Nejste přihlášen/a.
Jak donutit štěňátko jist? Mám civavu štěňátko( 2 měsíce) moc nechce jist.. někdy se napapa a pak už třeba cely den nic.. po doporučení paní veterinářky, ať ji dáme šunku jsme to zkusili a pejsek ji hned snědl jak kdyby nejedl týden.. nemyslím si, ze má špatný granule nebo konzervy..(predtim je jedl úplně normálně) proste jen nechce.. má 590 gramu a musí pribrat, měl by mít kolem 620 gramu. Nevíte prosím nějakou radu, jak ho donutit jíst a proč nechce jist..
Nedávejte mu žádnou uzeninu, je to slané.
Změňte svůj přístup ke zvířeti. Vy byste jedla také stále každý den konzervy z Hamé a Vivy a granulovanou potravu typu musli, knackebrot, sušenky, pufovanou rýži?
To zvíře chce normální, vařenou stravu.
Co Vám to udělá, když mu uvaříte kousek drůbežího stehýnka, kostry, křidýlka. Oberete maso, kůže a kosti mu nedávejte. S masíčkem můžete uvařit kousínek mrkve a jiné zeleniny a tu nastrouhat, dvě lžičky rýže. /krůtí, hovězí, ryba, jehněčí, králičí, vnitřnosti - srdíčko, jatýrka, těstoviny, luštěniny, ovesné vločky, tvaroh atd./ vepřové maso moc nedávat, leda libové a dobře provařit.
Suché maso můžete omastit kouskem másla.
Malý pejsem toho málo sežere, není to nákladné a když to uvaříte každý den čerstvé, tak stačí malinký kastrůlek jenom pro pejska a bude mu chutnat.
Podívejte se na jídelníček pro štěňata. radaveterinare.cz/...
Nedávejte knedlíky, koření, lidskou stravu.
Nemyslím si, že bychom měli špatný přístup k pejskovi. Ne nejedlá, ale já se ptala proč nechce jist a jak ho "donutit”. Problém je v tom, ze přestal jist od doby, kdy odcházel od maminy. Celou dobu jedl a pil v pořádku... teď proste nechce, sám se ničeho nenaji, ani kdyby to bylo to nejlepší jídlo... zkusíme ty jídla a snad jak říkáte to pomůže a on něco sni..nic mi to neudělá, nechápu, proč si myslíte, ze nejsem schopna pro nej nic udělat.. naopak starám se o nej co to jde ve dne v noci...ono psát je to lehké, ale prožít tu situace kdy jste v nouzi je horší... když přijme potravu jen pomoci stříkačky, je to také špatné.. děkujeme za radu, vyzkoušíme to.
Není pes, který by zemřel hlady u plné misky. Kupte slušné granule nebo začněte vařit. Necpěte ho šunkou, pak granule určitě nevezme.
Chovatelé většinou dávají granule hlavně levné, ne kvalitní. Že štěnda po odloučení od matky nechce jíst je normální.
Jo je to normální. Pes je ve stresu z odloučení od matky a sourozenců a řekl bych, že další stres mu způsobujete vy. U chovatelky žral, na veterině taky a doma nechce. Zajímavé. Přestaňte honit tři deka váhy, která mu údajně chybí. Granule nechce (snad je vlhčíte), chemické konzervy už vůbec ne a místo šestihodinového blbnutí na internetu mu už konečně uvařte kousek masa.
Slušné granule má. Má od chovatelky, na který byl zvyklý a jedl je.. i od veterinarka máme, který mu taky chutnali. Problém je v tom, ze on opravdu nechce jist ani to, co mu chutná.. nemá sílu, je malicky a jsou s nim problémy. Obden jsme na veterine..dostává glukozu a injekce.. snad se zlepší..
Myslíte ze je to normální až tak? Ze musí jezdit k veterináři!? ze potřebuje glukozu aby měl energii...
My mu zpusobujeme stres? A mohu se zeptat jak? Snažíme se pro nej udělat všechno.. jezdíme na veterinu, injekce, antibiotika, glukóza a všechno mozne. Cely den jen spinka, občas si večer hraje, ale já slabý..zajímavé to je, když pro nej děláme úplně vše. Věnujeme se mu, dává různý jídla, hraješ si, lecime ho..ty tři deka hrajou roli..protože ty "blbé” 3 deka mu mohou zachránit život ) údajně ne, ale opravdu. Nemyslím si, ze bych 6 hodin denně trávila na internetu, ale když myslíte
)
To jste nezmínila, že odmítá jídlo úplně a jste ve veterinární péči. V čem je problém, je nemocná? Jak dlouho ji máte? (U malých plemen je lepší, když jsou déle u matky.) To jako postupně přestávala jíst až do podvýživy?
A není u vás doma něco, z čeho by se mrňous trávil? Třeba nějaká kytka apod.?
To ani veterinarka nevi, co s nim přesně je... máme ho od patka.. hned první den zvracel, ale pak si zase hrál, běhal a vše. Od neděle jezdíme pořad na veterinu.. vždy ho tam daji do kupy a přijede domu a po par hodinách je na tom zase blbě.. nechápu cim to je, i chovatelky jedl normálně i parkrat tady.. nechápe cim to muže být.. Dáváme mu glukozu po 2 hodinách.. vždy co samik snědl pak po několika hodinách vyzvracel... na veterine papal granulky i konzervicku, tady doma zase nechce.. snažíme se..teď tady zas tapka.. jednou je úplně skvělý a pak úplně špatný..pomůže mi vždy ta glukóza..má 590 gramu a měl by mít alespoň 620..nechápeme cim to je.. občas se klepe, nevíme cim to je..na veterine se mu snažili nabrat krev, ale neslo to..
