Nejste přihlášen/a.
Musí být v teple, a dostat najíst a napít.
Když jsem měla kuřata, tak (neměla jsem líheň, termostat, nic) jsem do lahve dala horkou vodu a dala do krabice ke kuřatů. (Ve větší krabici bylo těch lahví víc, třeba v každém rohu.) A kuřata se buď mačkala k lahvi, nebo byla prostě ve vhodné vzdálenosti podle teploty.
K jídlu by pro ně měla být ke koupi nějaká směs pro kuřata, pokud teď nic nemáte, tak třeba vajíčko natvrdo a pokrájet ho najemno - když si ho kuřátko nebude brát, musíte mu "poradit". My jsme ťukali na zem vedle krmiva . Musí mít čistou vodu, pokud nemáte napáječku, tak mělkou misku (aby se neumáchalo nebo i neutopilo). Zase - kdyžtak mu zkuste dát zobáček několikrát do vody (žádné velké násilí), za chvíli se napije samo.
V pohodě, normálně ho můžete zachránit. Já jsem zachránila několik kuřat, co byla tak podchlazená, že vypadala jako mrtvá a už se nehýbala. Stačí je zahřát a dát jim vodu a zobání. Ne všichni odchovávají kuřata pod kvočnou, běžný je nákup oplozených vajec, která se vylíhnou v líhni a pak jdou pod žárovku.
Pokud ho slepice nebude zařívat, tak umře chladem. Kuře dejte pod slabou žárovku, ta mu nahradí teplo. Žárovka musí být dostatečně vysoko a slabá, musí mu dávat příjemné teplo a nesmí pálit.Kuře se krmí hned po vylíhnutí, ani voda nesmí chybět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.