší zmizel a on ho ted hledá. Je takový zbrklý a vyplašený. Trochu se bojí a neví co se děje. Nevím co s ním mám dělat.

Sestra si chce pořídit další morče ale byl by to zase u nich věkový rozdíl a byli by kluci takže by se zase moc nemuseli. Ten můj by si připadal třeba jako by mu to nové bralo místo.

Prosím poradte díky :(*nevi**srdce*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Tak co s tím. Jsou dvě možnosti. 1/ Nechat ho samotného, vystresovaného. 2/ Pořídit kamaráda.

Já osobně bych brala druhé morčátko. Samotné by se už z principu nemělo chovat (a pokud bylo zvyklé žít ve dvojici, tak obzvlášť). Samozřejmě vždy je riziko, že si nesednou, ale tak je to se všemi tvory. Je třeba to zkusit. M.

poradte.cz/...

doplněno 19.10.18 20:23:

Jak jinak? No tak první možnost.

Pokud mu nechcete pořídit kamaráda, nechte ho samotného. A jak píšete, nebude ve své kůži*plac*a možná vám už taky dlouho nevydrží.

Maximálně můžete zkusit víc se mu věnovat. Ale jestli to zabere... *nevi*

lizzieslife
hodnocení

Děkuji za radu, no právě zkusíme to nové morče, ale co když se to nepovede? Co když se nebudou mít rádi? Nešlo by to třeba nějak jinak bez nového morčátka?

lidus*

Mona už dala odkaz, zrovna to řešíme. Ten co zůstal stále piští a kamaráda hledá, trochu se uklidní pouze v náruči. Zkusíme k němu mimino a uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]