Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odčervit kocourka

Od: david1 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Asi před 3 měsíci se k nám nastěhoval asi půlroční kocourek. Podle mě je asi od nějakého souseda poblíž. Udělali jsme mu i boudičku a zdržuje se hlavně u nás. Samozřejmě ho krmíme.
Jedná se mi o to jestli ho odčervit a jak. Vozit k veterináři se mi ho moc nechce.
Existují nějaké tabletky, které se dají běžně koupit?
Máme dítě, které se s nim hraje, tak hlavně i kvůli tomu.
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ano, na veterině Vám prodají odčervovací tabletu (pro psa je to podle jeho váhy, ale u kočky se na to dávkování zeptáte přímo tam). Zdravím!

an*
hodnocení

3x

Když se Vám nechce k veterináři, můžete v lékárně koupit tabletky Drontal pro kočky. Dávkování je v příbalovém letáku, je to podle váhy.

lidus*

Nevážíme, odhadujeme, kočky všechny žijí a červy nemají. V lékarnách nabízí mnohem víc než Drontal ale i naše a tuláci v azylu jsou na něm. Některá to polkne hned, jiná sní salám a tabletu plivne, Eliška ta z dlaně sežere tabletu a čeká na další.

hodnocení

2x

Zrovna vcera jsem byla u veta,pro moje 2 holky jsem koupila Caniverm na odcerveni,1/2 tabletky do vahy 5kg,ale protoze jim to neumim dat tak dnes nastoupi sousedka a ta jim to umi vrazit do tlamicky (me to vyplivnou)ale urcite odcervovat .

Odčervovat by se mělo 2x ročně. Tableta u veterináře stojí 40-50kč takže vás to nezruinuje.

hodnocení

1x

Kocourka zvažte. Asi se bude bránit, tak ho vezměte do náručí a zvažte se s ním. Pak odečtěte svou váhu a máte váhu kočičáka. Na veterinu zajděte bez něho, vet vám prodá to, co bude pokládat za nejlepší. :-D Odčervení čas od času musíte zopakovat, vet vám poradí. Kocourek je určitě zablešený a zablešený bude stále, protože pelechy ježků a myší jsou plné blech a on je chodí pravidelně kontrolovat.

doplněno 13.10.18 08:07:

Zapomněla jsem nasat, že blechy přenášejí vajíčka střevních parazitů.

jp
hodnocení

0x

Tabletku dávám kočce zabalenou do šunky, masíčka a s velkou úspešností spolkne. Když ne napoprvé zkusím znovu.

Netrápím ji rvaním tablety do krku. Kupuji Canivern v lékárně.

72mona3*

Když to umíte není to trápení, za dvě vteřiny je po všem ;)

Ale ještě lepší nez šunka, ze které se tabletka může dostat, je tavený sýr (pokud ho tedy kočka má ráda, jsou i výjimky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]