Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Není pochyb, že znalci okamžitě poznají, přesto se zeptám a položím jako hádanku. Víte co je to zač? Pokud možno bez vyhledavače. Děkuji.
Dobrý den, nepoznám (ani s vyhledávačem) . Ovšem, tipuji na hmyz a ještě nedospělce. Zdravím!
P.S. Pěkná fotka.
jofa - podle očíček tipuji mouchu.
Nebudu prozrazovat a správné luštitele poznáme podle nejvíce ohodnocených bodů. Není tomu vždy tak, ale věřím, že v tomto případě určitě.
Co to je netuším (i když ta zlatá barva...) - ale po otevření otázky mi začala vyskaovat reklama deratizační firmy
Pro přírodu by to byla škoda kdyby zasáhla deratizační firma. Ostatně, ani by se jí to nepovedlo..
Různé náznaky se objevují v některých odpovědích, ale není to ještě to pravé ořechové. Je třeba pojmenovat přesně což lze. Je to asi těžší než jsem čekal, ale někdo na to rozhodně přijde oč přesně jde. Naznačím, že kdybych "strašidýlka" vyfotil z jiného pohledu, bylo by vše jasné. Ale takovou "hádanku" bych zase já nezadal.
hm, po poslední nápovědě jsem dost přesvědčený, že chápu pointu, jen to nechci ukončit, a krom toho mi řešení nějak nesedí s předpokládaným uspořádáním hmyzu
(pokud to chápu správně, jde o klasický trik - záležitost je trošku jiná, než jak se jeví na první dobrou, nakonec tohle už napsal i autor (a bez tohodle "hintu" by mě nic nenapadlo), jen, jak píšu, mám dost problém si srovnat v hlavě, co si myslím, že bych měl vidět, s tím, jak by měl být hmyz udělaný, taky si vůbec nejsem jistý druhem, nebo aspoň příbuznou skupinou))
to je dobře, nechci napovídat víc (to ať si zmoderuje autor; samozřejmě pokud tedy vůbec uvažuju správně)
autor se nehlásí..., ale můžu dodat, že mi vadí pozice nožiček, chtěl bych je mít posunutější víc dozadu - pak bych neměl rozpor mezi tím, co si myslím (možná chybně) že vidím, a co si myslím o uspořádání hmyzího těla
tak to jsem byl zcela vedle (poslední náznak autora jsem si vyložil ve smyslu, že vše je jinak (při jiném úhlu by bylo vše jasné), takže jsem si řekl, že ve skutečnosti jsou vyfocený ZADKY dvou (pochopitelně blíže neidentifikovatelných) hmyzů, ty oči-neoči (nojo, když jsou to jen slupky) mě v tom taky podpořily; i při mých chabých znalostech se mi ovšem nezdála poloha nohou (což jsem si s jistou nedůvěrou vysvětlil zavádějící perspektivou))
Autor se hlásí a oznamuje, že skutečně mým úmyslem bylo kolik z vás pozná z fotografie co je na ní, jak já říkám strašidýlka. Nejdřív jsem váhal fotku umístit, že to bude lehké. Není to žádný živý hmyz. To mnohé asi zmátlo. Chtěl jsem jen vědět, kolik rádců pozná svlečku vážky a to dvou na jednom místě. Na zahradě jsem je v jezírku pozoroval, jak šplhají nymfy po stéble. Nevěděl jsem, kdy dojde k proměně, ačkoliv jse to chtěl nafotit. Přišel jsem pozdě a na stéble zůstaly jen tyto dvě svlečky. Takže huqq a rostlin + 72mona3 gratuluji a všem děkuji za odpovědi.
Byla jsem fakt napnutá, takže díky
Fotka je to úžasná. Myslím, že pro nás tady až moc. Vždyť vite, z jaké kvality fotek tu "hádáme" obvykle. Na tohle nejsme zvyklí...
Dobrý den. Jsem ještě v pyžamu. Nezdržovala jsem se převlékáním, jak jsem zvědavá, co to je. To je dobře že už vím, neumřu neinformovaná.
V Ostravě krásně prší a vypadá to, že bude pršet ještě hodně dlouho. Krásný víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.