Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravky proti blechám

Od: nessie odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, potrebovala bych poradit osvedcene pripravky proti blecham. Pred tremi tydny jsem fenu vykoupala v antipar. Samponu, ktery ale nezabral.Boudu vysplichala biokillem. Od jara ma nasazeny obojek kiltix,ktery ale nefungoval na 100%. (Zabil jen klistata, ktera lezla na krku.)Nejlepe spot-on nebo obojek, spreje se boji. Zaroven neco na 3mesicni kote. Dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Víte není obojek jako obojek a není spot-on jako spot-on. Obsahují různé látky či jejich kombinace a všechny látky taky nepůsobí stejně. Některé mají repelentní účinky, takže savý hmyz rovnou odpuzují, jiné fungují až když se hmyz zakousne. Takové přípravky se pak nehodí na zvířata třeba s alergií na bleší kousnutí, tam je třeba aby blecha ani nekousla. A taky jsou přípravky, které už ztratily svojí účinnost, blechy už jsou na ně rezistentní. Tím je třeba fipronyl pod projejdím názvem Frontline (sperj i spot on), Effipro, Fyrpyst atd. Tyhle přípravky jsou v dnešní době zcela na prd, nefungují. Komu před 10ti lety zbavily zvíře blech, tomu dnes nefungují.

Proti blechám to chce něco, co má delší účinek a zabíjí i larvy a vajíčka. Protože na zvířeti je jen pár dospělců, zbytek je v okolí. Takže když psa jednorázově vykoupete, zabijete ty blechy, co jsou přímo na psu, ale vajíčka a larvy v pelíšku, v kdejaké skulince v domácnosti přežijí, vylíhnou se a hurá zas na psa. Proti blechám dávám na psy Top spot on (nesmí přijít na kočky) a na kočky Advocate, to je zároveň i odčerví. Protože máte psa i kočku, doporučila bych právě pipetku Advocate, pro psy i kočky je stejné složení i koncenrace. Dávkování je 0,1ml na 1kg živé váhy zvířete, tedy pokud zakoupíte pipetku na většího psa, můžete jí bezpečně rozdělit mezi psa i kočku a mít jí třeba na víc použití. Takhle mi to poradila veterinářka a s úspěchem to aplikuju. Všechna antiparazitika se dávají v nejnižším účinném množství, ovšem bezpečné je podání i násobku léčiva, takže předávkování nehrozí.

nessie
hodnocení

Pouzile jsem tedy advocate podle Vasi rady. mela bych jeste otazku, za jak dlouho by mela pipeta pusobit. V pribalovem letaku je, ze se za 12h ucinna latka rozsiri. Uz to bude 18h od aplikace a fena i kocka se furt drbou a vykusuji. Kdyz se bude jeste zitra drbat, mam to chapat tak, ze pipeta nezabrala? A jeste.. muze si fena namocit packy treba v trave po desti? Vim ze nesmi do vody nebo zmoknout. Ale jit na prochazku po desti? Predem dekuji za odpoved
pb®

Já jsem nic o 12hodinách v příbalovém letáku nenašla. Fakt bych nečekala, že bude působit takhle rychle a neodpočítávala hodiny. Ono to nějaký čas potrvá, než se látka naváže na tukovou složku kůže a rozšíří po celém těle. Prostě jsem kápla pipetku a zvíře moc nesledovala. Druhý den zkusila vyčesat, jestli najdu živé bechy. Pokud jsem po týdnu nevyčesala ze zvířete živou blechu, brala jsem ho za odblešené. Zablešenou kočku jsem doma měla naposledy před necelými dvěmi lety, to přípravek fungoval dobře. Jak je to s procházkou po dešti fakt netuším, moje kočky ven nechodí a ta jedna co chodila se určitě nebrouzdala v mokré trávě. Ale neměli by plavat 4 dny ve vodních tocích, předpokládám že na procházku po dešti můžou, do slejváku bych je nebrala.

hodnocení

0x

Zkončila sezona klíšťat a nastupuje období blech. Je to tak každým rokem. Blechy nemají jen psi a kočky, ale mají je i hlodavci-myši, potkani. Mají je ježci a veverky. Za život jsem se svými psy vyzkoušela všechno. Od loňska jsem se zamilovala do žvýkacích tablet Bravecto, které se dajíupit jen na veterině. Fungují 4 měsíce a od parazitů je opravdu klid. Na veterině vám prodají něco i na kotě.

doplněno 29.08.18 16:59:

Máte na mysli tohle? antiparazitika-pro-kocky./...

Možní klid, ale že je to chemie která jde přes ledviny, to vám nevadí, nikdy bych to psovi nedala.

S veterinářkou jme to prodiskutovávaly. Pravila, že chemie z obojku a z pipety jde také do krve a tudíž přes játra a ledviny. Bravecto že bylo testováno, s úspěchem, na koťatech a štěňatech. Ona že svému jorkovi ho dává s větším klidem než pipety, obojky a odblešovací přípravky. Takže je otázkou, co je menší nebo nejmenší zlo. Každý máme nějaké přesvědčení.

pb®

aja1946, zaregistrovala jste infomaci, že máme v republice lidi nakažené echinokokem? A tihle lidé se léčí tak, že budou doživotně denně užívat mebendazol, tedy lék na odčervení. Prý když se jim lék vysadil, jejich stav se zhoršil, tak jim lékaři doporučili užívání nepřerušovat. Tahle zpráva proběhla médii, je to pár týdnů. Ti lidé jsou mladí, není jim ještě ani 40 a doživotně se budou každý den odčervovat. A nezabije je to. Tak proč se bát 2-4x ročně něco dát čoklovi? Bych se spíš bála, že psu zhuntuju ledviny a játra tím co je v granulích, než odčervením a odblešením.

hodnocení

0x

Exner Petguard pro domácí zvířata

nessie
hodnocení

A obojek Foresto někdo zkoušel? Funguje?

Používám Foresto již u druhého psa,klíště žádné.

hodnocení

0x

Chodí po netu, že se ve Švedsku objevila nová klíšťata, která přenášejí krvácivou horečku. Nejsem panikář, ale zvednul se mi žaludek.

Přípravky proti blechám

hodnocení

0x
Mám zkušenost že arpalit šampon moc nefunguje, ale když koupu psa a nechám 5minut působit, blechy vylezaji na povrch, břicho, kde je málo chlupů a dají se pochytat. Nefunguje ani sprej arpalit. Co nám funguje je fypryst, ten působí i na larvy a vajíčka. S mechanickým rozprašovačem. Anebo pipeta frontline combo za krk.

hodnocení

0x
My letos zkusili pro psy obojky Foresto a spokojenost. Žádná klíšťata ani blechy. Vloni jsme s blechami bojovali skoro celý rok. Kocouři mají obojky Beaphare Diaz a taky spokojenost. I ten, který je normálně klíšťolapka, od té doby neměl ani jedno. Jen tomu nejstaršímu jsme ho museli na čas sundat, protože je rváč, a až do nedávna měl krk samý kousanec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]