Nejste přihlášen/a.
A jste si jistá, že to jsou svilušky? To slyším poprvé, že by šly i na zvířata. Sviluška je škůdce, který napadá rostliny. Já bych raději navštívila veterináře a požádala ho, aby mi řekl čím můj pes vlastně trpí a něco mi na to dal on. A i když svilušky otravují můj život na zahradě, tak mne ještě neštíply. Nejsou to blechy?
daisy, svilušky je nesprávný,ale velice hojně používaný název pro sametky. To jen na vysvětlenou i pro suzymon a pckop. .Zde si o tom můžete přečíst zde: spicove.cz/... a jak na ně tak zde: zenyprozeny.cz/...
Veterináři doporučují vytírat meziprstí peroxidem nebo lihem nebo přípravkem Frontline. Někteří chovatelé používají i jiné agresivnější přípravky, jako je Infectoscab krém na léčbu svrabu nebo Bio kill nebo Biolit.
V každém případě hned po příchodu z procházky je potřeba pejska prohlédnout, tlapky nastříkat a vytřít. Hubící prostředky však zabírají jen proti těm sametkám (sviluškám), které se ještě nepřisály. Jinak vám nezbývá než "sviluškové"období přežít a čekat na spásnou zimu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.