Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte. Už jsem z toho zoufalá. Delší dobu se na zdi i skříni objevují skvrny. Od barvy béžové, přes růžovou až do hnědé. Ty béžové jsouz spíš jako hromádky. Ty barevné vypadají jako pryskyřice. velikost tak 3 - 5 mm. Používám postřik na lezoucí hmyz i lepivou pastičku a stále nic. Žádného brouka jsem neviděla. Kdo by to mohl dělat? Štípance nikdo nemá, takže štěnice a blechy vylučuji. Děkuji předem za odpověď.
Přidávám další vzorky posbírané na koberci.
Děkuji za reakci. Z pravěku asi fakt bude. Furt jsem nic neobjevila. Vodu to nebarví. Když je to čerstvé, je to mazlavé. Když je to staré je to tvrdé jako pryskyřice. Prostě záhada. Na lepivou past se stále nic nechytlo. V domku máme sítě v oknech i dveřích. Z venku to samo přijít asi nemohlo. Nejspíš jsme to nějak donesli. Těch 3 - 5 jsou jen některé kousky.
Skoro trefa. V ložnici to je, ale ne u postele. Asi metr od nohou postele a vylézá to pravděpodobně zpoza vestavěné skříně. Protože první stopy začaly právě na stěně vedle té skříně. Kožojeda jsem vyloučila. Ty nenacházím ani mrtvé.
tara - ono to skutečně vypadá jako ušní maz (a ten flek na stěně musel někdo rozmáznout silou). Nemáte doma ani psa či kočku, kteří si tam chodí čistit ouška? Jinak už fakt nevím.
Tak domácí zvířátka žádná nemáme. Kromě tohoto neidentifikovaného jedince - snad jedince. Nikdo na to nesahal. Prostě to tak bylo. Jak já bych to ráda odchytla. Výskyt stop trvá cca 3 měsíce. Ale ne denně. Tak ob týden až 10 dnů. Už jsem uvažovala i o instalaci kamery. Jenže to by se potvora dosti prodražila. Ale možná nakonec nic jiného nezbyde.
Není to v kuchyni? Mně to přijde, jakoby někdo naklepával řízky. Když do toho bušíte, jak hluchej do vrat, lítají kolem takovýhle miniaturní kousíčky masa. Dle rozměru a stupně vysušení pak získáte nepřebernou škálu odstínů. Od žluté, přes růžovou, červenou až po tmavě hnědou. Zelená se rovněž nevylučuje .
Tak jestli je to v ložnici, tak to z masa asi nebude. Teda, jestli neprovozujete (sado-)maso
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.