Nejste přihlášen/a.
Podle veterináře je můj pes o bezní a doporučil jako dietu krmit psa syrovými brambory. Večer mám krmit granule.
Když jsem před výstavou potřebovala dostat psa do formy, aby kapku zhubnul, dostával vařené brambory s kousíčkem masa. Pes měl pocit sytosti a jak sežral, tak vykadil. Na kole a polními cestami jsem jezdila. Endy lítal jako blázen. Přijeli jsme k domu, já naprosto vyřízená a Andy dostal před barákem "běhavku". Neumím to jinak říci, ale kdo to u psa zažil, ten ví, o čem mluvím. Pes začne šílenou rychlostí běhat v kruzích, podsunutá pánev i s ocasem, uši přilepené dozadu, jazyk vyplazený, mělké, rychlé dýchání. A vypadá to jako by byl v křeči, štěstím bez sebe. Elinko, nemusíte hubnou nějakým rychlým tempem. Bude stačit, když kapičku zmenšíte porce a naprosto a úplně zarazíte mlsky a odměny a svačinky a sousta, protože se tak pěkně dívá. Víte o čem mluvím, že?
A bude je vůbec žrát?
Hlavně nedávejte vařené, ty psi nestráví.
Podívejte se na syrovou stravu Barf.
Já mám spíš pocit, že psi tloustnou z těch hrozných granulí.
Smrdí to, je to přepálené, všechny čerstvé látky spálené a zničené, v levných supermarketových granulích i s obsahem popela a kdoví ještě čeho. Podívejte se na složení na pytlíku.
Psi trpí podvýživou. Žerou a žerou a stále nemají právě ty látky, které tělo potřebuje a které by si normálně brali z normální, běžné, doma připravené, vařené stravy.
Moc s tím nesouhlasím, ten pes má potom šílenej hlad, je nedožraný. Vyzkoušeno na dvou psech /půjčených/. Záleží i na psí aktivitě a též i aktivitě páníčka.
Podle mne je také lepší, aby se pes nadlábl, uvařit různé masíko, různou zeleninu /mrkev, petržel, zelí/, malý příkrm /ovesné vločky, rýže, těstoviny/, oříšek másla, nebo rybího tuku - pokud ho pes neodmítá. Potom spokojeně odpočívá, zklidní se a nažrat potřebuje větší dávku zase až za 24 hodin. Mezitím jogurt, tvaroh, chleba - kdyby měl opravdu hlad/.
Občas přihodit kousek syrového masa, nebo větší kosti s kloubem /hovězí/.
Nevím, s čím nejde souhlasit. Pokud pes přibírá, asi to nebude z hladu. Nejde jen o granule, jde o celkový příjem potravy. Stejně jako u lidí.
Mono, myslela jsem množství těch granulí.
S tou krmnou dávkou fakt nevím, měla jsem psům dávat určité množství - rysky na kelímku, dle váhy psa, ale než jsem se otočila, tak misky byly prázdná, v životě jsem neviděla, že by pes granule vsál do sebe jak turbína, bez kousání. Oba dva tedy, každý musel mít misku v jiné místnosti.
Já jsem jim ale navařila a po týdnu byli již zažraní a nehladoví. I povahově se zklidnili.
Ale, to je také povaha každého psa, a každý má svoje zkušenosti. Většina z nás sem píše právě co zažil.
Jsou psi, kteří vědí, kdy mají dost a psi, kteří by žrali stále. Pokud máte druhý typ, tak krmit jen ráno a večer, nedávat pamlsky. Klidně může žrát maso, nebo granule. Našemu je 13 let, je zdravý a žere psí konzervy za 25 Kč/Kg , granule za 190 Kč/10Kg z Kauflandu. Jako pamlsek mu patří, po našem obědě,poslední soustíčko masíčka od pánečka i paničky. Někdy dostane kapii, protože ji miluje, ale jinak nic.
Nevím jak ostatní, ale mě spíš zarazilo, že to mají být syrové brambory. Ani lidé nejedí syrové. Proč asi? M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.