Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek teskní a vyje

Od: vlastovka82* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Máme ročního psa. Když je sam na zahradě a jsme pryč,tak teskní,jakoby pláče a sousedí si stěžují.
Poradíte prosím,jak mám postupovat? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Musíte ho zvykat postupně na samotu. Aby pochopil, že zase přijdete.

Myslím, že u ročního psa Vám to dá podstatně víc práce, než kdyby se přivykal postupně od štěněte, ale my jsme do týdne odnaučili tříletou psí holčičku štěkat u dveří. Chtělo to jen trochu trpělivosti, spoustu lásky a předvést jí, že když odejdeme, zase přijdeme.

ta

v jakych intervalech?

72mona3*

ta - většinou se začíná zkoušet jen pár minut. Pejsek by neměl být rozdivočelé, ale v klidu. Prostě cvičně odejít (na doslech) a pak se vrátit. Ideální je, pokud začne "brečet", vyčkat do pauzy, kdy je zticha. Vrátit se a dělat jakoby nic, žádné chválení. Toto trénovat, když je čas a možnost tak často, jak to jen půjde.

Určitě nachystat pejskovi něco k zabavení - hračku, klacek, poschovávat něco k snědku. Většina psů se zabaví i sledováním okolí, ale vy mu tedy musíte něco připravit. M.

hodnocení

2x

Já už to tady jednou psala, i když je to v rozporu s názory odborníků - každého psa jsem to naučila velmi brzo, vždy jsem mu řekla, čekej, já přijdu, naučil a jsem to i dospělého psa z .útulku, nejdřív jsem třeba šla do sklípku nebo do popelnice, paks e to prodlužovala.A po každ, když jsem se vrátila a neštěkal, pochválila. Hodný pes, čekal. A když jsem byla pryč třeba půlden, tak dostal o návratu vždy pamlsek.

hodnocení

2x

Vyguglete si "úzkost ze separace u psů". Najdete vysvětlení a mnoho rad, které se mi nechce ani opisovat, ani kopírovat.

hodnocení

0x
Hlavně nedělat tyjátr při odchodu. My když odcházíme, řekneme čubinám "hlídej" a jdeme. A je jedno, jestli jdeme přes silnici 50 m k ovcím a celou dobu nás vidí přes branku, nebo jestli odjíždíme na půl dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]