Nejste přihlášen/a.
Z plemen ze kterých vybíráte bych jednoznačně doporučila Kavalír King Charles Španěla.
Jsou to veselí a přátelští psíci vhodní do rodiny i k dětem a nebývají nemocní.
Čivavy jsou nejen přemnožené, ale vzteklé plemeno.
Špicové jsou zase velmi temperamentní a potřebují mnoho pohybu.
Na občasné záněty uší trpí všichni psi, kteří mají ouška dolů. Tomu se ale dá předejít občasným čištěním uší a hlavně větráním, aby se ouška nezapařovala. Pokud pejsek dostatečně běhá venku, uši mu při běhu mávají a větrají se dostatečně.
Zato toto plemeno na rozdíl od jiných není zatížené dědičnými vadami, jako jsou špatně vyvinuté klouby, srdeční vady, nedostatečná funkce ledvin a oční vady.
Zdravím. @natali, na tuto otázku zde nemůžete čekat odpověď, jíž byste se měla bezvýhradně řídit. Protože úplně všichni vám doporučíme přesně to plemeno, které máme doma. Protože jen a jen to je nejkrásnější, nejchytřejší, nejpřítulnější a prostě nejlepší. To je jasné. Ale pokud tomu dáte trochu času (vzhledem k tomu, že pejska budete mít doma 10-15 let se to rozhodně vyplatí) a vyhledáte si chovatele od každého z vámi vytipovaných plemen a navštívíte ho, (taky lze zajít na výstavy, kde uvidíte několik zástupců jednoho plemene včetně barevných rázů), uvidíte sama, který pejsek vás osloví. A to bude ta správná volba. Ida
Čivavy jsou agresivní, protože se k nim majitelé chovají jako k miminkům, což má za následek frustrované, nespokojené a agesivní psy.
Kupovat si psa není jako jít si koupit ručník. Kdo má čivavu, bude ji bránit. Nikdy bych nechtěla. Zažila jsem jich dost, ale je to uřvané, agresívní malé plemeno. Jezdili jsme po výstavách s jiným pejskem, tak vím. Dobře Vám radí - běžte do reálu někam na výstavu, pohovořte s chovateli.Tady mají lidé v okolí 2 Kavalírky . Jsou to milí, pěkní pejsánkové. Ještě jsem od nich neslyšela, že by jim stonali. Jedni mají 2. rokem, druzí asi 5.
Navíc i psi podléhají módě, ale hlavně jde o to, se mu pak následovně pořádně věnovat, nejen vyběhnout na 1/2 hod. venčit.
Jak vidím, vybíráte si malé a exterierově podobné psy, takže máte předvýběr dobře promyšlený. Další významné parametry výběru: Z hlediska údržby jsou to středně náročná plemena. Z hlediska povahy je na tom nejhůř čivava, je nejvíc hysterická. Ostatní 3 jsou v pohodě. Papillon a špic jsou o málo víc aktivní než ten španělek, který se spokojí dobře i se staršími a méně aktivními páníčky. Všechna tato tři plemena mají krásný výraz, psychickou odolnost, vitalitu, výdrž a nejsou zbytečně uštěkaní. Takže konečný výběr bude jen o Vaší energii a Vašem estetickém náhledu i vkusu.
Když už jsem ten "rebel" a nabídla jsem k posouzení (mimo čtyř vybraných plemen) tibeťáčka, tak u něj musím vyzdvihnout bezúdržbovost. Srst se sice pročesává, ale stačí jen občas. Koupání není nutné (naštěstí, ten můj nesnáší vodu). Ouška netrpí na záněty, protože jsou přizvedlá a větrají. Také není přehnaně aktivní ani uštěkaný. A je velmi inteligentní. Ovšem toto plemeno nikdy nepatřilo k pracovním psům, proto mají tendenci povely brát jen jako doporučení.
Neexistuje přemnožené plemeno. Je to otázkou módy. Byla doba, kdy byli v módě iněmečtí ovčáci, briardi, boxeři, erdelové, knírači. Pak se móda začala měnit a místo těhhle ras, nastoupili jiné. I to se časem změní, jorky a čivavky nahradí jiná plemena. Naplánujte si návštěvu několika výstav a běžte se podívat, jak vypadají a jak se chovají v reálu. Popovídejte si s chovateli, získejte nové poznatky.
soulasím,,já chovám čivaky přes 20let a nedám dopustit.jak si psa vychováte taký je .Je velice učenlivý a poslušný a bezproblémový,,žádné starosti se srstí,ušima a pod.Měla jsem malou chovnou stanici,,takže jim se dá řídt rozumím a vím-co mohi čekat.
Kupovat si psa není jako jít si koupit ručník. Kdo má čivavu, bude ji bránit. Nikdy bych nechtěla. Zažila jsem jich dost, ale je to uřvané, agresívní malé plemeno. Jezdili jsme po výstavách s jiným pejskem RR, tak vím. Dobře Vám radí - běžte do reálu někam na výstavu, pohovořte s chovateli.Tady mají lidé v okolí 2 Kavalírky . Jsou to milí, pěkní pejsánkové. Ještě jsem od nich neslyšela, že by jim stonali. Jedni mají 2. rokem, druzí asi 5.
Navíc i psi podléhají módě, ale hlavně jde o to, se mu pak následovně pořádně věnovat, nejen vyběhnout na 1/2 hod. venčit.
Doporučuji papillona,máme jednoho a je milý a inteligentní a hodí se na různé psí sporty.Vydrží i dlouhé procházky a jsou odolní.Ovšem rodinu si hlídá
Mají problémy s ušima ,,záleží k čemu ta žadatelka se přiklání,,mít psíčka na "mazlení" -nebo psíka ,aby s ním chodila na dlouhé vycházky .ono není nic hroznějšího,než obejít barák a hajdy domů.Očichávat každé hovínko a pod.
Pokud žadatelka má dům je to o něčem jiném.
Já bydlím v paneláku .mám kousek zahradu -kde se pes vyběhá a vyštěká .V zimě zedy pokud je hodně sněhu a velká zima,,,chodí mi psíček na balkon,kde má psí plenu-balkon mám zasklený.Něco na způsob kočky ale bez smradu a bince.Nemusím ho vůbec volat na balkon přijde mi to říct svým psím způsobem.Podívá se na mne a já vím oč se jedná.Kamarádka má také čivu ,,a Ona má na zácloně zvoneček a čiva se tím ohlásí -zazvoní.Já to praktikuji jak jsem psala výše už cca 20let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.