Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neonka a kardinálka v jednom akvárku?

Od: mendy odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtci se zeptat jestli se kardinálka čínská a neonka modrá můžou chovat v jednom akvárku a jestli se tyhle dva druhy ještě prodávají. Děkuji za odpověď.
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 28. 07. 2018 11:53:18
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kardinálky jsem v prodeji dlouho nikde neviděl ale pokud je potkáš, klidně můžou s neonkami v jednom akváriu fungovat. Nepřekáží si. Problém bude jen zvolit ideální teplotu vody kterou by neonky měli mít vyšší. Spíš než neonky modré dneska potkáš červené které jsou barevně zajímavější a proto na krámě lépe prodejné.

Teda měl bych se stydět..neonky měli s měkkým I *zed* Každopádně rozdíl v ideálních teplotách pro chov obou druhů je podle různých zdrojů až 4 stupně a to je dost.Za časů kdy slovo internet neznali ani vědci, jsem je ale v akvárku choval pohromadě a s nimi modré akary čichavce a rájovce, což by dneska nikdo do společenského akvárka nedal a ryby normálně prosperovaly. Řečeno s nadsázkou - i ryby jsou jen lidi a buď se snesou nebo ne.

honza7654*

No jo, ale tehdy ty ryby byly převážně kvalitní české, nanjevýš evropské odchovy. Dneska je to hlavně import, protože je levnější ty ryby odchovat v asii nebo odchytit v přírodě, kterej má za sebou cetu přes půl světa, pobyt v několika přechodných násržích a jsou navíc zhýčkaní vysokou teplotou. :) Pokud chcete kvalitu tak jděte za chovatelem. Ty kardinálky jem viděl na burze v Praze ale jestli to byl chovatel nebo překupník to vám neřeknu. S neonkami modrými je to horší, pokud je mi známo, tak všechny jsou z jednoho zdroje a ta kvalita dost kolísá.

hodnocení

1x

To jednotné číslo, to není dobrý nápad. Neonky i kardinálky jsou vždy rády v houfech.

honza7654*
hodnocení

0x
Za mě kardinálku vietnamskou a neonku obecnou, pokud trváte na dvou hejnech. Za předpokladu že nádrž má patřičnou lizráž. Teplotně se k sobě hodí víc. U těch modrých neonek bývá problém s kvalitou ryb. Ale stejně když zvolíte jedno velké hejno, tak to vždy vynikne lépe než dvě hejna malá.:)
honza7654*
PS: kardinálky dostání jsou ale ne v každém zverimexu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]