Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Chtěl bych poradit,zda mám nárok na nějaké finannční vyrovnání v případě pokousání psem,a pokud ano,kde a jak dál postupovat.Napadl mne pří procházce s mým pejskem jiný pes(Rotvailer),já svého vzal do náruče aby ho rotvailer nerostrhal-no a mému psu se nestalo nic vážného,ale já mám sešívaný obličej a ruku.
Proto prosím o radu-jak žádat o odškodnění v případě že na něj mám nárok.Podotýkám ještě že onen pes byl bez obojku a náhubku.
Děkuji-Míra
Ano, nárok na odškodnění máte. Každý majitel je za své zvíře zodpovědný a lze to kvalifikovat jako trestný čin. V případě poranění a především v obličeji, lze požadovat po majiteli psa bolestné a ztížené společenské uplatnění, náklady na léčbu, dopravu, v případě pracovní neschopnosti ušlý zisk atd. Ovšem, je třeba zjistit si toho majitele, na policii bych se moc nespoléhal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.