Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme doma pejska plemene papillon,chtěli bychom s ním chodit na výstavy,ale má jenom jedno varle.Chtěla bych se zeptat zda nevíte o nějakých psích výstavách papillonu,kde mužou být pejsci bez varlátka na rok 2018 a výše.
Předem děkujiu za odpovědi.
A odkud jste? Třeba v Praze bude začátkem října. kalendarakci.atlasceska.c/...
Hlavně mu nedovolte množit se, kryptorchismus je dědičná vada. V takových případech je nejlepší možné řešení kastrace.
Zdravím. Píšete, že pejsek varle měl, ale přišel o něj. Jak? Pokud obě varlata měl, a vy to můžete nezpochybnitelně doložit (fotografiemi, hodnocením z absolvovaných výstav z dob, kdy neměl defekt...), na výstavu může. Zvlášť, pokud ho potřebujete uchovnit a jsou žádané jeho geny pro další šlechtění. Pokud o varle přišel třeba při úrazu, není to kryptorchismus. Kryptorchismus je vrozená vda, kdy varle bud není vyvinuté, nebo nesestoupí do šourku. Ida
Děkuji vám moc za odpověd,pejska máme z chovatelské stanice,kde chodil na výstavy a byl velice uspěšný,vzali jsme si ho jako 3 letého s tím,že nám původní majtelé tvrdili že o varle přišel když si hrál s psi a byl zraněn,tak mu museli varle odstanit.Pořizovali jsme si ho,protže sem s ním chtěla skákat agility,ale je opravdu moc krásný tak mě napadlo zkusit výstavy jelikož jsem si myslela,že existuje nějaký druh výstav kde není potřeba aby měl pes obě varlata.To s tou fotkou není špatný nápad ,ale nevím jestli by to uznali..
Voříškiáda
Nekompletní pes nemá na výstavě šanci, ať má papíry nebo ne. Smůla.
Dobrý den,děkuji za odpověd,ale náš pejsek má PP a není to oříšek,nemá pouze jedno varle o které přišel před rokem a tak nevím jestli by tam mohl,když mu varlátko chybí.
Barborko, já Vás nepotěším. Na výstavu s ním sice jít můžete, ale nemá šanci na žádné umístění.U psů s PP se i varlata prohlíží a hodnotí.
U koček existují třídy pro kastrované jedince, kde se nehodnotí vady, které by u chovných jedinců vadily. Pokud něco takového není u psů, pak máte na výstavě smůlu. Ovšem co zkusit nějaké setkání klubu? Sousedka má shiba-inu, dvě fenky a jezdí s nimi na setkání shiba klubu. Přestože jsou obě kastrované a jedna je bez PP. A ta bez PP se vždy moc líbí.
Barborko, jestli chcete absolvovat výstavu proto, že je to podmínka k uchovnění, zase Vás nepotěším. I kdyby ocenění získal, tak s jedním varlátkem (přesto že se tak nenarodil) uchovněný nebude. Na to jsou velmi přísná kriteria.
Pokud je to vaše prvni výstava, opravdu se nebojte poprvé jít na voříškiádu. Je to skvělé cvičení na další výstavy. Účastní se jich i papíroví pejsci a prověříte si tak chování, poslušnost, soustředěnost... Pak bych se vyloženě zeptala v klubu chovatelů, jak je to s hendikepem vašeho pejska a na možnost výstav dále... M.
Byla jsem se podívat na voříškiádu v Jihlavě a mezi opravdovými voříšky a psy poznatelných plemen byli i pejsani s PP. Měli i vlastní kategorii. Když si zadáte do vyhledávače Berenika z Kamenicke tvrze, tak tu jsem přímo viděla právě na této voříškiádě. A žádnej vořech to není Je to moc šikovnej grifonek na agility a objíždí celou republiku. M.
Moc Vám děkuji za odpověd,určitě tu Voiříškiádu zkusíme
Jestli teda nevadí že tam půjde pejsek s pp,jak řkate.
Vy jste naivní a posedlá umístěním svého psa. I kdyby měl Xkrát PP není v pořádku, tudíž je mimo. Máte bohužel smůlu. A že Vám někdo něco řekl, nebyla jste u toho a houbeles víte. Chovatelé si vymyslí cokoliv, aby prodali.
Prominte ,ale nejsem,chtěla bych výstavy pouze zkusit,tak mi tady neříkejte že jsem naivní,děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.