Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulka se cpe do krmítka a hrabe - problém?

Od: bublinka13 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

máme mladou andulku, je to pravděpodobně samička (narozená nejspíš koncem května). Je už skoro ochočená, jen zpátky do klece sama neumí. Šikovná, hravá, vysloveně komediant, zvědavá, družná. Pouštíme ji ven z klece, trénuje létání, přistávání, zvyká si na prostor. Do klece ji nosíme, většinou se dá nalákat na proso.

V kleci má otočné průhledné krmítko. Pokud má příležitost, celá se do něj nacpe a nožkama hrabe, zrníčka lítají, až jí tam skoro nic nezbude. Když na ni houknu, okažitě vyleze ven, ale za chvilku je tam zase...Vypadá to, že si z nás dělá legraci. Řekla bych, že vyžaduje pozornost, pletu se? Nudí se?

Mimo to jsem jí už několikrát našla na ocasních perech zaschlou krev, snad si ocas jen pochroumala při těch vylomeninách (do krmítka se musí opravdu napasovat...). Peří ji nevypadává.

Poradíte, prosím. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

1x

Náš tím dával najevo, že chce ven. Vždycky jsem se bála, že tam uvízne. Teď má celodenně otevřený dvířka, aby mohl ven a do klece dáváme jen na noc.

hodnocení

0x

Podle mne chce snášet a z krmítka se snaží vyrobit hnízdo.

honza7654*

Možnost to je. Ale když tazatelka píše, že je to mladá andulka... Navíc by to bylo poznat na ozobí.

Ještě mě napadá, jestli se v tom kemítku neválí a bemele sebou, jako když se chce vykoupat. Ale jestli jenom hrabe, tak si mysím že opravdu jen chce z klece zkrz to průsvitné krmítko.

bublinka13
hodnocení

Opravdu to vypadá jako když by se v tom krmítku koupala...Ale v tomhlee směru opravdu nestrádá. Téměř denně mi chodí do dřezu a koupe se pod tekoucím kohoutkem. Dělá u toho pěkný cirkus, někdy je jak zmoklá slepice. Tak nevím.

nikola*
hodnocení

0x

Moje nová andulka se zase ráda schovávala pod hadřík,jeden konec byl zaháhlý na kleci a druhý volně položený na zemi. Vznikla tam taková malá mezírka kam si vždcky vlezla, jakoby si s náma hrála na shovávanou. Vykukoval jen ocásek. Dokázala tam i pár sekund sedět nehnutě, až na zavolání vykoukla hlavička... celé to působilo hrozně vtipně :). Čím starší ale byla, tím méně ji hadřík zajímal, dostávala další a další hračky a vždcky přešla na něco nového. Myslím si tedy, že lezení do krmítka je jen přechodná hrací fáze, zkuste ji tam dát něco atraktivnějšího, něco co ji bude bavit, třeba zapomene na hrabání. Tu mou hodně baví tlustý provázek zavěšený pár centimetrů nad žebříčkem, zavěsí se na něj, rozčiluje se s ním nebo se ho snaží zaháknout na klec, zabere jí hodně času :D Nebo pak už jen změna krmítka :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]