Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde umístit pítko pro ptáky?

Od: dddd* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

blízko okna mám umístěné pítko a zároveň koupátko pro ptáky. Občas zapomenu a otevřu okno. Ptáci odletí.

Nechci je zbytečně stresovat, ale chci, aby se napili a osvěžili se. Mám pítko přemístit jinam?

Jak má být pítko umístěné? Má být na vyvýšeném místě, aby měli ptáci rozhled?

Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Pítko by určitě mělo být umístěné tak, aby se tam dostaly co nejhůře kočky, aby ptáci měli co nejlepší přehled o okolí - kdyby přicházel predátor, a aby místo bylo ve stínu, kde se nepřehřívá a nekazí voda. V pítku by měly být nějaké kameny, na které ptáci mohou usednout, aby se neutopili. Jsou dobré i nějaké větve stromu či keře nad pítkem, kam ptáci usednou po příletu z dálky, mohou si v klidu prohlédnou okolí a přeletět k vodě. Ida

figurek*
hodnocení

2x

podle našich zkušeností není dobré umístit pítko na zastíněné místo, protože ptáci by měli vidět odlesk slunce na hladině. Tím je spolehlivě přilákáte.

No a pro jejich ochranu je důležité umístění do volného a přehledného prostoru. Kočky nesmí dostat šanci se ke ptačímu pítku byť jen přiblížit.

dddd*
hodnocení

děkuji za odpověď.

hodnocení

0x
My máme na zahradě krmítko, dost vysoko a na slabé trubce, aby se tam nedostaly kočky. Taky jsem přemýšlela, kam dát pítko. Ty co se dají koupit, jsou vysoké do metru, a to není pro naše kocoury žádná výška. Tak mě napadlo na to krmítko pověsit hlubší misku pod květináč na závěsy, na které se věší závěsné květináče.

72mona3*
hodnocení

0x

Pokud vám na něj chodí, nechte ho tam. Občasné vyplašení nevadí. Zase přiletí, až bude klid. Když ho přemístíte, už jim nemusí vyhovovat. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]