Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka si otvírá sama dveře

Od: zuhud® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

máme kocoura. (stáří 1 rok) Naučil se si sám otevřít dveře a drze toho využívá. U psů vím jak se to řeší - otočí se takzvaně kliky. Netušíte, jak jej to odnaučit? *nevi* Díky za rady.

PS: co jsem tak sondovala u kočkařek, nikdo tento problém nemá.

PS2: co jsem odpozorovala jeho chování, kocour chodí (otvírá si) tam, kde jsem já.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

7x
Zkuste kouli.
A jestli to ta kočka dá, prodejte ji do cirkusu.
13.08.18 11:21
hodnocení

*smich*

hodnocení

6x

To je normální - ten náš rezatý zázrak se s přehledem naučil otvírat dveře vč. sítí proti mouchám, takže se promenoval, kde chtěl. Odnaučit ho to není reálné, tak jsem nahradil některé kliky otočnou koulí a je klid. Vypadá to líp, než klika otočená nahoru, nebo dolů

majsterjoe*
hodnocení

6x

Je to kočka. Naučí se cokoliv jestli nechce být zavřená. Dveře zamykat, kočce to nepůjde někdy v budoucnu to vzdá.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, kočka už to umí, tak to nezapomene - Vy se musíte naučit otáčet klíčem v zámku. Zdravím!

zdeneksiman
hodnocení

3x

Dobrý večer .Máme kocourka a kočičku .Té kočičce by se ake spíše už mělo říkat kočka protože už má čtrnáct let a je silně

majestátní.Také si otevře včechny dveře které potřebuje ale jsu to většinou dveře místností kde jme my ,prože je to náš tak nám to nevadíChce nás mít u sebe a tak si nás brání,Kocour je citelně mladší ale naučil se to od Lindy a umí otevírt také na obě starny Je to mazel.Také to od nich koukal náš Maxik pochopil a dóvede si otevřít také.Je to Bígl a ti jsou chtří..Nám to ale nevadí jsou to naši členové rodiny a máme k nim vztah který je čim dál lepší.Jsou to naši miláčkové a oni to moc dobře vědí !

Kočka si otvírá sama dveře
Kočka si otvírá sama dveře #2
Kočka si otvírá sama dveře #3

wanesa*
hodnocení

3x

Šikovné kočičky,za to by měly dostat pochvalu :)

U nás máme zašupovací dveře a kocour si poradí i s nimi.Tak dlouho tam strká packu a mlátí s nimi,až si otevře.A já se musím jen smát.Je to prostě šikulka.

pb®
hodnocení

2x

U koček se to dělá stejně, otočí se klika. Pokud to otevře i tak, vymění se za kulatou, to neotevře. Otázka je taky, co si otvírá a jestli ty dveře nemůžou být zamknuté klíčem.

hodnocení

1x

My zamykali. Klíč z obou stran, jen se vždy musel z jedné strany povytáhnout. Zkuste to dělat důsledně, kočka se skákání na kliku po neúspěchu samozřejmě neodnaučí, ale získá zkušenost, že to nefunguje, tak to aspoň bude zkoušet méně často.

hodnocení

1x
Naše kočka má taky fobii z uzavřené místnosti a když zavřu dveře tak je prostě do 10ti minut jde otevřít. Naučit se kliku otočnou nahoru/dolů ji trvalo asi den. Takže dveře prostě nezavirame a nebo zamykáme :)
Mnohem horší ale je, že si otevírá skříně/šuplíky a v nich to pak celé přeorganizuje :)

wanesa*
hodnocení

1x

To už se tady probíralo v této diskuzi.Podívejte se na video-to stojí za to.*palec2*

poradte.cz/...

hodnocení

Děkuji za odpověďi. Vyzkouším. díky moc.

hodnocení

0x

Kdysi jsem přemýšlela, že zruším zámky a namontuji magnet na dveře, protože futra jsou kovová. Je to hodně divoký nápad?

doplněno 13.08.18 11:04:

Promon, a pak prý jsou kočky hloupé. A my jim to věříme! *smich2*

To by musel být dost silný magnet, naše kocouřisko s přehledem otvírá právě ty sítě proti mouchám, které přidržuje magnet.

hodnocení

Ano je, máme obložkové dveře. Takže žádný kov.

hodnocení

babkazov, já vím, že zvířata nejsou hloupá. Jenom psi a kočky jsou jinačí. ;)

Zuhud, jasně že jo. Kočky jsou autisté *smich2**mir**smich2* (Pokus o humor)

Kočka si otvírá sama dveře #4

lei
hodnocení

0x

To je šikovná kočička. Takovou bych chtěla. *smich*

hodnocení

No je to pěknej "vykuk". *smich*

klariska*
hodnocení

0x

To máte ale šikovnou číču :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]