Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králík zakrslý

Od: kate25 odpovědí: 4 změna:
Můj králík snědl tuto květinu a nevím jestli je jedovatá nebo ne
Králík zakrslý

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Šeflera.

Wiky praví:

Obsahové látky a jedovatostEditovat

Mezi charakteristické obsahové látky zjištěné v šeflerách náležejí terpenoidy a saponiny. Přinejmenším některé druhy (včetně těch pěstovaných) obsahují v pletivech rafidy šťavelanu vápenatého podobně jako zástupci čeledi árónovité. Při rozžvýkání mohou způsobit podráždění sliznic ústní dutiny a trávicího traktu projevující se zejména pálením a otoky. Při požití se může dostavit zvracení a průjem. Případy otrav u lidí či domácích zvířat jsou zřídkavé a šeflera je jako pokojová rostlina považována za relativně bezpečnou. Pokud domácí zvířata okusují listy, je nutno rostlinu odstranit z jejich dosahu. Šťáva z listů může způsobit kontaktní dermatitidu.[14][15]

doplněno 18.10.18 20:48:

Tak to jsem ráda. Ale pro příště raději předvídat a odstranit z dosahu potencionální nebezpečí.

katka2k5
hodnocení

Děkuji moc za pomoc nakonec mu nic není je úplně v pohodě.

hodnocení

2x

Jedovatá je, ale bude stačit, když mu koupíte vitamin K, můj es jednous nědl návnadu na myši a veterinář mu dal tento vitamín užvat 3 dny 2x denně

liska5

Ten vitamin K nedávejte, on není univerzální, ale jen kvůli tomu, aby zvýšil srážlivost krve u jedinců, co požili jed na hlodavce, který způsobuje zvýšenou krvácivost. Tady jde spíš o poleptání sliznic a zatížení ledvin šťavelanem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma šeflera

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]