Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nasel jsem to v bramborach ve Francii

Od: michalkaktus odpovědí: 9 změna:

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Opravdu je to kukla motýla, pravděpodobně lišaje. Manžel nedávno vykopal podobnou kuklu, tak jsme si ji dali se synem do sklenice s hlínou, že počkáme, jestli se vylíhne. Kdysi se nám takto vylíhl po určité době otakárek ovocný. Takže jsme dali kuklu do sklenice s hlínou, zakryli ubrouskem a dali klukovi do pokoje. Druhý den byl ubrousek shozený, v hlíně tunel a jen obal od kukly. Motýl se totiž vylíhl a někam se nám schoval! Nemohli jsme ho najít, ale druhou noc vzbudilo kluka nějaké šustění - lišaj vylítl, tak jsme ho chytili a pustili ven. Byl to lišaj vrbkový.

hodnocení

3x

Je to kukla nočního motýla nějakého lišaje

sebod*
hodnocení

1x

Kukla nějakého motýla

hodnocení

1x

Když v bramborách, nemohl by to být lišaj smrtihlav?

Nedávno tu byla housenka - poradte.cz/...

hodnocení

0x

Tak to zaslapni a mas klid, kdyz uz se na nic neptas:-/

doplněno 20.07.18 15:08:

Mezi ohrozeny druh uz patrim skoro 1/2 stoleti:)
Myslel jsem to v dobrem > Nez si v domovine rozsirit nejakeho zivocicha (rostlinu) kdyz nevime co to je a jestli to sem patri, tak si rikam ze je lepsi to znicit nez to NECO bude ztrpcovat zivot nam.
A autor otazky se na nic neptal jen nas informoval.

výtka
Upozornění od sys hejkal 20. 07. 2018 11:42:24
Jedná kolegyně reagovala takto:V dnešní době, kdy je ohrožená populace všeho pěkného v přírodě, nabádat někoho, aby zašlápl takovou krásnou kuklu, je omezenost největšího stupně.
Mnozí s ní souhlasíme!

Hejkale, je tedy také úplně zírám, co jsou někteří jedinci schopni napsat... *sok* To byl snad nějaký hloupý vtip o tom zašlápnutí?

Myslíte, že @lego je taky ohrožený druh? Nebo... *smich*

barbakan*
hodnocení

0x

To si dotáhl z Francie až domů?*sok*

michalkaktus
hodnocení

Jsem porad ve francii!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]