Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jorkšír - do kdy roste?

Od: darina7* odpovědí: 42 změna:

Moje jorkšíranda má v 5 měsících skoro 3kg. Granule /Royal canin/ jí každý den pečlivě odměřujeme, pohybu má taky celkem dost*bezim*. Zajímalo by mě, do kolika měsíců vlastně tahle rasa roste, než dospěje a kolik nám ten drobeček tak zhruba asi ještě přibere*ee*?

Jorkšír - do kdy roste?

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

No, dokud jsem si sama jorkšíra nepořídila, předpokládala jsem, že je to celkem malá rasa. Ovšem náš jorkšír je asi největší jorkšír, jakého znám, vypadá tak trochu jako zakrslý vlkodav. Rostl tak asi do 7-9 měsíců. Hlavu vzhůru, zvyknete si ;)

jardal

Já dostal malého jorka ve dvou měsících, na vánoce. Ted má tři měsíce a čtyři dny. Krmím krmivem hills, podle krmiva a věku by měl denně dostávat 35g. Granulek. Váží necele 1 kilo. V době odběru od chovatelky vážil necelych 800g. Baští jako kyselina. A pohybu má taky dost. Příjde mi že je jak motorová myš. Tak jsem zvedavý jaké vahy dosáhneme. Ale je bez pp.

charlie1366*
hodnocení

3x

Mám také jorka a má 5 měsíců a váží 2.20kg.Ať je jaký je, budu ho mít ráda pořád*placni*

novakvit*

To já mám toho bernardýna - je mu 6 týdnů a má 12kilo...*smich*

miloss
Zdravim muj jorksir má 7 let a má 2800g ale je papírová dnes to každý krizi s čím se dá většina videla jorksira s vlaku vůbec to nejsou jorksiri ale orisci bohužel

terinecka*
hodnocení

2x

Dobrý den.Taky mám jorka.V 7 týdnech byla naše holčička nejmenší z vrhu,odstrkovaná brášky,neměla ani kilo.Teď v 13 týdnech má 1.9 kilo,baští jako blázen cokoli,co dostane.Měla by být mini,rodiče měli 1.9 a 2.4 kg.Po nich tedy nejspíš nebude.Je to hlavně o jídle,kolik,co a jak často baští.Přeji hodně zdaru.

terinecka*

Tak v 5 měsících hlásíme 3 kila.Nebude to drobeček,ale svým způsobem jsem i ráda.

petura*
hodnocení

2x

Máme doma něco podobného, náš jokšírek má na 4 měsících 2,8 kg. Byl sice největší z vrhu, ale že bude až takový jsme

opravdu netušili :) Ale je to zlatíčko, tak nám nevadí, že bude trošku větší.

Jorkšír - do kdy roste? #2

bonatis*
hodnocení

1x

Mám 2 jorkširáčky,jsou stejně staří,ale přesto každý jiný.Mají15 měsísu,jeden váží 1,9 kg a druhý 3,5 kg.Váhu vy sama pokud granule odvažujete nijak neovlivníte,záleží na tom jak velcí byli rodiče a především na tom s kolikatipočetného vrhu váš pejsek je/čím víc štěňat jednoho vrhu,tím menší váha a naopak/.Můžu však říct,že i kdybz měli mí jorkšírci 10 kg,nijak by mi to nevadilo protože jsou to bezvadní pejsci.Jinak Jorkšíři rostou a přibírají na váze do 7 měsíců,pak se růst zastaví a jen se formuje tělo.

hanika*
hodnocení

1x

Dobry den,mam take jorksiracku ma presne ctyri mesice a vazi 2,6kg ,jeji matka mela2,5kg a otec 2kg (geny mohou stenata zdedit i po prarodicich kteri mohli vazit i ctyri kila),majitelka ma oba dva rodice a rikala mi ,ze fenka strasne rychle vyrostla snad do pateho mesice a pak se ji jen barvila srst a pejsek do deviti mesicu takze si myslim ze je to invidualni a myslim si ,ze stejne neni dobre kdyz lide prosazuji takzvane ,,mini´´ jorksiry je to jen hloupy trend,pak vetsinou pejskove byvaji dost nemocni a jak jsem hodne sledovala na netu tak i brzo umiraji a to nemluvim o feneckach ktere maji i vetsi problemy s porodem stenat:( Takze budme radi ze mame takove pucliky hlavne kdyz jsou zdravi:) , preji vam hodne radosti a vasi jorksirce hodne lasky.

