Nejste přihlášen/a.
Sršně občas zalétnou okny do hotelových pokojů. Jsou někde nablízku. Obcházíme budovu, sledujeme krovy, střechu, veškerá podezdřelá místa a nic. Kdyby to bylo na zahradě, tam bych do větví rozvěsila lapače z lahví s pivem, ale tady to asi nejde. DOTAZ: Jsou v noci slyšet? Že by se tak na půdě prozradili? Dají se něčím vylákat, abychom zjistili, kde mají hnízdo?
Škoda, že je to v hotelu, protože hosty nepřesvědčíte. Sršni jsou totiž vcelku neškodný hm,yz, který má tu vadu, že vypadá strašidelně a jeho bzučení je celkem nepříjemné. Po ročním soužití se sršni ma chatě mě dnes mrzí, že si neudělali nové hnízdo znovu u mě. Neobtěžovali, hnízdo měli v těsném sousedství naší terasy pod střechou, cca 2m od místa, kde sedáváme a jelikož jsme je nechali na pokoji, nevšímali si nás. Odměnou nám byla naprostá absence vos a jiného obtížného hmyzu, pro který jsou sršně predátory.
Ovšem chápu, že v hotelu to nejde, takže nezbývá, než zkusit vypozorovat, kam sršně nejčastěji létají, a tam hledat hnízdo. Držím palce.
Tak zkuste půdu vystříkat Biolitem proti létajícímu hmyzu, nebo přímo na sršně. ten zápach odrazuje hmyz i po odobu několika týdnů.
Podle mě tam totiž ani hnízdo mít nemusíte. letos je hodně ovoce, hodně sršňů, létejí mi pod střechu, ale hnízdo tam nemají. Předpokládám že si sbírají materiál na hnízdo, nebo prostě hledají.
Sršeň je aktivní i v noci
Každopádně za chvíli je po všem. Na podzim se odstěhují a zpět do hnízda se už nikdy nevrátí.
@jabraka - Rozhodně se nestává,že by došlo bez důvodu k napadení člověka.
Ale už nedodáváte, že o tom, co je důvod, rozhodují sršni
Děkuji všem za příspěvky. Je to tak, že hotelovým hostům se sdělením o užitečnosti sršní nezavděčíte. Kór, když to není jediný exemplář, který jim do pokoje zalétl. Hlídkujeme a zatím stále marně. Zřejmě je hnízdo mimo budovu. Kolem jsou vysoké stromy, kus dál domy v zahradách s ovocnany...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.