Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jaké krmivo nebo granulky pro dvouměsíční štěně bišonka?
Já jsem hluboce přesvědčená, že se nikdy nemůžeme domluvit na tom, které granule jsou nejlepší. Každý máme jiné zkušenosti, jiné možnosti a v neposlední řadě i jiného psa. Můžeme nabídnout to, o čem si myslíme, že je nejlepší, ale pes to žrát nebude. Také se může stát, že mu budou chutnat, ale bude mít problémy. Třeba se bude drbat nebo bude mít zácpu. Nakupte po troškách několik dobrých značek a vyzkoušejte. Až najdete, už neměňte a zůstaňte u té značky. Jen měňte určení-pro štěně, pro dospělého, dietní nebo pro seniory.
Dete, prosím, fotku.
Zdravím. 2 měsíce, to je věk, ve kterém se štěně přebírá od chovatele. Ideální je, domluvit se s chovatelem, čím krmil on, a pokračovat stejným krmením, aby štěňátko nemělo zároveň se stresem z nového prostředí, taky problémy trávicí. Jinak určitě zvolit granule pro štěně malého plemene (je to napsané na pytli + věk + přibližné množství v krmné dávce) a ve střední cenové kategorii. Ne to nejlevnější. Ida
Hezký den,
my máme bišonka a dávala jsem Fitmin Mini Puppy. Prodávají ve zverimexu a je to přímo pro štěňata,pak se dá přejít na Fitmin Adult pro malá plemena. Naše fenka jedla tyhle granule s chutí a bez problémů. Od původní majitelky byla také zvyklá na trochu pribináčku nebo tvaroháčku,tak jsme dávali lžičku tvaroháčku do granulí a to miluje dodnes,ale nesmí se přehánět,je to dost sladké,hodně cukru. Jinak až trochu povyroste,můžete zkusit doplňovat granule i kapsičkou nebo masíčkem. Naše fenka miluje vepřové srdíčko a jakékoli vařené maso.
Hovězí maso vařené, a pokud chcete šetřit, je tu speciální: zoohit.cz/... Pro čmusí žrát granule? Dávali byste je miminu? A strouhejte mrkev: vitamin A.
Naprostý souhlas. Všechny granule jsou umělá strava a víc než pro pejsky, jsou vhodné pro líné páníčky. A ti páníčkové se pak u starších psů diví, proč jsou jejich mazlíčkové nemocní.
An, původně jsem nechtěla reagovat, protože je to zbytečná debata, při které jsou naštvaní, ale nikdo svůj názor stejně nezmění. Chovám psy ještě hodně dlouho před tím, než jsem uviděla první granule. Psy s PP, tedy žádné u boudy na zbytcích z kuchyně. Vařila jsem a byli živeni podle zásad plnohodnotného žrádla tak, aby byly zastoupeny všechny potřebné složky. A musím vám říci, že už tenkrát byly vášnivé debaty o tom, co a jak má pes žrát. A když zestárli, tak byli stejně nemocní. Tak to je je. Živý organizmus zestárne a projeví se neduhy. A´t jsou to psi nebo lidé. Nikdo se nemůže divit, jak píšete. Je to prostě tak. A nějaké debaty stejně na tom nic nezmění. Živý organizmus je prostě vyprojektován na nějakou dobu životnosti. Psi, stejně jako lidé byli a jsou stejně nemocní, jen to nikdo neřešil přes veterináře a lékaře tak často, jako dnes. Navíc, dnes má každý možnost "vyguglit" si poznatky a rady a vybrat si to, co pokládá za správné a schůdné na odborných stránkách.
Ještě mi to nedá, musím dopsat a okomentovat barf, barfování, které tak chválíte. Víte kolik stojí hovězí maso u řezníka? Nějakých 150 kč to nejlevnější. Z jakého masa je ten barf, za cenu téměř lidovou? Co za maso to je za tyhle peníze? + výrobní náklady. O čem je řeč?
Znám desítky psů na granulích (samozřejmě s občasnou vařenou stravou, kvalitní konzervou atd), ale nikdy jsem si nevšiml, že by nějak strádali nebo na tom byli nějak zdravotně spatně. Kvalitní granule vůbec ničemu nevadí..
Babkazov - Maso pro barf určitě není výsekové maso pro pultový prodej. Ale dobytka se poráží víc než je možné některé části zpracovat. A také záleží na zdroji. Když si zajdete k prodejcům, co mají pultoý prodej masa s vlastními jatky, na objednání tam získáte dobré kusy ke krmení - vnitřnosti, s oblibou kupované jako sušené pamlsky jako jsou průdušnice, uši) a klidně i ořez za pár peněz. Takže o ceně to být zas až tak nemusí.
Apropo nemyslíte si snad, že do granulí melou prvotřídní maso...
Floro, to přece vůbec. Mi se pouze nelíbí to, že někdo přečte průvodní text k nějakému výrobku a věří. Věří, že to je to jediné nejlepší, co může koupit. Přečetl jste si, co k masu barfu prodejce píše? Msrf dala odkaz. Úžasné až tak, že se divím, že to nekonzumuji já. Nejen masem, ale prostě hmotnost něčím je potřeba docílit. To, co mi vysvětlujete, já přece dávno vím, ale děkuji vám. Neumřu neinformovaná. Fakt, tyhle debaty jsou jen na to, aby se lidé najedovali, ale rozhodně nikoho o ničem nepřesvědčí.
Zdravím. Taky jsem už nechtěla reagovat. Nemůžu dát @babkazov body, tak alespoň . Mám totiž stejné zkušenosti. Dokonce jsem vyzkoušela na různých psech celoživotně jen vařené, jen granule a nastřídačku oboje. Výsledek stejný. Zavádějící je tu fakt, že lidi si pletou psy s dětmi. Jak při výchově, tak ve výživě. Ale pes je šelma, a to masožravá šelma. Takže rady jako zelenina a ovoce a hlavně mrkev, že dodají psu vitamíny a hodně tvarohu a smetánky a jogurty... Jsou totální nesmysly. Pes má jinak uzpůsobené trávení než člověk, a vše výše jmenovanové ve skutečnosti nedokáže strávit. Vyjde to z něj tak, jak to spolykal. Má to jediný účel - naplní to střeva a pes cítí spokojenost. O nutriční hodnotě nemůže být řeč. Jediné, co je pro psa opravdu vyhovující, je ulovená zvěř, a to zvěř býložravá, kdy pes vyžere vnitřnosti, ale proto, že tu je natrávené a strávené býlí, které spolu s teplým syrovým masem, teplou krví, chrupavkami a částmi kostí + liz (sůl a minerály) dají jediné psovi vše. Takže granule i vařené jsou jen náhražky. Ale vhodné granule obsahují ve správném poměru vše potřebné, je to pohodlné a má to ochucovadla a vůni, takže to psům vyhovuje. U vařeného je + jen v tom, že pes má pocit, že jí to samé, co lidi. Navíc je to pracnější a nesmíme zapomenout dodávat vitamíny a minerály + stopové prvky. Vezměte si jako příklad vlka v přírodě. Dostává granule nebo vařené? A přežil ve zdraví dodnes. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.