Dobrý den chtěl by jsem si pořídit domů hada nejsem žádný zkuseny chovatel zatím jsem choval jenom rybičky,kočky a psy . Had by měl být hmyzožravý neměl by mít více než 1 metr a neměl by mít žádné zvláštní podmínky na chov. Bylo by možné nějakého hada doporučit? předem dekuji.
Pro začátečníky se nejvíce doporučuje elaphe guttata neboli užovka červená.Sice existují hadi hmyzožraví, ale ti nejsou pro začátečníky zrovna vhodní neboť se v drtivé většině jedná o importy, ovšem pokud je člověk svědomitý, dá se začít i jimi.
kubikula007
Ano to vím uzovka červena se mi také líbila ale odrazují mě ti hlodavci víte je mi 15 let a bydlím s rodiči a moje mamka se bojí myši a had co jí myši by mi neprošel škoda nevíte o nejakem hmyzožravec hadovi pro začátečníka
Není bez zajímavosti, že kdyby sem tazatel napsal stejný příspěvek o psovi ("nemám zkušenost se psy, chci nějakého malého, který žere jen granule, se žádnými zvláštními podmínkami na chov"), tak ho rádci ubijí argumenty, že si má pořídit psa plyšového... být milovníkem zvířat je asi snazší, když je to zvířátko chlupaté a umí dělat tak krásná očka, že?
jurajjuraj*
sahni v dnesni dobe na psa nebo kocku a ubije te cela republika, snez na obed prase zajez to hovezim a kurecim a je vsechno v poradku , vitej v CR
to jsou ti internetovi bojovnici, podivas se krive na psa a uz te tahaji po fcb a domlouvaji jak te povesi ale pokud se zabije neco jen aby se nazrali tak je vsechno v poradku, jde prece o pohodli jejich prdele
Juraji, já mám právě kolem sebe ty opravdové ochránce zvířat, kteří řeší VŠECHNA zvířata. Všichni jsou vegani. Proto mě ten nesoulad zde udeřil do očí...
Nicméně, taková zajímavost. Nedávno jednomu spolku nabídlo řeznictví, že by u nich v obchodě umístilo sbírkovou kasičku. Spolek na to, že by to šlo, ale "my všichni jsme teda vegani...". Pomyslela jsem si, že oni možná vegani jsou, ale ty kočky a psi, pro které peníze sbírají, určitě nejsou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.