Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osmaci se nechtějí točit v kolotoci

Od: irca* odpovědí: 13 změna:
Zdravím,
Mame dva osmaky,vše je v poradku,ale nechtějí se nám točit v kolotoci.je možné ze neví jak nebo je to proste nebaví?nebo zkusit koupit jiný kolotoc,napadl mě dřevěný.ted mají kovový.moc dekuji za odpověď Irča

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napiš do Guinesovy knihy rekordů. Osmák, který vidí kolotoč a nevleze do něj se určitě pouze snaží překonat rekord v odříkání. Jinak to není možné, Dát každému osmákovi ( čtyřnohému ) v republice na kolotoč dynamo, tak nepotřebujeme Temelín.

Ale na vážno - dřevěný jim nekupuj. Ohryžou časem i ten plastový, natož dřevo.

blanka33*
hodnocení

0x
Dobrý den, možná nevědí jak na to.*nevi* Zkuste je do kolečka lákat pamlskem a uvidíte, co na to "budou říkat". :)
doplněno 09.10.18 17:16:

krtek66 - Vy si z toho děláte srandu, ale já to myslím vážně. ;) Ve velikosti kolotoče zřejmě problém není, osmáčci se prý do kolotoče klidně posadí, ale jen ne a ne v něm běhat. Tak v čem by mohl být problém? Prostě nevědí, jaký má kolotoč účel. Proto by mohla tazatelka zkusit nalákat osmáky (nebo jen jednoho) do kolotoče pamlskem a až v něm budou sedět, pomalu kolotoč roztočit, pokud z něj utečou, tak se jim prostě v kolotoči běhat nechce - nebaví je to a pokud v něm začnou běhat, problém bude vyřešen. Další možností je, jak už tu někdo psal, že v něm běhají zrovna když si jich nikdo nevšímá. :)

krtek66

možná by jim panička měla ukázat jak na to*smich*;)

tralala
hodnocení

0x

Ještě mě napadá, jestli je ten kolotoč pro ně dostatečně velký? Lezou dovnitř nebo se mu úplně vyhýbají?

irca*

Občas do něj lezou,ale jen v něm sedí a něco třeba jí nebo jím jen proběhnou.Brala jsem osmáčky od kamarádky a vím že ty tam kolotoč neměli.

průměr je asi 17 cm.tak koupit větší?

tralala

Myslím, že 17 cm by mohlo být dostačující, pokud se opravdu jedná o průměr samotného kola. Také jsem kdysi dávno mívala osmáky, ale už si bohužel nepamatuji, jestli měli kolečko. Určitě ale měli v kleci spoustu klacků, aby mohli šplhat. Nemyslím si, že by nevěděli jak na to, třeba je to zase tolik nebaví, že by se točili jako křeček několik hodin v kuse a prohání se jen chvilku v noci, když je zrovna nevidíte?

krtek66

tralala: ty kolotoče jsou tak hlučný, že to musí vzbudit i mrtvýho:)

irca*
hodnocení

Dobrý den,tak kolotoc proste neUž nevím jak jim to ukázat.ale mame ted jiný problém.v čem prosím mate osmaky?ti naši jsou v kleci,ale dolnima zubama jedou o ty špršle klece tak dlouho dokud to neurvou.jeste par takhle vedle sebe a mají díru na zdrhnuti.
blanka33*

Dobrý den, nevím přesně co myslíte, nevyfotila byste tu klec? Jinak mě napadlo, jestli mají v kleci něco, o co by si mohli brousit zuby, např. klacíky. Možná si je jen potřebují obrousit a nevědí o co. *nevi*

irca*
hodnocení

Jak mate klec tak brnkaji zubama o ty tyčky a daří se jim to úplně urvat.zkousela sem to pripajet ale zaberou za to a opět urvou.jinak v kleivse mají různé klaciky i tlustší větve a dřevěné zebriky.tyk nevím

wanesa*
hodnocení

0x

Osmák není myš,je neskutečně rozumný a chytrý ,slyší i na jméno.Naši se dožívaly 8 - 9 let.Dcera je měla v obrosvké kleci 6 + mladé když se narodily, ale mají rádi prolézačky,tunely, schovávačky ,ti naši se tedy moc netočily v kolotoči.

tonik76
hodnocení

0x

A já jsem si podle nadpisu nejdříve myslel, že nás prosí o radu rodiče osmáků, kteří nechtějí jít na malý řetízkáč. V tomto případě bych jiný kolotoč nekupoval, při dnešních cenách...

hodnocení

0x

Naši osmáci na kolotočí řádili, že jsem ho musel občas máznout jedlým olejem, aby tolik nevrzal. Měli kovový. Nevím jak je máte dloho, možná ho ještě neobjevili resp nevědí k čemu je. Můžete je zkusit občas do kolotoče vložit... Naši tam chodili jak do tělocvičny - proběhnout se. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]