Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme 15 měsíčního kocourka. Přivezli jsme si ho v jeho 8 týdnech. Naučen na kočičí záchůdek. Prvních 14 dní jsme s nim spali na zemi, aby byl neustále s námi a nestýskalo se mu. Mńouknul si akorát první den pobytu u nás. Jinak si velice rychle zvykl. Máme také 3 letou vykastrovanou kočku.První den syčela, ale druhý den už se seznamovala a dneska je opatrovnická. Hrajou si, blíže ho, když jsme s kocourkem večer v ložnici v prvním patře, donese mu v zubech hračku a pak na něho mňouká, ať si jde hrát. Je starostlivá. Není mazlivá, proto jsme si pořídili ještě kocourka. Je o trochu lepší v mazlení. Když se nechá, hladíme ho, dost u toho vrní. Každý večer k nám přijde za postel do výklenku spát. Ráno si lehne většinou ke mně do postele. Někdy i k manželovi. Teď problém: Hned první ráno potom, co u nás byl porvé se počůral do peřin. Vyčůrá se tak jednou týdně. Je mu jedno, jestli jsme to já nebo manžel. Vyčůral by se vícekrát, ale hlídam ho a většinou ho stačím odnést do záchůdku a tam se hned vyčůrá. Dneska se stalo i to, že ráno ve 4 hodiny se vzbudil, viděla jsem, že posazuje zadeček, hned jsem ho odnesla do záchůdku ( takhle se to opakovalo 2x) a on se nevyčůral. Když vylezl ze záchůdku po druhé, tak se šel vyčůrat manželovi do peřin. Dělá to jen v peřinách. Ráno a večer. Jednou se chystal vyčůrat do pěřiny mně, tak jsem ho dala na zem on podběhl postel, vylezl na manželovu a chtěl se mu tam vyčůrat. Stihla jsem ho vzít a dát do záchůdku a tam se pak vyčůral. Záchůdky maji 2. Jeden v přízemí a jeden v patře. Máme pocit, že je jinak spokojený. Netrestáme, hladíme, vrní, bereme do náruče, i když moc nechce. K oboum se chováme stejně. Nepřišli jsme na to, proč to dělá. Četla jsem toho hodně na toto téma, ale nic nás nenapadá. Mysleli jsme si, že se mu stýská po domově, ale dělá to pořád. Mňouká občas, když nás třeba nevidí. Když ho zaslechneme, deme k němu, vemem ho do náruče, chceme pohladit a on už se zas hned drápe na zem. Prosím o radu, co s tím, jestli vůbec nějaká je. Děkuji
Kočky si do postele většina lidi netahá, chodí tam samy. A nejsou to morčata, aby byly v kleci.
Proč se vůbec vyjadřujete, když nemáte rád zvířata a nerozumíte jim? Běžte radši k vodě, je teplo a přehřívá se vám mozek a tak tu zbytečně trolíte.
K příspěvku pana nebo paní barbakan jen malý příběh. Chtěli jsme si nechat vytetovat naše datum seznámení s manželem, protože jsme spolu chvilku. Jsme klidní, žádné tetování, dodržujeme vždy a všude smluvený čas, žádné mejdany, drogy a hádky. Milujeme svoje děti a máme rádi zvířata. Kamarád nám domluvil prý velmi žádaného tatéra, ale prý musíme počítat s tím, že občas si něco veme, nepřijde nebo přijde déle, celý potetovaný, všude piercing. Přišli jsme tam, on zpoždění asi půl hodiny, nemluvil, na nic nás neupozornil, co se týká tetování,vytetoval číslo a my odešli. Každý měl tetování za 10 minut hotové, ale odcházeli jsme po 3 hodinách. Kamarád šel po nás a večer nám povídá, že se ho tatér ptal, jestli nejsme nějaký divný.
Hrozně jsme se smáli. Dvě odlišné skupiny lidí .V tomto případě, si myslím, že on by měl být ten divnej. Tak jen, že každý má rád něco jiného, třeba kočky v posteli, každý nějak vypadá a nějak se chová, každého baví něco jiného. Svět je pestrý a být všichni stejní, byla by to nuda. I přesto byl pro mě ten tatér něčím strašně sympatický.
Nám to dělala kočička.Měli jsme to podobně,jen staršího kocoura a malo"holčičku".Taky jsme mysleli,že jí nic nechybí,ale opravdu potřebovala ještě více lásky a ujištování,že je tady doma.Chlap na kočku vždycky vyjel,řval,honil jí,takže to byl začarovaný kruh,kočka nervní,chlap nervní a čůrání bylo pořád,protože jen moje láska nestačila.