Ps,standard je 3,2kg ale v zadnem pripade neni dobre pejsky nechat hladovet aby tuhle vahu nepresahli,nikdo nikdy nemuze zarucit jak moc vyrostou, jsou to geny, krmeni,prostredi pohyb..

Jorkšír - do kdy roste? #3

irena*
hodnocení

1x

Dobrý den, přečetla jsem všechny odpovědi na Vaši starost o váhu Vašeho miláčka, moc se mi líbily, je příjemné číst, že i kdyby měl 10 kilo, bude to furt Vaše zlatíčko *houpy* Já jsem čerstvá "máma" 2měsíčního zlobivce, váží pouze 900g, jí jak modelka, až mám někdy strach, že ho rozmáčknu, ale na druhé straně, když vidím jak zlobí, kouše, lítá jak plašan, vím, že mu nic není :) a tak přeji všem, aby ti naši rošťáci a rošťandy byli hodně zdravé a měli nás rádi

Jorkšír - do kdy roste? #4
camelot*

Ahoj pratele. Cele je to o tom, ze lide si hned asi neuvedomuji, pokud nemaji psy s PP, nemate mnoho jistoty, jaky vlastne pejsek bude az vyroste. V podstate jemozne cokoliv . Jsem zastance vzasade chovu s PP a pro lidi, kteri chtejimit sveho milacka a nechteji takove, doporucuji podivat se do jakehokoliv utulku, ceka jich tam na lidskou teplou naruc nespocetne! Zkuste to, jsou tam a vyhlizeji nas.*srdce*

Camelot

upii
28.05.09 10:42

Souhlas *placni*

psimama

Umřela mi kříženka Betynka. Mám z útulku pudlíka Bertíka a jsem moc ráda.Chtěla jsem sice zase kříženku, malou,hlakosrstou Betynku,ale fenku neměli.Bertík je mé šttěstíčko, i když na ostatní štěká.Už bych ho nikomu nedala ani majiteli (do dvou let).

darina7*
hodnocení

DĚKUJU VŠEM ZA ODPOVĚDI, JE JASNÝ ŽE BYCHOM JÍ MILOVALI I KDYBY VÁŽILA 10KG. jE TO NAŠE SLUNÍČKO!*slunce*

mobilman*
hodnocení

0x

To já teď v příštím týdnu budu mít se svojí přítelkyní Shi-Tzu ,tak doufám,že to bude sympaťák:)

adam24*
hodnocení

0x

myslim ze je to jorkšir myslim si ze to je štěně urcite ete poroste a pribere

strejda mel taky jorkšira ale umrel mel neco z ledvinama tak davejte pozor na ledviny :(

petraamatysek
hodnocení

0x

V ganulkách to určitě není. Je to dané geneticky a s tím nic neuděláte. Poroste asi do devíti měsíců? Prostě u pejsků bez PP je to sázka do loterie. Můj rošťák má 6kg a vůbec nám to nevadí:P Je to moje zlatíčko. Jen se připravte na hloupé poznámky některých lidí. Přeju hodně radostí s hafinkou.

Jorkšír - do kdy roste? #5

petura*
hodnocení

0x

Ještě k těm poznámkám o tom jaký je ten váš jokšírek veliký!

Mám kmarádku, která má také trošku většího jokšírka a všem těm "rýpalům tvrdí, že je to australský silky teriér, jakto že to prý nepoznají?:)

Je třeba to brát s humorem:))

pipis
hodnocení

0x

Ahoj, já mám 8týdení fenku jorkšíra. Vážila jsem ji a má 636g a opravdu moc nebaští. Také jsem zvědavá jak bude velká. Ale je úžasná a i přes to, že ji máme jen něco málo přes týden ji zbožňuju. Když jsem volala chovatelům tak jsem se dozvěděla, že by měl mít jork ve třech měsících 1kg a tom případě by měl dosáhnou váhy v dospělosti okolo 2,5kg. Naše Pipiš je ze sedmi štěňátek a byla nejdrobnější a nejmenší.

hodnocení

0x

Jak se má vaše psinečka? Jak je velká teď? Písněte. *hej*

huspina

Ahoj, Sárince je ted 7 měsíců, váží kolem 3,20kg a je to miláček. Jka jsem už dnes shodou okolností psala, chystáme se na tu katraci a nic důležitějšího se kolem nás právě neděje.

