Nejste přihlášen/a.
Jak je to s rušením nočního klidu psem. Jsem majitelka dvou psů a sousedka si začala stěžovat že psi štěkaj a jí budí neděje se tak každý den pouze jednou začas bydlím na vesnici v rodiném domě se zahradou . Děkuji všem za radu Mika
Já tvrdím jednu věc. Pokud pes neštěká v jednom kuse a pouze reaguje štěkotem na nějaký neznámý objekt, tak se domnívám, že to není na žádnou žalobu. Řekněte sousedce, až si bude zase stěžovat, že může být ráda, že jí Váš pes chrání i její domek. A to je fakt, že případný zloděj jde raději tam, kde je klid a nehlídá pes. Zkuste jí to rozumně vysvětlit a když to nepochopí, nechte to být. Rozumný člověk, který by takovou stížnost měl řešit, určitě Vás za to nebude pokutovat. To by museli trestat za to, že slepice kdákají, kohouti kokrhají, kocouři řvou (a pěkně), ptáci zpívají a ježci dupou...:D Hezký večer!
Dobrý večer tak to máte pravdu to jsem se snažila sousece vysvětlit a skončila jsem se slovy mńoukat jsem je ještě nenaučila,ale pracuji na tom. A tak mi začala vyhrožovat že mě nahlásí na úřadě a budu platit pokutu a čert ví co ještě.
Jak píše Lidka,pes je pes a proto štěká,kočka zase mňouká - to už vědí děti v MŠ.
Pokud neštěká neustále,což asi ne,tak její žbrblání berte s rezervou.Taky si myslím,že její případná stížnost nebude mít žádné další jednání.
Náš (dnes již bývalý) starosta jednou řekl,že takové přihlouplé žabomyší sousedské spory vyvolávají lidé hloupí,nespokojení a hlavně nudící se -je to způsob trávení jejich času.Měl bohužel svatou pravdu.Já jen dodám,že vše sousedka nemá ráda zvířata a to na ni vypovídá dost.
Dobrý večer,to musí být nevrlá sousedka . Taky máme RD se zahradou a jednoho psa,který je přes den na zahradě,ale na noc doma ve svém pelíšku. Přesto náš spánek noc co noc ruší psi z okolí.Na vesnici má psa snad každý.Nikdy jsem to neřešila.Zkuste se zeptat na obec.úřadě,tam určitě poradí jak na takovou sousedku.Pes je pes,tak štěká
.Dobré pořízení.
Je to dost složité já když bydlela v satelitu,kde je barák na baráku.Přes den jsem měla hafiny venku,ale na noc doma.Teta si koupila psa a ten vždy v 5 ráno začal strašně štěkat a pak další a nic příjemného.Pokud jsou sousedí nevrlí je to problém,ale a spon v noci to člověk nějak musí ukočírovat.Přes den mi všichni můžou polibit.Tak se držte a nenechte
.Já to vzdala odstěhovala a mám klídek
Dobry den bydlim take na vesnici-narodila jsem se zde. Nevim uz presne kdy to bylo snad je to patnact let,v mistnim rozhlase tehdejsi zastupitelka mela hlaseni ze je zakazano po desate hodine stekot psu-zrejme si tenkrat nekdo take stezoval,ale to netusite reakce mistnich,vsichni se tomuhle blbemu vyroku, jen vysmali a psi stekali dale a stekaji do ted i v dobe nocniho klidu. Na vesnici se lide stehuji proto ,aby prave mohli chovat nejake zvire,byt vami tak bych se se sousedkou prestala bavit zrejme je to zakomplexovana osoba! takove sousedy vam vubec nezavidim my mame dobre to, ze skoro v kazdem domku je nejaky pejsek a neni nad to si sednout navecer v lete na zahradu sledovat zapad slunce a zaposlouchat se do zvuku co vydava zahalujice se do tmy vesnice,nez si vecer sednout na balkon panelaku!
Dobrý den,
co by měli pak říkat naši sousedi? Bydlíme v paneláku a máme yorkšírku, která taky občas v noci ňafe, a co?Každý rozumný člověk snad tohle pochopí.A jen jí nechte, čarodu, ať se na ten OÚ jde vypovídat.A až vám příště bude zase něco říkat, tak jí řekněte, ať to tomu psovi teda řekne sama, aby neštěkal ta bude čumět
)
Hezký den a pevné nervy Mch
Bydlíme ve vilové čtvrti . Náš německý ovčák tyranizoval okolí 3 roky. Nemluví s náma ani zahradní plot. Kvůli němu jsme vzali místo na horské boudě v Krkonoších. Byl slyšet za Zahrádek až na Pražskou boudu. Jinak je cvičený a poslechne na nejmenší pokyn. Ale jakmile je v kotci ŘVE.Naší sousedé sepisovali petice. Až jsme se dověděli o elektronickém protištěkacím obojku. Máme jej 14 dní. První den okamžitě přestal štěkat, vytvořil se podmíněný reflex. Obojek jsme mu sundali. Je li v kotci neštěká. Když je volně štěká jako každý jiný pes. Na psy , na lidi. NE POŘÁD! Byl k neutahání. Pokud máte psy volně, budou reagovat. Mám - li obojek- neštěkám. Nemám-li. ŠTĚKÁM. Taky si občas zaštěkat musí. Hana
Oni neštěkají pořád a v do kotce je nezavírám pobíhají volně a protože štěkají pouze když jdou lidi z hospody a pokud štěkají jiní psi tak se taky ozvou jinak jsou potichu za celý týden jsem je slyšela štěkat asi podvakrát a nikdy to nebylo že by štěkali celou noc v kuse pokaždý tak max 10 minut a bylo ticho . To jsou ve vsi jiní kádři kteří štěkají třeba i tři hod. v kuse a i dýl zrovna mí sousedi mají dva psi kteří štěkají a vyjí skoro neustále , ale naučila jsem se je nevnímat stejně jako ostatní psi ve vsi. Ona je ta pani asi opravdu nemocná nebo neví jak by znepříjemnila jiným život. Teď si vymyslela do ulice která je jedinou příjezdovou cestou zasadit borovice a omotala kolem policejní pásku já už se jen směju její inteligenci
Jestli je ta paní stará, sama a nemocná a život se jí moc nepoved, tak to je katastrofa. S tím nenaděláte nic. Asi jen to, co radí ostatní. Přinejmenším ji ignorovat.Mám zkušenosti, že takovíto lidé žijí jen z toho, jak mohou vyjádřit svou zlobu nad zklamáním, které jim připravil život. Žijí tím a baví se, jak vytočit druhé. Je to smutné, ale jak k tomu ostatní přijdou že jo? Ono pomůže , za ní občas zajít a trochu se jí věnovat, ale člověk má svých starostí dost a taky tyto charitativní sklony má jen málo lidí. Vážím si jich, ale taky k nim nepatřím.Takže VYDRŽAŤ.Jo, s inteligenci to nemá nic společného. Jsou to činy zoufalce, volající o pomoc.Zdraví Hana
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.