Nejste přihlášen/a.
ahojky lidi prosim o radu,mam petimesicni stene jezevcika fenku ,od chovatele jsem si ji privezla ve trech mes.,u chovatele byla pouze v papirove krabici s dalsim stenetem a nebyla z ni poustena ven s nikym do kontaktu neprisla pouze s tim panem,od te doby je hrozne bojacna venku ji desi jakykoliv zvuk ,osoba apod.na zavolani sice pribehne ale az kdyz tzv.nebezpeci pomine k nikomu krome nasi rodiny ani neprijde ,problem pak spociva v tom ze velkou potrebu neudela venku pro velky rusivy podnety,tedy aspon to ja si myslim, ale zasadne potaji doma v loznici pod gauc,karani ci placnuti novinami nepomaha vencime ji po dvou hod podotykam uz dva mesice i v noci,kdyz chce curat tak to uz najevo da ale s temi hromadkami bohuzel uz nevime jak dal nic nepomaha a v knizkach taky zadne pozitivni rady ,v byte je s nasi sedmiletou fenkou labradorskehoretvivra ,spolu jsou nerozlucna dvojice starsi ji dela mamu ) a ven chodi zasadne spolu ,meli jsme uz predtim dvakrat jezevcici ale s timto problemem jsme se jeste nesetkali..dekuji za pozitivni rady..
Super,že máte ještě jednoho pejska.Poradím jedno budte přísní,ale zdravě a hodně trpělivosti.Jste teprve na začátku a pomaloučku pejska na vše učte.Neřeknu Vám zda se zlepší nebo né,ale hodně záleží na Vás a jak píšete pejsky máte stále,tak určitě se Vám to povede.
dekuji za radu ) problem je v tom ze i kdyz vime ze kazde stene je povahove jine tak porad nechapeme kdyz uz naznaci ze chce ven curat proc i tu druhou ppotrebu neudela venku pri jednom
) bohuzel neni to jednouo za cas ale kazdodenni problem jsme z toho zoufali ona vzdy kdyz to udela tak pribehne skoci na nohu a hned se bezi schovat...no to pocasi taky nic moc na klidne venceni kdyby se tolik nebala tak si myslim ze by byl hned polovicni problem ...ale dekuji
)
Všechno může být pozůstatek od člověka od ,kterého jste pejska vzala.Mluvte hodně na pejska ,ale nejvíce vidím pomoc v tom druhém to bude jeho opora.Prostě ho vše musíte pomalu učit a vysvětlovat mu to asi ho to bude provázet po celý život,ale bude to lepší.Musíte na něj úplně jinak než na ostatní.Hlavně vydržte a písněte a zdůraznuji mluvit a vysvětlovat...
Moc bych se primlouvala za to, abyste fenecku za hromadky netrestali. A to ani zvysenym hlasem. Evidentne se zanedbala socializace a proto je ted bojacna a i slabe zvyseni hlasu ji muze vydesit. To, ze se bezi schovat po tom, co se vykaka, je podle me jasny dukaz. Kdyz ji karate, ona nechape, ze to je proto, ze to udelala doma a ne venku, chape to tak, ze udelat hromadku je spatne. Jenze si nemuze pomoct, tak se bude snazit to udelat tak, abyste o tom pokud mozno nevedeli. To muze byt i duvod, proc to odmita delat venku - tam ji vidite, nema se kam schovat a vi, ze hromadka znamena trest (vim, ze ji neublizujete, ale pro pejska je i ton hlasu trestem). Zkuste jen pozitivni motivaci, ohromne chvaleni, dobrutky a tak a pravdepodobne napoprve budete muset zustat venku tak dlouho, dokud ji nezbyde nic jineho nez udelat hromadku nekde v parku pred vami. Pokud to provede doma, delejte jako by nic. Urcite to rychle pochopi a vsichni budete spokojeni. Preju vam vsem moc stesti a radosti!
ja si myslim že když ma problemy ze strachem tak muselo byt nějak tyrane nebo jinak vystrasene treba i tim že bylo kratkou dobu u matky .Nic proti ale muj osobni nazor je že psi do bytu nepatři.
Já jen k tomu,že hafini nepatří do bytu.Sama mám 3 labradory a mám je doma,ale mám baráček.Hafini co jsou v bytech se kolikrát mají lépe než chudáci v baráku a v kotci a nedostanou se každý den ven ,ale jen na zahradu.
no ja si taky myslim ze kolikrat pes v byte se dostane vickrat ven a hlavne i na ruzna mista nez jen byt u kotce nebo boudy vetsinou to pisou lidi co nemaji radi psi a nebo nikdy zadne zvire nemeli...nase psi nemam na ozdobu ale jako dalsi cleny rodiny a je uplne jedno jestli je v byte nebo u baraku...)
no tak to s vasim nazorem vubec nesouhlasim( je jedno jestli je zvire v byte nebo v baraku podminky na vychovu muzou mit stejne..tyrana nebyla a tri mesice je akorat doba na osvojeni strach ma protoze byla pouze v krabici a zadny rusivy podnety lidi apod.ale je to vas nazor a ja vam ho vyvracet nebudu...
Ahoj,já už také měla 2 jezevčíky a každý se choval úplně jinak, .toho prvního jsme přivezli také ve 3 měsících a také to trvalo asi další 3 měsíce,než pochopil,že se doma nechodí na potřebu.Ale stejně si neřekl,prostě jsme pravidelně chodili ven ,ze začátku častěji a pak se to upravilo na pravidelnou dobu.Druhý jezevčík k nám přišel zase abnormálně vyděšený,můžu si jen domýšlet,co prožil a ten se na procházce nevyčural a pak to udělal doma.Všechno časem přešlo a jsme sehraná smečka.Prostě to chce lásku a trpělivost.,ale ta bojácnost asi zůstane,takže opatrně s trestáním.
no abych se priznala mi ji ted spis jen prisnejsim hlasem vynadame uklizime to kdyz to nevidi no ja vim ze to bude chtit trpelivost ale ted s ni uz zkousime vzdy aspon na par minut jit mezi lidi) kdyz jde i ta nase druha fenka tak je na ni znat ze ocekava ze ji bude chranit obcas uz zkousi dorazet na ostatni psi myslim ze to nejak zvladneme tim ze jsem zatim doma na materske tak ten cas na to venceni vzdy je..
) horsi je zatim rozeznat kdyz skace na nohu jestli si chce hrat nebo jit ven..
ja mam rad zviřata a psi ze všeho nejvice ja mam taky psa zlateho ratrivra bydlim na baraku a muj pes ma určitě vice pohybu než takovy co žije v bytě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.