V první opovědi je napsáno správně, jak ho krmit, dejte mu i napít vývar. Není u vás hluk, hudba, neječíte na něj?
Má klid a místo pro dostatek spánku?
Tihle malí pejskové /rasa/ se klepou hodně, máte pro něj fusáček, do kterého si zaleze a zahřeje?
Pokud máte štěně od chovatele, který je registrován, chov jste viděla, tak bych byla v kontaktu s ním a ptala se na ostatní štěňata ve vrhu. Dobrý chovatel má zájem o další vývoj a zdravotní stav svého odchovance. někde si ho jezdí zkontrolovat. jarvin-box.cz/...
Pokud máte pejska od někoho, kdo Vám předával pejska někde mimo chovnou stanici, tak jste možná koupili nějakého chudáka nemocného od množitele. Píše se o tom a ukazuje v televizi víc než dost a mnohdy je veterina dražší, než když se koupí pes s PP. A mnohdy se pejsek nedá ani zachránit. Ale množitel, protože má odběr, připouští fenku dál a dál. Je to jejich výrobní prostředek. spokojenypes.cz/...
To mě také napadlo.. ale nebude to ještě horší? taky si myslim, ze je malicky a ze by ještě potřeboval maminu.
U štěňat se všechno mění velice rychle. Takže jestli bylo štěně v pořádku - a teď najednou nejí, je zde něco, co se mu muselo přihodit celkem nedávno - pád, otrava, něco spolklo atd. Ale tomu by zase nenasvědčovalo to, že s chutí zblajzlo tu šunku. Takže si také myslím, že je zde jen nechuť k předkládanému krmivu. Normálně mu hoďte na malou pánvičku trochu strouhané mrkve, můžete dát malinko másla a po cca 1 minutě tam přihoďte trochu kuřecího nebo hovězího masa na kousky a vařte další cca 2-3 minuty. Nakonec tam přidejte trochu ovesných vloček, zamíchejte a až to trochu zchládne zkuste mu to dát (kosti ne, ale chrupavky ano). Neučte štěně na šunku, ta je plná svinstev. Zajistěte také štěněti dostatek Vaší pozornosti a pohybu, pozor - nesmí skákat odnikud, kam sám nevyskočí (skoky s výšky mu mohou způsobit nežádoucí zhmožděniny). Pak mu předložte jídlo, je mnoho jiných receptů, co se hodí pro psa. Nikdy jsem psy nekrmila granulemi - a nikdy jsem s ničím nebyla u veterináře. A taky mne napadlo - není zaparazitovaný? Nemá nafouklé bříško? Nepokašlává?
Jak vidím, je to už v pohodě. Přihoďte mu tam i trošku těch ovesných vloček, ony dělají ve střevě emulzi, což zvířatům prospívá. A pochopte, pes není člověk, tak mu nemusíte nijak extra vyvařovat, ale přesto chce nějaké obměny. Dejte mu někdy do jídla špetičku anýzu, nebo pak zas trošinku kmínu, majoránky, tymiánu - pokaždé mu to bude nově vonět a bude to chtít. Vyvarujte se takových pryskyřičnatých koření, jako je jalovec, rozmarýn aj., to pes nemá moc rád. Ze zeleniny mu nikdy nedávejte cibuli, pes ji neumí strávit a byl by chudokrevný. Nedávejte mu ani rafinovaný cukr v žádné podobě A taky žádnou čokoládu a výrobky z ní, protože to taky pes nemá výbavu strávit - a mohl by onemocnět. Z minerálních přípravků dávám občas špetku najemno mixovaných vaječných skořápek a magnézium, které zde obecně schází ve stravě i vodě, popř. občas špetku Plastinu či Roboranu, popř. trochu rozmixovaných lněných semínek.
A na ty granule bych se vykašlala, je to móda, která ulehčuje majitelům život, ale hrozně ničí zvířata. Nechápu, proč si lidi pořizují "miláčky", když je jim zatěžko něco jim takhle jednoduše uklohnit - a místo toho je odsoudí ke ničující smutné jednostrannosti.
Dobrý den, dekuji za hezky komentář ano bylo, jedlo úplně normálně ..ano nejspíš to byla nechuť k tomu jídlu, ikdyz ji predtim jedl.. no nevadí, teď jsme uvařili mrkev s masickem a jak papal
) budeme mu muset hold dělat takové jídla teď, aby přibral a pak třeba bude mít rad i granulky atd..pohyb a pozornost určitě má
hodně teď odpočívá.. musí nabrat sílu. Nene nemá, chodíme k veterinarce a ta ho kontroluje
) snad je to fakt jen tím jídlem, protože moc nejedl tak neměl energii .. teď se hrozen najedl toho masicka s mrkvi; moc děkujeme
)!
Tak paráda, baští. Jen nechápu, proč vám trvalo 24 hodin než jste pochopila, že mu máte uvařit to maso.
Když byla naše první čivavka malá, také jsem jí vyvařoval. Měla nějaké zažívací problémy. Uvařil jsem kuřecí stehna, rýži, obral maso, nadrobno nakrájel, smíchal s rýží, přidal odměřené množství pasty Vitapet a důkladně promíchal. Pak jsem pomocí takové té svářečky na igelitové pytlíky vyrobil ze svačinových pytlíků čtvrtinové a do nich plnil tu kaši (a vážil na digitální váze s přesností na gram) a pytlíky svářečkou zavíral. A dal do mrazáku, Najednou jsem jich většinou nadělal tak na tři týdny až měsíc. A každý večer jsem dva přehodil do ledničky. Krmíme dvakrát denně. Před podáváním jsem přilil trochu horké vody a prstem zamíchal - abych měl jistotu, že tam není nic horkého ani studeného.
Dnes už je na granulích - na redukční dietě. A chystáme oslavu patnáctých narozenin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.