Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svilušky - jak se jich zbavit?

Od: daisy535® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Jak se zbavit svilušek? Každé léto má naše 3.letá čivavka na pupíku a mezi prsty svilušky. Používáme šampon v pěně proti parazitům, má pipetu Fyprist Combo. Ale nedá se toho zbavit. I já už jsem to od ní chytla a mám pár štípanců na stehně (spí se mnou v posteli). Jinak už budu muset na vet.
Za rady děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A jste si jistá, že to jsou svilušky? To slyším poprvé, že by šly i na zvířata. Sviluška je škůdce, který napadá rostliny. Já bych raději navštívila veterináře a požádala ho, aby mi řekl čím můj pes vlastně trpí a něco mi na to dal on. A i když svilušky otravují můj život na zahradě, tak mne ještě neštíply. Nejsou to blechy?

hodnocení

0x

Jestli máte psa zeleného a má kolem pupíku a mezi prsty pavučinky, tak souhlas, je to sviluška.V opačném případě švihejte na veterinu, ať vám pro psa něco dají. Co takhle svrab?

hodnocení

0x

daisy, svilušky je nesprávný,ale velice hojně používaný název pro sametky. To jen na vysvětlenou i pro suzymon a pckop. .Zde si o tom můžete přečíst zde: spicove.cz/... a jak na ně tak zde: zenyprozeny.cz/...

doplněno 07.08.18 10:23:

Veterináři doporučují vytírat meziprstí peroxidem nebo lihem nebo přípravkem Frontline. Někteří chovatelé používají i jiné agresivnější přípravky, jako je Infectoscab krém na léčbu svrabu nebo Bio kill nebo Biolit.

V každém případě hned po příchodu z procházky je potřeba pejska prohlédnout, tlapky nastříkat a vytřít. Hubící prostředky však zabírají jen proti těm sametkám (sviluškám), které se ještě nepřisály. Jinak vám nezbývá než "sviluškové"období přežít a čekat na spásnou zimu.

Aha, tak to jsem teda nevěděla a doufám, že se s tím ani nesetkám. Ty červené sametky samozřejmě znám, ale zatím jenom na rostlinách. *uf*

marfusa*
hodnocení

0x

Pro sebe používám na svilušiky Novosil. Je velmi účinný, nevím, jestli se může dávat i na psy. Je to čistě rostlinný přípravek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]