Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čůrání a kakání u sousedů

Od: dominika* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,máme 6 letého kocoura, který je zvyklý být venku,když jsme v práci a vracet se domů,až s námi.
Máme malou zahrádku a v době,kdy jsme pryč,má i přístup ke svému kočičímu záchodu... radši ale chodí buď hnojit naše rajčata a teď bohužel i sousedky maliny!...Sousedka je z toho nešťastná a plně jí chápu.Slibila jsem jí,že se s tím pokusíme neco udělat.Proto jsem chtěla požádat o radu,jak na to?
Děkuji moc,Dominika

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Sousedka musí pochopit, že to bohužel nemáte šanci ovlivnit. Máte v okolí jedinou kočku? U nás je naštěstí koček hafo, jedna sousedka s tím má také problém. Ale jednou bydlí na vesnici...

Jako vstřícný krok můžete zkusit zatraktivnit váš pozemek. Máme cca 10% pozemku vysypanou mulčovací kůru, tak to je pro ně atraktivní dost, že nemají potřebu chodit na jiný pozemek. Dobře se v tom hrabe, ale i tak občas zajdou k sousedům. Přes cestu máme vyklopenou vlečku písku. Ten je po roce úplně plný... *smich2* Atraktivita č. 2.

Ale kocour je kocour, ten se bude toulat vždycky víc a vždycky bude mít potřebu značkovat okolí.

Naše kočky chodí do malin v létě akorát spát - je tam největší stín.

Pěkný příspěvek, já si kolikrát říkám, že bych raději strpěla a uklízela různé zbytky po kočkách, než poslouchat několik hodin štěkání psa od místního alkoholika vedle. To jsou ty priority.

72mona3*
hodnocení

4x

Bohužel nic moc účinného není. Buď elektronicky ohradit prostor ze kterého nemá odcházet, nebo nějak odradit. Tu druhou možnost bych rozšířila na: nalákat jinam. Kočky vždy přitahuje čerstvě upravená hlína. Takže nově upravený záhonek = kyprá hlína = největší lákadlo. Jinak fakt nevim. Co kocoura láká na malinách? M.

doplněno 18.09.18 23:13:

Pokud na ně čůrá, to bude horší oříšek. To je hlavně o značkování a nebude to dělat jen on sám.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, řešit domluvou - nejdříve s kocourem a potom hlavně se sousedkou. Zkrátka ji vysvětlíte, že má hnojení zdarma (snad i kocourem zapravené do hlíny), stoupnout do toho nemůže a příroda to rozloží. Co mám dělat já, když k nám chodí cizí kočky kadit na zahradu do trávníku i na cestičky? Uklízím to na cestičkách a při vstupu do trávníku jsem ostražitý (a mám pochopení, protože jsem měl psa a ten měl k této činnosti také trávník moc rád). Hlavně by z toho neměla sousedka dělat aféru až drama (jde o ho*no - doslova). Zdravím!

doplněno 18.09.18 23:40:

Tak nějak tuším, že bydlíte ve městě, protože na vesnici by toto snad nikdo ani neřešil.

hodnocení

3x

Já jsem přesvědčená, že neuděláte vůbec nic. Nevysvětlíte, nezamezíte, nezakážete, nevychováte. Kočky jsou autisté a ti si dělají co chtějí. Vždycky a všude! Je to smutné, ale je to tak.

liska5
hodnocení

0x

Když jsme přijeli za dcerou / přes 130km/ tak naše auto "přeznačkoval" místní kocour, neboť z něj cítil naši kočku. Pneumatiky čpěly kočičinou. Jestli to tak cítí Vaše sousedka v malinách, tak ji chápu. Jen si nedovedu představit, jak a kam kocoura zavřít, když to není ten městskej domácí pecivál . Prostě vesnice. Snad aby si sousedka pořídila psa a uvázala ho u malin. A pak jí tam nadělá pes *smich*

hodnocení

0x

Tak snad jedine (nemusite me kamenovat), zbavit se kocoura nebo sousedky:-/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]