Dobry den, cely byt nam zaplavili mali cerni broucci. Letaji k nam z venku. Mame v oknech site a vecne jsou posete temito brouky. Brouk je velky tak 3mm a ma kridla, ktera nejsou videt, kdyz leze. Lezou hlavne po zdech a po oknech, ale uz jsem je nasla i na vypranem pradle. Denne jich zlikviduji tak 30 a porad se objevuji novi. Prosim, co je to za brouka?
Vypada dost podobne, ale tihle brouci k nam letaji z venku. Sedime treba na balkone a oni prileti a za chvili je mate vsude. Kdyby to byl cervotoc spizni, tak ho mame v potravinach, ne?
blanka33*
Klidně to může být i červotoč proužkovaný, ten Vám do potravin nepoleze, nýbrž na dřevěný nábytek. Vydávají nějaké zvuky?
Zadnych zvuku jsem si nevsimla.. Ale rychle umiraji. Nachazim je i mrtve na zemi. Na nabytek nelezou, spis po oknech(plastovych). V pozdnich odpolednech uz ani neotevirame okna, vzdycky najdou nejakou skviru skrz sir a uz jsou doma..
blanka33*
Každopádně ať už je červotoč spižní nebo proužkovaný (nebo jiný), určitě každého nalezeného brouka zlikvidujte a pokud byste je opravdu našla v potravinách (těstoviny, rýže, atd.), okamžitě vyhoďte. Těch červotočů je opravdu spousta, takže je těžké poznat o jaký druh jde, lepší je vždy všechno zkontrolovat, červotoč spižní může jít nejen na potraviny, ale také na textil.
Vsecky brouky zabijim.. zitra vysaju vsechny okna a site... Jen mi nejde do hlavy, ze litaji v takovem mnozstvi venku. Jestli to jsou cervotoci, mela jsem za to, ze maji treba larvy v potravinach, tam se rozmnozi a pokracuji v radeni. Ale v potravinach jsem zatim nic nenasla.
Dobrý den, mám ten samý problém. Je to velice nepříjemné, jak jste se jich zbavila?
wanesa*
Taky jich mám doma pár.Ale zjistila jsem,že bud je přenáší sýkorky,vrabčáci apod,které krmím celoročně i jejich mladé,protože naběračkou dávám do domečku(krmítka) zrníčka s oříšky z německa(přímo pro voně žijící ptáky - krmení)a myslím si,že tu naběračkou si je vezmu domů z krmítka.Objevili se mi totiž přímo v kyblíku s krmením a ten zavírám.Ale když koupím nové balení 4kga otevřu,nic tam není.Musí je přinést ptáci do krmítka.A jsou hnědí,ne černí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.