Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naucit kralika chodit konat potrebu na j

Od: prskavka odpovědí: 2 změna:
Ahoj,
prosim vas muzete mi poradit jak mam naucit chodit svoji kralicici v kleci konat potrebu na jedno misto? Jsem ji dal do klece krabici s bio stelivem pro kocky jako zachod a ona to pouziva jako misto k odpocinku a dela si potrebu po cele kleci, krome misky. Tak jsem ji do te misky hodil vsecky bobky, senem vytrel moc a dal to take do te misky. Nepomohlo, spi porad v misce a dela bobky mimo ni. Tak jsem zkusil ji tam dat ty misky dve, jako ze jedna bude wc a v druhe muze spat, opet nepomohlo. Tak jsem ji dal do cele klece bio stelivo a prazdnou misku, tu z klece normalne vyhodila :), ted jsem ji tam dal koberec a misku s bio stelivem v nadeji ze na koberec curat nebude (kupodivu se chodi vyprazdnovat do klece) jenze naivita je krasna, hned jak vlezla do klicky tak louzicku a primo do koberce.
Take mame problem, ze se nenecha pohladit a ihned jak se k ni sehnu utika a to jak predemnou tak pred pritelkyni. Jedineho koho snese a necha se olizovat je nas hafanek, s tim byla kamos hned :) tak se chce zeptat jestli teda je sance ze se nekdy necha pohladit mimo klec.
Koupil jsem ji rekl bych trosku starsi, byla cca 2x vetsi nez muj prvni kralicek

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanny*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

S tím záchodem nevím nevím...Myslím, že na to jdete velice dobře.chce to určitě trpělivost. Moji tři králičci chodí všichni na záchod, ale s nejstarší byl problém!Záleží na čistotnosti konkrétního králíka.

S hlazením: nevím, jak dlouho ji máte, ale platí to samé jako se záchodem. Trpělivost!Já jsem si svého králička (nejstaršího) ochočovala velice pomalu. Patřila mezi ty spíše plaché. Zkuste si lehnout na zem a nechat králika, aby si vás očuchal a prošel se po vás...nebudete pro něj tak veliký. Rozhodně na něj klidně mluvte, než ho pohladíte. Počkejte, až si králiček lehne, hlaďte ho po hlavičce - to mají nejraději!Tak snad Vám to pomůže!

borsik
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Můj první králík asi do 1 roku absolutně ignoroval to, že králíci mají chodit na záchod jenom na jedno místo. Dělal to prostě všude. Potom najednou obrovská změna. Začal chodit do jednoho koutu a tak jsem koupila rohový záchůdek. Od té doby nikam jinam než na záchod nechodí.

Pak jsem si pořídila druhého králíčka a koupila mu osvědčený záchůdek. Okamžitě si z něj udělal postel a bobkovat tam dodnes odmítá. Přestala jsem mu tam dávat podeskýlku a nechala mu ho opravdu jako postel (jinde ani nespí). Koupila jsem druhý záchůdek. Tam už podestýlka je a přendavám tam bobky a tak. Stejně si ale chodí úplně jinam. Záchod opět ignoruje. Teď jenom doufám, že časem dostane rozum a konečně pochopí, k čemu ten záchod vlastně je. Asi ti nezbude taky nic jiného než přendavat bobky do záchodu a čekat, jestli se králíček umoudří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]