Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka

Od: miskazoh odpovědí: 10 změna:
Dobry den, cely byt nam zaplavili mali cerni broucci. Letaji k nam z venku. Mame v oknech site a vecne jsou posete temito brouky. Brouk je velky tak 3mm a ma kridla, ktera nejsou videt, kdyz leze. Lezou hlavne po zdech a po oknech, ale uz jsem je nasla i na vypranem pradle. Denne jich zlikviduji tak 30 a porad se objevuji novi. Prosim, co je to za brouka?
Co je to za brouka
Co je to za brouka #2
Co je to za brouka #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blanka33*
hodnocení

2x

Dobrý večer, tipla bych si, že to je červotoč (spižní?).

miskazoh
hodnocení

Vypada dost podobne, ale tihle brouci k nam letaji z venku. Sedime treba na balkone a oni prileti a za chvili je mate vsude. Kdyby to byl cervotoc spizni, tak ho mame v potravinach, ne?
blanka33*

Klidně to může být i červotoč proužkovaný, ten Vám do potravin nepoleze, nýbrž na dřevěný nábytek. Vydávají nějaké zvuky?

miskazoh
hodnocení

Zadnych zvuku jsem si nevsimla.. Ale rychle umiraji. Nachazim je i mrtve na zemi. Na nabytek nelezou, spis po oknech(plastovych). V pozdnich odpolednech uz ani neotevirame okna, vzdycky najdou nejakou skviru skrz sir a uz jsou doma..
blanka33*

Každopádně ať už je červotoč spižní nebo proužkovaný (nebo jiný), určitě každého nalezeného brouka zlikvidujte a pokud byste je opravdu našla v potravinách (těstoviny, rýže, atd.), okamžitě vyhoďte. Těch červotočů je opravdu spousta, takže je těžké poznat o jaký druh jde, lepší je vždy všechno zkontrolovat, červotoč spižní může jít nejen na potraviny, ale také na textil.

miskazoh
hodnocení

Vsecky brouky zabijim.. zitra vysaju vsechny okna a site... Jen mi nejde do hlavy, ze litaji v takovem mnozstvi venku. Jestli to jsou cervotoci, mela jsem za to, ze maji treba larvy v potravinach, tam se rozmnozi a pokracuji v radeni. Ale v potravinach jsem zatim nic nenasla.

Prohledejte ještě krmivo pro zvířátka, jestli máte.

viktoriek
hodnocení

0x
Dobrý den, mám ten samý problém. Je to velice nepříjemné, jak jste se jich zbavila? :(
wanesa*

Taky jich mám doma pár.Ale zjistila jsem,že bud je přenáší sýkorky,vrabčáci apod,které krmím celoročně i jejich mladé,protože naběračkou dávám do domečku(krmítka) zrníčka s oříšky z německa(přímo pro voně žijící ptáky - krmení)a myslím si,že tu naběračkou si je vezmu domů z krmítka.Objevili se mi totiž přímo v kyblíku s krmením a ten zavírám.Ale když koupím nové balení 4kga otevřu,nic tam není.Musí je přinést ptáci do krmítka.A jsou hnědí,ne černí.

miskazoh
hodnocení

0x
Jakmile se zacalo ochlazovat, uz neletali to, co zbylo doma jsem pozabijela. Ale zrovna dneska jsem si vsimla, ze uz ty mrchy zase zacali letat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cervotoc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]