Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čí je to hnízdo?

Od: bruno2® odpovědí: 5 změna:

Můžete prosím určit jaký hmyz si vytvořil toto hnízdo? Našel jsem si obrázky hnízd vos a sršňů, ale to "naše" se jim nepodobá. Snad si je postavil některý druh vosíků. Budu asi muset objednat firmu specializovanou na likvidaci těchto a podobných druhů hmyzu.

Čí je to hnízdo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liburena
hodnocení

7x

Je to vosík francouzský. Je štíhlejší , tenký pas?

Bacha , před 14 dny dal vnoučkovi pigáro. mám je ve staré studni...byl moc zvědavý, jinak agresivní nejsou.

floro*
hodnocení

7x
Ano vosik. Staveji si takova drobna otevrena hnizda. Jsou velmi krotci, nam stavi pravidelne hnizda na fhutrach dveri. Mame je tam celou sezonu, hnizda jsou fakt mala, nax 20 cm v prumeru. Na takove hnizdo opravdu nemusite volat specializovanou firmu, byl by kste k smichu :-D Nemusite se jimi vubec zabývat, nejsou nijak nebezpecni.

barbakan*
hodnocení

6x

Je to hnízdo vos. Ne vždy si stavějí hnízdo do tvaru jaký známe.

doplněno 01.08.18 17:10:

Já s úspěchem používám hasičák na vosy a/...

hodnocení

6x

Jo, jsou to vosy - a jak vdno - jsou doma *smich*

Jen jsem trochu nepochopil tu odbornou firmu - kvůli takovému maličkému hnízdu chcete volat firmu? Já jsem loni likvidoval ,,trošku větší´´ a byly nalezlý v podbití střechy.

Jako nečekaně dobrá zbraň se kromě Biolitu osvědčil starý, poctivý vysavač. Z bezpečnostních důvodů jsem dal dvoje trubky a jen jsem přistrčil jejich ústí poblíž hnízda - vosy se jen hrnuly :)

Čí je to hnízdo? #2
Čí je to hnízdo? #3
Čí je to hnízdo? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]