Jen máme trochu problémy s dodržováním čistoty, jelikož když byla malinká, celá rodina jsme marodili a tak to venčení neprobíhalo zrovna tak, jak by mělo. Přesto se v té době celkem dobře naučila chodit na podložku, ale ted si čůrá kde jí napadne a to i přes to, že chodíme ven často a venku taky za loužičky chválíme, odměnujeme...všechno marný...*zed*

hanika*
hodnocení

0x

Dobry den,mohu se vas zeptat jak pokracuje vase princezna v rustu? Moje Ajsinka mela 6mesicu a ted vazi 3,1kg ale myslim ze je dulezitejsi vyska,protoze nekteri pejsci mohou mit silnesi a tezsi kostru,takze udavam i vysku a ta je 22cm:)

Jorkšír - do kdy roste? #6

hodnocení

0x

No řekněte, nejsou to zlatá "psiska"?! Moje Dorotka má 4 kg, ale není tlustrá. My jsme obě velké holky *placni* Mám z ní pocit, že si myslí, že se narodila proto, aby mi dělala radost. Má 4 roky a není potřeba na ni křiknout. Rozumí všemu, co říkám. Jen aby nezačala mluvit, to bych nerada. *palec* Až teď. Asi trošku falešné březí zavinilo, že vyhledává k snědku smradlavé hnusy a ještě se tom vyválí. Už mám nakřičeno na dlouhou dobu dopředu. A taky nakoupáno. Musí chodit na vodítku. Už ať to přejde a může si poběhat. :D Když byla malá, vet pravil, že roste jak z vody. A já jsem omdlela. A hned doplnil: Aspoň bude zdravá. Nebude mít problémy jako mají ti malilinci psi. Klouby, ledvinky, cukrovka, játra, uzlující se střívka, padoucnice. A fakt. K vetovi chodíme jen očkovat. *ua*Ať se vám i všem vašim pejskům a psinečkám daří opravdu dobře *slunce*

luciekres*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám jorkšíří slečnu a teď v 8 měs. zatím stále váží 2,2kg a to už nějakou dobu. A nezdá se mi ani nijak moc velká...Akorát nějak rychle dospěla, začla už teď hárat což mě dost zarazilo, já se dočetla že malý plemena dospívají kolem 1 roku. :)

huspina

Mojí kamarádky jorkšírka taky hárala kolem 8měs. Myslim, že to není nějak moc brzo. Já jsem si nejdřív dělala hlavu s tím, že má moje Sárinka přes 3kg, ale ted jsem docela i ráda, protože si všude vyskočí a člověk už o ní tak snadno nezakopne, jako když byla malinká. Ale to je věc názoru, každýmu samozřejmě vyhovuje něco jinýho.*placni*

luciekres*

joo to ta moje prďolka si taky vyskočí všude mrška klidně i na židli a ze židle na stůl, nejednou se mi nimrala v talíře když sem nachvilku od něj odskočila :-D nejhorší je jak skáče na postel a to ji nemůžu odnaučit, tam se jí prostě v peřinách líbí...

huspi

Moje Sára si taky vyhupsne na židli i na stůl a jídel už ochutnala taky několik. V peřinách se jí taktéž líbí, ale ona tam spí v noci s náma, tak je zvyklá. Nedávno jsem si pořídila brašnu na kolo a tak ted jezdíme s dcerkou a Sárinkou společně.*palec* Sára se chvílema vozí a chvílema kluše vedle kola a obojí jí moc baví, no a já mám zase radost, že můžu spojit příjemný s užitečným-vřele doporučuju!

huspi

Ještě připojuju foto...