U kocourů bude ta potřeba lásky ještě větší.(naši kocouři,máme doma dva,se denně skoro až násilně dožadují pozornosti,aby se ujistili jak moc je máme rádi že jsou první na žebříčkukočka je jiná,neotravuje,nevnucuje se)
Vím,že to zní blbě,ale zkuste se mu ještě více věnovat,více si hrát,utahat jej,podstrkovat mu dobroty...a brzo to pomine,potom už to neudělá.
barbakan-jak se dívám na lidi ,třeba v obchodech,venku...taky bych je nejraději dala do klece a do postele bych si je rozhodně nevzalato raději tu čistou,milou kočku.I děti čůrají,zvracejí,slintají a taky je vychovám ,aby to něděly kam nemají,rozhodně je nezavřu do klece
Beru to jako komplimnet,protože chci vychovat z dětí slušné,spořádané,lidi s širokými obzory a né umaštěné nevychovance co se považují za pány tvorstva (jaké potkávám často) Všichni jsme z jedné přírody a at chcete nebo né děti i mláďata potřebují stejné věci pro vývoj (jídlo,lásku,hru,výchovu...)
Nevím, jak to říct jasně, ale to kotě si vás značkuje. Ačkoliv to tak nevypadá, cítí tu vaši předchozí kočku jako konkurenci a chce být u vás jako první. Věkem se to bude zhoršovat a ani kastrace nepomůže. Musíte kočkám vymezit hranice, žádné do peřin apod. Tak to snad udržíte v rozumných mezích. Ještě pro ostatní - NIKDY si nepořizujte kočku, protože si myslíte, že ta doma potřebuje přítele. Právě naopak! Kočka je jedinečná a nejraději je sama, maximálně s příbuznými kočkami. Také jsem kdysi udělala chybu, že jsme našemu malému kocourkovi pořídili kamarádku. Nikdy bych nevěřila, jak to těžce ponese. Dokonce se ji snažil shodit ze stromu - pořád ji tlačil ke kraji, až spadla, naštěstí jsem ji chytla. Také nám dělal naschvály - třeba načural do košíku s třešněmi. To jsme teda koukali. No a nakonec tomu kocourovi začaly vypadávat zuby, ačkoliv mu byly jen 3 roky. Dělal různé naschvály a zrovna, když jsem si říkala, že s tím někam půjdu, tak jednoho dne přijdu domů, Vigo leží na lavičce na dvoře a je po něm. Já si dodneška myslím, že byl sice divný, ale to, že jsme mu dotáhli domů další kočku, to byla jeho smrt.
Každá kočka je jiná. O jedné ani nevíte a druhou musíte pořád řešit. Kdo ví, co se mu v té hlavičce děje. Možná ještě potřeboval třeba týden navíc u mámy.
Lucie může mít pravdu, třeba kočičák jen potřebuje víc kontaktu (ne chování, ale třeba hraní). Nějaká nejistota tam bude, jako by chtěl v těch peřinách nechat svůj pach. Kde spí starší kočka? M.
Kocoura, už to není kotě, nechejte co nejrychleji vykastrovat. Značkuje, podepisuje si své! Je to dospělý kocour, kočičák mačo! Nejvíce opravdu dobrých rad najdete tady: modrykocour.cz/... Tuto stránku proklikejte a najdete mnoho zajímavostí.
Děkuji, za odpovědi. Je fakt, že každá kočka nebo kocur má jinou povahu. Když jsme kupovali kočičku, každý říkal " jak si ji vymazlíte, taková bude". Snažili jsme se ji mazlit, chovat, hrát si s ní a vůbec se nemazlí. Je na ni vidět, že je s náma spokojená, kde jsme my tam si přijde lehnout i ona, ale nesmíme na ní sahat. Jen občas, když chce sama. Čekala bych problém spíš u ni, protože byla první a teď jsme ji přinesli do domácnosti kocourka. Ještě ke kočičce, sice se nemazlí,ale s počůráváním u ni nikdy nebyl problém. Od malička byla čistotná a bez problémů. Myslela jsem, že bude žárlit, ale zdá se, že spíš zaujala pozici matky. Kocourek spí nad hlavou ve výklenku, jak jsem psala a kočička lehá na okenní parapet. Oba přijdou do ložnice chvilku po nás. Naše společnost je jim asi milá, tak doufám, že ten problém vyřešíme.Pár rad z Vašich odpovědí vyzkouším a uvidíme. Neustále jen peru a peru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.