Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o identifikaci hmyzu z bytu

Od: marti* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych požádat o pomoc s identifikací hmyzu nalezného v bytě. Jsme bohužel po 2. odborném postřiku firmou DDD proti štěnicím a já jsem stále zoufalá z každého broučka a bojím se, co dalšího se zde může objevit. (Krátké nastínění situace - 1. postřik proveden na základě štěnice lezoucí v noci po zdi, firma DDD provedla postřik, nicméně v bytě nic nenašla, ani hnízda, ani další jedince, po postřiku jsem našla 3 mrtvé kusy... na kousance alergičtí nejsme, výskyt se tedy špatně prokazuje, ale v noci jsem se budila a nacházela hlavně na nohách čerstvé kousance, jakoby nalitý puchýřek od kopřivy, který se cca do hodiny "rozlil" a ztratil... na základě toho volána firma podruhé a provedli druhý postřik, opět v bytě nic nenalezeno a dle informací firmy jsme se tedy nemuseli bát ani "přenosu" štěnic k rodičům, při dodržení základních preventivních opatření, nyní jsme 2 týdny po druhém postřiku, nevidím nikde nic ani živého, ani mrtvého, ani jejich výkaly, ani svlečky (jak vypadají?), nic, ale včera v noci opět jeden kousanec).

Na fotografiích jsou brouci vyfocení z obou stran pro lepší identifikaci.

1. nalezen u rodičů mrtvý na koberci.. při manipulaci se trochu "rozdrobil", ale je to nějaká dlouhá krovka..

2. tento mě děsí - obávám se, že se jedná o štěnici, ale našla jsem ji hned vedle hmyzu č.1 a mrtvou... kdybychom zanesli štěnice k našim, jak je možné, že by sama od sebe zemřela? Doufám proto, že se jedná pouze o část brouka, která patří k obrázku č.1

3. nalezen také u rodičů, mrtvý, v obýváku

4. nalezen u nás v bytě po druhém postřiku v dětském pokoji za postelí, mrtvý

Moc vám děkuji za jakoukoli pomoc s idetifikací a přeji hezký den,

Martina

Žádost o identifikaci hmyzu z bytu
Žádost o identifikaci hmyzu z bytu #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

necitelne
hodnocení

0x

Ti brouci jsou špatně rozpoznatelní.

Trojka by mohl být nějaký kožojed, dosti oblíbený zde na poradně brouček - housenice. Možná, že ta 4. je dospělý jedinec, ale nelze to na dálku určit.

poradte.cz/...

derek.cz/...

marfusa*
hodnocení

0x

Brouky jsme vždy dali do lahvičky se šroubovacím víčkem a odnesli na Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy. Tam nám ochotně poradili.

lidus*
hodnocení

0x

Co to je netuším, unás když najdu nějakou havěť bez milosti vraždím nebo letí z balkonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma brouci v bytě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]