huspi

Tak ještě jeden pokus...*smich*

Jorkšír - do kdy roste? #7
zanda*

zdravím všechny, my máme taky jorkšírka má 8 týdnů a neváží ani půl kila, máme jí tejden a já sem z ní úplně poprdákovaná, ještě nemůžeme ven, nemáme přeočkování, tak chodíme zatím jenom v náručí a na zahradu. Musíme ji hodně hlídat, aby jsme ji nezašlápli a před perskou číčou, protože ta se ji bojí a prská ale ona si zvykne, na pejsky je zvyklá. Chtěla bych se zeptat, už nám stojí ouška,je nutné dělat nějaká opatření aby nespadla?

huspi

Když vám ouška stojí už ted, tak máte skoro vyhráno a nijak zvlášt bych to nehrotila. V každym případě neškodí občas masírovat v okolí chrupavek.*slunce*

zanda*
Děkuju moc za odpověd, tak y jsem zvědavá, asi jako každej, jak bude veliká ale to se ted stejně asi určit nedá. Prdelka to bude stejná.

A neuškodí asi 1/3 oušek ostříhat nebo pánským holítkem sjet. Odlehčí se jim a je to hezké, tak to má vypadat. ;) Chlupatá ouška mají papilonci, ale jorkšíci ne. *placni*

macach*
hodnocení

0x

Jejda, mám radost z toho, že je nás tu Yorkšíráčků tolik :)

macach*
05.06.09 11:46
hodnocení

0x

jess*
hodnocení

0x

Ahoj.

Jsme na tom skoro úplně podobně. Taky krmíme Royal canin, 4x denně, málo. Jaká má být 1 dávka krmení?

bago*
hodnocení

0x

Musím se připojit a uklidnit všechny náš malý jorkšírek *smich* má zítra 2 roky a váží 8,7 Kg a to není vůbec nějaký tlusťoch *cert*

Jorkšír - do kdy roste? #9
huspi

Tak to je hukot!

Na druhou stranu, když byla naše Sárinka ještě mrnavý štěně, bála jsem se aby nezůstala úplně malinká...

Ted máme skoro rok a váží 4,2kg a jsem ráda, protože už zažila všelijaký pády a kdyby měla do 3kg, jak nám bylo původně řečeno, tak by to taky nemuselo skončit pokaždý dobře! O žrádle ani nemluvim,doma baští sice jen granule, ale na chatě jí vidím kažkou chvíli něco přežvikovat a už jsem se naučila to neřešit. Musim to zatukat, zatím jsme zdraví jako řípy!

Má někdo z páníčků jorkšíra nějakou "veselou příhodu"? Tak sem s ní!*frajer*

hanika*
hodnocení

0x

Dobry den chtela jsem se zeptat kolik ma vase princezna vahu jestli vam jeste vyrostla,proroze moje ajsha ma jedenact mesicu a vaha se ji drzi od sesteho mesice na 3,2kg a neni to zadna zdechlinka:).

Jorkšír - do kdy roste? #10

hodnocení

0x

To je fajn, že Jardal tuto otázku, po tolika letech, otevřel. *ua* Jak jsou na tom vaši pejsci? Moje Dorotka bude mít v březnu 13 let a váží necelých 5kg. ;

Jorkšír - do kdy roste? #11

evasofi
hodnocení

0x
Nase Sofinka jorkšír ma 6mesicu a odhadem ty 3kg urcite ma(ve 2mesicich mela u veta 1kg),nicmene i tak je to maly pejsek az az.Mame doma taky 2,5leteho chlapecka, takze jsem chtela sice maleho, ale odolneho a sportovniho pejska. Fenecka posloucha perfektne,chodi hezky bez voditka i na vofitku,aportuje, miluje lidi, deti a kocoury:),ale od 5mesice dost resi ostatni psy-dokaze z nich mit solidni hysteraky, ale pokud je vybehana a ve znamem prostredi,tak to ujde.Cistotnost se hodne zlepsila za posledni mesic, je videt, ze uz si je mnohem vice vedoma vsech pozadavku.Hlavicka ji vysvetlala na sosolce do stribrna,ale jinak se vubec barva nehla.Ted mam silenou fazi "smetak":)),od malinka ucime cesat a delat culicek.Strihani se obavam, protoze vetsinou je hrozne oskubou...Jinak od toho 4-5mesice uz moc nevyrostla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]