Nejste přihlášen/a.
Náš domácí Ragdolák chytil nejen blechy ale už také i ušní svrab, obojí se vyřešilo ale nějakou korunu to stálo, na obojí byla kapička za krk od veta, na chalupu jezdí dál a veterinář řekl, šťastný to kocour. Doma chrápe v posteli a na chalupě celou noc lítá s kočkama, také chytá myši, tvrdila jsem na veterině, že je nežere a vet mě ubezpečil, že to si myslím jenom já. V bytě blechy nemáme a pro jistotu ho odblešíme po každém létě na chalupě.
Zachovejte klid, blechy nejsou žádná tragedie. Chce to jen použít účinný přípravek a neutrácet za přípravky levnější, ale již neúčinné. Nenechte si vnutit přípravky s názvem Frontline, Fyrpyst, Effipro a cokoliv, co obsahuje jen fipronil. Už je na to rezistence a nefungují. Veterinář by to měl vědět a doporučit něco, co funguje. Já mám ověřený spot-on Advocate nebo Stronghold, fungují i tablety Bravecto. Také pochopitelně není pravda, že všechny blechy se přestěhují z kočky do domu. Dobrý spot on vyhubí dospělce, larvy i vajíčka i v okolním prostředí zvířete a dokonce i zabrání, aby blecha zvíře kousla. Blecha chcípne už po pouhém kontaktu se zvířetem nebo s místem, kde se zvíře ošetřené spot onem pohybovalo. Takže fakt není dobré, když máte zvíře s blechami, vyhodit to zvíře ven, protože blechy vám doma zůstanou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.