Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebezpečný pes

Od: sandula odpovědí: 13 změna:
Zdravím mám 8 letou fenu německého ovčáka. A má takový problém dneska jsem byl normálně na zahradě a kolem šel člověk se psem ona zbourala kameny a začala útočit na u fenu. Poslední dobou je taková vystrasena nikdy tohle nedělala. Čím by to mohlo být. Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Vemte jí na kvalitní veterinu, nejspíš za tím bude zdravotní problém. Může mít třeba pyometru, hádám, že kastrovaná není. Dále i zvířata můžou mít nádor na mozku. A hlavně je třeba myslet na to, že ovčák má fyzický potenciál na to zabít člověka během chvilky. Tak moc nečekejte. Zatím útočí na jiné psy, ale její agresivita se může obrátit i proti vám. A jestli je za tím zdravotní problém, může být nějaká výchova, výcvik, zkoušky poslušnosti, úplně k ničemu.

an*
hodnocení

2x

Teplem to není. V horku jsou psi líní a odpočívají. Je za tím zdravotní problém. Musíte k veterináři. Pes který má bolesti se chová vystrašeně ale může být i agresivní.

hodnocení

2x

já si myslím, že fenka je vpořádku, dělá svou práci. Hlídá. Někde děláš chybu ty, protože píšeš, že se tě bojí. Nevěří ti! Nehraješ si s ní, necvičíš ji s důslednou laskavostí. Volíš křik a tresty místo trpělivé práce a pochvaly. Pochvalou docílíš mnohem více, než kraválem. Je také možné, že nejsi důsledný, jsi stále jiný a ona ti nerozumí. Ráda by ti vyhověla, ale nechápe, co chceš.

sandula
hodnocení

Vždyť píšu ze se mne bojí až po 8 letech. Nikdy se mne nebala. A když pes něco provede tak se má na něj taky trochu zakricet. A nechápu ze pises žeje chyba ve mně když 8 let byla v pořádku a až teď se mne bojí. Přitom jsem furt na ni stejnej. Nauc se čísta pak něco piš

hodnocení

2x

Tak v první řadě "koupit nějaké prášky" bez porady s veterinářem se mi nějak nezdá. Dále se ptáte, jestli máte navštívit psychiatra. To Vám právě poradí ten veterinář a také by mohl dát na nějakého odkaz. Teda jít se psem k psychiatrovi, *alene*. Ale proč ne. No a za třetí, vynadal jste "babce", že neumí číst čísla, ale Vy přece nepíšete, že ho už MÁTE 8 let, ale že mu JE 8 let. Takže ho můžete mít klidně třeba dva měsíce od někoho, nebo z útulku. A pes na křik reaguje špatně. A když ho to naučíte, tak s postupem času se uřvete a pes neposlechne, protože si na řev zvykne. (Přesně tohle vidím u sousedů) Je divné, že se před Vámi začal krčit, to je evidentně strach. Můj syn na mého psa také někdy zařve a protože já to nedělám, tak sebou pes plácne na zem a krčí se. Není zvyklý na křik, ale to neznamená, že ho nechám dělat co chce. Ale stačí mít rozhodný tón hlasu, bez křičení a pes okamžitě zaznamená, že je něco špatně. A že útočil na tu fenu může být proto, že ta fena hárala, pokud Vy máte psa, nebo si prostě pachem nesedly pokud máte také fenu. U lidí je to stejné. Také Vám každý nevoní, viz třeba rádce "babkazov" a teď to budu také já. ;)

72mona3*

Sandula sice nepíše, že fenu má osm let, ale rozhodně píše: nikdy tohle nedělala.

Tyhle změny v povaze jsou zvláštní. Ten můj se jeden čas také choval divně, nikdy jsem nepřišla na to, čím to bylo. Jen jsme se tady shodli, že na vině mohl být i nějaký přístroj (odpuzovač kun?)

Což by mohl být i tento případ. Ovšem všichni jen tipujeme a není třeba se nějak dohadovat. Myslím ale, že většina z nás tu je pro kontrolu u veterináře. Až pak můžeme hádat doopravdy. *nevi* M.

Mona, máte dojem že se s Vámi dohaduji? Na Vaši odpověď jsem vůbec nereagovala. Zastala jsem se pouze "babkazov" a napsala svůj názor. Toť vše.

02.08.18 19:50

M

72mona3*

Suzy, klídek a nohy do lavoru. Vám patřila pouze první věta. Rozebírat přispívající není má parketa, na to jsou tu jiní. M.

72mona3*
hodnocení

0x

Třeba teplem. Nebo ji něco bolí. Nebo se ve vašem okolí něco změnilo. To se fakt nedá posoudit. Prvně bych zkusila vyloučit zdravotni problém, pak bych se zaměřila na psychiku. M.

doplněno 30.07.18 22:07:

Pokud je to až teď, má odpověď je stejná. Jakákoliv změna chování musi mít příčinu a tu je třeba najít.

sandula
hodnocení

Ale ona semně občas bojí nevím proč ale občas predemnou běží zkrcena a někdy v pohodě.

sandula
hodnocení

Ja bych řekl ze to bude asi ta psychika A co mám kdyžtak dělat koupit nějaký prášky nebo psychiatra?
72mona3*

*alene*

...já bych řekl...

Není důležité, co říkáte. A hlavně, nemusí to hned být psychická nemoc. Je to stejné jako u lidí. Stačí mít problémy v práci a člověk je podrážděný, špatně spí... Takže pokud vyloučíme (doopravdy, nestačí si jen myslet) problém zdravotní (bolest zubů, hárání...), je třeba hledat problém jinde ("v práci").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]