Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřátí u psa?

Od: anonym4 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám pejska bišonka. Takže ma bílou kadeřavou srst. Muj otec ho nechal asi dvacet minut venku ve 30° bez vody a nějakého stínu. Potom jsem otevřela dveře a pes se ihned šel pořádně napít a momentálně je už asi půl hodiny na studené dlažbě. Nejdřív dost funěl.Tedka už pouze leží na dlažbě. Bojím se, aby neměl upal nebo jestli se nepřehřál. Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

20minut si myslím že pesoň zvládne...a že se nyní chladí na dlažbě, to je poměrně logické..i pes má rozum:)

hodnocení

4x

Dobrý den,

ano,i pes může mít úpal. Taky mám bišona a jednou úpal měla(je to fenka). Šla jsem s ní v horku na delší procházku,myslela jsem si,že když jí budu dávat pravidelně napít,zvládne to. Bohužel nezvládla i když pila hodně. Ke konci cesty už nechtěla chodit,pak začla zvracet žlutou pěnu,to už jsem věděla,že je zle. Pak jsem jí teda nechala doma hodně odpočívat,měla samozřejmě neustálý přisun vody a dala se nějak dohromady,ale mohlo to skončit hůř. Bišoni v horku moc dlouho nevydrží. Sledujte svého pejska,jak se bude chovat. Přísun vody a chlad je samozřejmostí. A pro příště ho na takové slunko na dlouhou dobu ani neberte.

doplněno 19.07.18 13:22:

jinak můžete pejska i rozprašovačem trochu pokropit vodou...já to tak naší fence dělám,když je moc horko...ale ne moc studenou,to by mohl mít pejsek z toho šok,spíš vlažnou

hodnocení

0x

Nechte ho vychladnout, bude v pořádku. Za 20 minut se mu nic neděje. Horší je to u plemen s krátkou srstí, ty se přehřejou rychleji, ale 20 min. taky neublíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pes zvrací žlutou pěnu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]