Nejste přihlášen/a.
Myslím si, že to je moucha pestřenka trubcová, velká je 14-18mm a napodobuje včelího trubce. Má chlupatou hruď a kresbu zadečku mívá proměnlivou.Proto ji lidé někdy říkají včelice.
To bude nějaká pestřenka, je jich spousta druhů, na první pohled vypadá jako včela, ale je prostě jiná. Drvodělka fialová to není v žádném případě, ta je fakt velká a opravdu do fialova a vrčí jako čmelák. Ono někdy stačí podívat se na nějakou miříkovitou rostlinu v poledne, kdy svítí slunko.Na první pohled j tam spousta včel, ale najednou zjistíte, že některé jsou malé - to jsou ty kutilky a samotářky, některé tlusté - pestřenky apod. a když jemáte při sobě, tak uvidíte tu různorodost.
Dobrý den, zřejmě to bude divodělka. Zdravím!
jjh - já jsem se ještě díval na různé obrázky na internetu a ztratil jsem jistotu, že je to divodělka, resp.
pokud to je, tak nevím, jaký druh (je jich více druhů). Počkáme si na další "určitele".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.