Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se touto cestou zeptat na přepravu psa autem do Chorvatska. Vím, že zde padl už podobný dotaz, ale můj je trošičku odlišný. Jedná se o to, že do Chorvatska jedeme ve 4 lidech a chceme vzít sebou 2 pejsky - beagle a anglický buldoček, jedná se o to, zda můžeme oba pejsky vézt v kurfu(jelikož jedeme combíkem), pokud bude kufr zabezpečen mříží, či síťkou? Zda je můžeme připoutat za "postroje" k sedačkám, či okům, kterými je vybaven kufr. Nebo pejsci můžou být v kufru volně, pokud jsou chráněni síťí a přes hranice je připoutat? Omlouvám se, vím, že opravdu padl podobný dotaz, ale to bylo do Chorvatska v 5 lidech. Nevím na koho jiného se obrátit , naše cesta do Chorvatska se blíží a pejsky doma nechat samotné nechceme.
Prosím zda by bylo možné odpovědět na email : tekkczech@seznam.cz
Předem děkuji za odpověď.
Mějte se hezky
Jezdíme s partou pejskařů po celé Evropě po výstavách, často i do Chorvatska nebo přes ně (Montenegro, Makedonie, apd.), takže : pejsek musí být označený (zatím stačí ale tetování), musí mít pet pas - do zemí mimo Eu si většinou raději pro jistotu chodíme na městskou veterínu pro "kulaté " razítko. Pejsek musí pochopitelně mít platné očkování! Jak ho vezete, to na hranicích víceméně nikoho nikdy moc netrápí, může jedině něco chtít policie při kontrole na území toho kterého státu, my máme psy po celém autobuse - na sedačkách, v uličce, na zemi, na hranicích to nikoho nezajímá. Nicméně doporučuji plastové přepravky nebo skládací přenosky či boudičky - psi budou zabezpečení a Vy také )
Moc Vám děkuji za informace. Jsem ráda za tuto konkrétní odpověď, jelikož už jsem to vzdávala, nikde o přepravě psů neinformují, pouze co mají mít s sebou - očkované, čip a pas... a když už, tak pouze v připadě přepravy "jednoho" pejska. Vím, že přepravka je pro ně nejbezpečnější, ale jelikož vezeme 2 pejsky - jeden střední velikosti, druhá sice malý, zato "široký" přepravky by se nám do auta nevešly, navíc jsou trošku cenově vysoké kvůli jedné cestě na dovolenou. Jen doufám, že bezpečnostní mříž v autě bude dostačující ochrana pejsků pro místní policii dané země, či na hranicích Ještě jednou Vám děkuji. Jsem vděčná za Vaši předanou zkušenost.
Vezli jsme psa do Německa. Je to vlčák, vezli jsme jej normálně v kufru auta, ale musel mít svůj pas, čip , potvrzení o očkování, potvrzení o odblešení a nevím, co ještě. Řekne vám to veterinář. Jeli jsme pro džíp. Takže tam jel normálně felicii, zpět normálně džípem. Nebyl připoutaný, a na hranici pěkně po kontrole vyskočil)Žádnou mřížku nemáme.
S přítelkyní jsme jeli se psem do Anglie. Bylo potřeba nějaké seriologické vyšetření, ale to vyžaduje jen Anglie a dále je potřeba odčervení a ... ale s tím poradí veterinář. Potřebujete mít pejska očipovaného a řádně očkovaného.
Aby byla naše fenka klidnější, dali jsme ji uklidňující prášek, který ji trošku oblbnul, takže v autě tak nelítala a cesta byla pro všechny klidnější, jen když jsme jeli na trajektu, byla v přepravce jinak jsme si měli v autě "na volno".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.